Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

Мдааа, бабите през ден готвеха чиа пудинг с банани :grin:

image.png.c22e432e0f8fc45b3534703a34d6058b.png

Моята само около Нова година го правеше, като пуснеха бананите. 

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 4 часа, Ledi каза:

Поздрави от Видин

IMG_20260110_173536.jpg

Който си спомня Катарина Вит, в скоро време ще започне да му трябва гинко билоба.

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 16 часа, Zaro каза:

Който си спомня Катарина Вит, в скоро време ще започне да му трябва гинко билоба.

Е някои са от ерата на динозаврите 😂😂.

• Смея се 5
Боян Димитров
Публикувано:
На 10.01.2026 г. в 13:53, Фил каза:

А с това изречение и на изпита по български нямаше да хванеш много висока оценка с тази излишна чуждица. :acute::grin:

Като цяло българския е една идиотия, която човек трябва да учи, за да влезе в математическа гимназия. 

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Смея се 3
Публикувано:

По-рано днес ЦРУ алармира, че гренландските наркокартели са на крачка от завършване на ядрената си програма!

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:
Преди 1 час, Боян Димитров каза:

Като цяло българскияТ е една идиотия, която човек трябва да учи, за да влезе в математическа гимназия. 

Вероятно не си бил в математическата. :diablo:

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Боян Димитров
Публикувано:
преди 15 часа, Zaro каза:

Вероятно не си бил в математическата. :diablo:

Влязох от олимпиада и не ми се наложи.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 10.01.2026 г. в 12:36, домосед каза:

@master_of_germs с така изписан котешки алгоритъм едвам хващаш тройка на изпита си по императивно програмиране. Цикълът [бутни го/на пода ли е] е верен, но е въведен с поредица редундантни команди. 

Ами, не мисля, че е верен. Има едно "На пода ли е" само с един възможен изход - "Не".

Така че, Мастера не го докарва до тройка - Sorry.:wink:

• Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Боян Димитров каза:

Влязох от олимпиада и не ми се наложи.

В коя математическа и кога се е влизало с олимпиада, че ми стана любопитно.

• Замислям се 1
Боян Димитров
Публикувано:
преди 10 минути , ven62 каза:

В коя математическа и кога се е влизало с олимпиада, че ми стана любопитно.

Аз съм завършил ямболската и около 10на човека ни приеха по този начин, без диплома, без изпит и прочие. Но мисля, че по мое време нещата бяха много по-организирани и човек въобще не беше зависим от българския, дори извън Олимпиадите. Ако правилно си спомням, вземаха оценката от 7ми клас по български и математика, но оценката от самия изпит по математика се утрояваше или имаше някаква друга врътка, която даваше голямо преимущесто на децата с математика. Исторически, не само в нашата гимназия , а и в много други, резултатите от състезания, национални и международни олимпиади често са се вземали , ако не за цялостен прием, то поне със сериозен коефициент. 

В момента е някаква абсолютна глупост и за СМГ се носи славата, че продължават с най-добрите българисти измежду математиците. Учителите в СМГ въобще не са доволни от ситуацията също, поне тези по математика. Сега се чува, че уж ще променят правилата.  

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , Боян Димитров каза:

Ако правилно си спомням, вземаха оценката от 7ми клас по български и математика, но оценката от самия изпит по математика се утрояваше или имаше някаква друга врътка, която даваше голямо преимущесто на децата с математика.

И при нас беше така и някои мои съученици (отлични математици) имаха проблеми да пишат теми по литература, защото просто не им действаха така мисловните апарати. Което после никак не им попречи да влязат с пълни шестици по желаните университети и да станат успешни компютърни, строителни и т.н. инженери.
С което не отричам, че е добре да се знае български на някакво определено ниво. Те го знаеха.

• Харесвам 7
Публикувано:

Реших, че този разговор с моя позната е за тази тема, макар разговорът да е сълза и смях .

Предавам разговора почти дословно Познатата ще наричам Мими :

- Ето, влезе тук евро и вече сме набутани - казва Мими с обезпокоен глас!

+Що?!? - питам аз

,- Е как що??!? - Мими ме гледа с поглед крещящ - " Бе ти добре ли си???" - Ми щото спестяванията ми станаха наполовина.

Аз съм шах, не иранския, в шахматен шах съм, и не знам к'во да кажа... Обаче в този момент ми пресвета лампичката и решавам да я забия с въпроса за заема. Логически след като спестяванията ѝ са станали наполовина то и заема трябва да е. Нали? Та смело и задавам въпроса - Ти заем имаш ли, а той как е в цифрово изражение? ... Е тук Мими ме уби с отговор - " Оф - въздъхна тя- добре, че успях да го изплатя миналата година, щото кой знае колко щеше да се вдигне сега. 

Аз вече съм мат 

Ако си мислите, че историята свършва до тук лъжете се.

Мими вади от портмонето си монети от едно и две евро с мадарския конник и с тъга промълвява: " Ся тез пари ще трябва да ги сменям, щот лятото на Гърция българските евра едва ли ще вървят...

Аз вече съм шах, мат, валат и останал без думи.

Историята е истинска. Смешна и тъжна едновремено

• Шок 9
  • Смея се 5
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• hodjev
    • Fori14
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.