Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

преди 4 часа, Goal & Boss каза:

Е, то от критик до критик има разлика. Едно е да четеш критика за обущата на Мелания у некой мЕгЪзин, друго е да четеш текстовете на Светлозар Игов или Симеон Хаджикосев.

Етимологията на думата "критик" е човек, който може да отсъди, да вземе решение. Но понеже критикът е, както казах, евнух - уж знае, но не може, затова и критиката е по-скоро негативна в същността си.

Апропо, литературната критика (в България) има най-евнухски привкус - обикновено се търси какво внушавал авторът (търсенето на това, което е искал да каже авторът, е отживелица). Същевременно, за едни и същи чуждестранни литературни произведения, широко застъпени в нашето средно (не само по ниво в скалата на образователната система) образование, критиката в държавата на произход разглежда по различен начин различни неща.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 часа, AlexandraKo каза:

Илюстрация:girl_sigh:

image.png.add7a692ba458bfa669d1d5c212faff9.png

Мелания изглежда чудесно дори и без  да се налага да добавяме "за жена на почти 50". Не съм наясно със света на модата и на Воуг, може нелепата лелка да е някакво страшно светило в него, ама ситуацията в случая доста повече ми прилича на оная знаменита сценка на Марк Твен с репликата "Мен пък Том Сойер веднъж ме наби" ...

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Последствията за политиката и икономиката от това (не)събитие надали някога ще бъдат напълно изчислени, но пък тези за световния хумор са неоспорими 🙂

brexit.jpg.718a5217e02d3c516035ea5fb1258b4e.jpg

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Майката беснее из стаята. Синът й трепери в ъгъла. На рамото му е кацнал смъртно уплашен папагал, който прилича повече на таралеж, отколкото на папагал.
– Омръзнахте ми и двамата! – крещи майката. – Всеки ден някой ми се оплаква от вашите цинизми! Няма да излезете от тази стая, докато не ми кажете кой кого учи на тези простотии!

Из дневника на американски пилот:
Петък,запой с руските летци.
В събота едва не умрях.
В неделя отново запой с руските летци.
В понеделник защо не умрях в събота.

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Звъни се на вратата. Отваря мъж. Отсреща Дядо Мраз и казва:
- Казвай три желания, веднага ти ги изпълнявам. - Искам "Мерцедес", къща в Бояна и един милион в зелено!
- Хоп, готово е, имаш ги! - казал Дядо Мраз. - Обаче в замяна искам и ти да ми изпълниш едно.
- Става, разбира се!
- Ами аз понеже си падам по мъже, ако може, нали, сега тука...
Залогът бил голям, та нашият човек веднага се съгласил. Клати го Дядо Мраз и го пита:
- Абе, братле, ти на колко години си?
- Ами на 42...
- Е добре сега, може ли толкова голям човек и още да вярва в Дядо Мраз...

• Смея се 9
Връзка към коментар

Баба ми викаше:

- Стани, сине, военен. Доде разберат, че си идиот, ще си военен. Докат се начудят, какво да те правят, ще си пенсионер...

Виц е, ама е тъжен:((

Градски автобус. Изведнъж, една баба става и започва да рецитира откъс от Омировата Илиада.И така, 10 минути. Гръмват аплодисменти.

А бабката смутено:

- Ето, това го помня, а защо съм в тоя рейс и накъде съм тръгнала, не го помня...

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Градски автобус. Изведнъж, една баба става и започва да рецитира откъс от Омировата Илиада.И така, 10 минути. Гръмват аплодисменти.

А бабката смутено:

- Ето, това го помня, а защо съм в тоя рейс и накъде съм тръгнала, не го помня...

Както казваше добрият войник Швейк - аналагочиен случай при нас, в Чешке Будейовице - и аз така мога да рецитирам наизуст цялата басня на Лафонтен (Езоп) за вълка и агнето, обаче каква тема имах намерение да отворя тая сутрин във форума, нещо не мога да си спомня, ама беше нещо интересно. :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Баба ми викаше:

- Стани, сине, военен. Доде разберат, че си идиот, ще си военен. Докат се начудят, какво да те правят, ще си пенсионер...

Виц е, ама е тъжен:((

А бабката смутено:

преди 9 минути , Фичо каза:

Както казваше Швейк - аналагочиен случай при нас, в Чешке Будейовице - и аз така мога да рецитирам наизуст цялата басня на Лафонтен (Езоп) за вълка и агнето, обаче каква тема имах намерение да отворя тая сутрин във форума, нещо не мога да си спомня, ама беше нещо интересно. :biggrin:

Ха-ха,какво съвпадение.Точно  чета "Приключенията на добрия войник Швейк" и се заливам от смях.😄

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 11 минути , Мари Николова каза:

Точно  чета "Приключенията на добрия войник Швейк" и се заливам от смях.😄

Генерал-майорът се усмихна приветливо и каза:
    — Ruht, weiter machen!*
    * Свободно, продължавай да се занимаваш!

:biggrin:

• Смея се 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

Както казваше добрият войник Швейк - аналагочиен случай при нас, в Чешке Будейовице - и аз така мога да рецитирам наизуст цялата басня на Лафонтен (Езоп) за вълка и агнето, обаче каква тема имах намерение да отворя тая сутрин във форума, нещо не мога да си спомня, ама беше нещо интересно. :biggrin:

Давай, като бабката, де - с което помниш:)))))

преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Баба ми викаше:

- Стани, сине, военен. Доде разберат, че си идиот, ще си МАЙОР!!!Докат се начудят, какво да те правят, ще си пенсионер...

Направила съм грешка, второто военен, да се чете майор.:rtfm:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.