AlexandraKo Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 11 часа, Георги Матеев каза: В Русия ще направиш сериозен удар 🙂 Там на места братушките продават джинджифила по 7-8000 рубли (около 200 лв) килото. Преди дестина години, като дойдеше зима и Сър Антъни се сдобиваше с кашлица, направо, 1:1 с магарешка:( Изправяше ми се косата, че продължаваше, с месеци. И една приятелка ми каза, за джинджифил с мед.Проявих творчества и добавих и 5 големи лимона , накълцани ,с кората. Направих аз, къде 2 кила от цяра и о, чудо - кашлицата мина. И не само това , ами, въобще, повече не се появи. А на нас , се оказа, че много , ама много, ни харесва и си ни остана навик, сутрин на гладно, по 2лъжици от тая смес. Зиме, лете - няма значение. Разширихме ползването на джинджифила, сутрин пием чай от коренче, като правя постна супа. също е една от основните съставки. И така, вече много години. Друг навик ни е и на двамата, като видим, хубави , тлъстички корени, да купим. И двамата носим, та вчера, като подреждах хладилника, се видяхме заможни:))))Джинджито и преди си беше скъп, но сега, полетя нагоре. Между другото - ако не сте опитвали фреш от джинджифил и лимон - опитайте - много е хубаво. А защо цената върви нагоре: Предимно руски лекари, непрекъснато разправят, че пази от Ковид. То и от преди си се знае, че е имуностимулатор. Ама сега пък - съвсем чудодейни качества му се приписват. Даже, гледах един Уебинар / малееее, к’ва купешка дума знам, дано да е тъй/,из руските сайтове, предаван на живо. И там, лекторът раздаваше на присъстващите, по едно коренче, като бариера за вируса . И твърдеше, че било , най- сигурното средство за предпазване от вируса. Та, според мен, това е причината, там цената да стане 200 лева. И да не съм извън темата: 7 1 1 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 Ох, тая нощ, като съм се разсънувалаааааааааа... 8 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 10 минути , darinamarinova каза: Само на американците може да им хрумне да водят подобни спорове 🙂Да вземат пример как се замазва расистко изказване от нашият премиер- "като цигани......в добрият смисъл на думата" :))). Междудругото господина от клипчето говори доста смислени неща. 3 1 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 @Мари Николова Bill Maher е супер 🙂 И шоуто му е забавно, и stand-up-а му още повече 😄 По-лошото е, че това е и тактиката на Китай да си измие имиджа, опитват се да пробутат идеята, че вирусът е започнал или в Италия, или в САЩ. А всички техни платени лобита повтарят глупости за расизъм и бла-бла. А репутацията на Световната здравна организация може да бъде преценена по следния начин: 4 1 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 26 минути , darinamarinova каза: По-лошото е, че това е и тактиката на Китай да си измие имиджа, опитват се да пробутат идеята, че вирусът е започнал или в Италия, или в САЩ. А всички техни платени лобита повтарят глупости за расизъм и бла-бла. Историята е пълна с недоразумения. Кой вече помни примерно, че испанския грип всъщност е тръгнал Щатите, а поради неутралността си и липсата на цензура през първата световна, Испания е единствената страна, споменаваща жертвите си свързани с него. Точно за тема "хумор". 10 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 Само за информация да знаете докато сте в карантина какви неща стават 🙂 1 3 1 8 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 4 часа, juriwaro каза: Историята е пълна с недоразумения. Кой вече помни Съвсем подобно беше и заболяването "Балкански синдром", което получава името си от хвърления обеднен уран връз Югославия. 4 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 4 часа, juriwaro каза: Историята е пълна с недоразумения. Кой вече помни примерно, че испанския грип всъщност е тръгнал Щатите, а поради неутралността си и липсата на цензура през първата световна, Испания е единствената страна, споменаваща жертвите си свързани с него. Точно за тема "хумор". @juriwaro Доколкото знам няма универсално съгласие за испанския грип. (След 2-минутен google search ми показа различни мнения). А за мен оригиналното видео беше забавно, но всеки си преценява. 🙂 Не разбрах какви точно са недоразуменията и дали има някой учен, който да противоречи на мнението откъде идва вируса в момента. 🙂 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 Няколко "дизайнерски" решения- в линка. 1 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 2 часа, aleksandrina каза: Няколко "дизайнерски" решения- в линка. Да бе, някои, са си откровено откачени и имат вопиюща нужда, от психиатрична помощ. Или пък, толкова са ми изкривени възприятията / разбирай, дърта съм/, че не виждам нищо красиво в това: В това: Или пък, в тези: 1 2 1 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 41 minutes ago, AlexandraKo said: Да бе, някои, са си откровено откачени и имат вопиюща нужда, от психиатрична помощ. Затова са и кавичките 🙂 Нелепи са даже някои... 2 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 3 часа, darinamarinova каза: @juriwaro Доколкото знам няма универсално съгласие за испанския грип. (След 2-минутен google search ми показа различни мнения). А за мен оригиналното видео беше забавно, но всеки си преценява. 🙂 Не разбрах какви точно са недоразуменията и дали има някой учен, който да противоречи на мнението откъде идва вируса в момента. 🙂 Фактите са, че първият регистриран случай на ковид-19 е в Китай, а първият регистриран случай на испански грип е в Канзас. Недоразумение е, че испанският грип (който със сигурност не е тръгнал от Испания) се нарича испански. Ето и мнението на Таубенбергер (първият учен разчел генома на испанския грип), публикуване в достатъчно авторетитен (американски) сайт. Unlike most subsequent influenza virus strains that have developed in Asia, the “first wave” or “spring wave” of the 1918 pandemic seemingly arose in the United States in March 1918 (Barry 2004; Crosby 1989; Jordan 1927). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2720273/ 7 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 4 minutes ago, juriwaro said: Фактите са, че първият регистриран случай на ковид-19 е в Китай, а първият регистриран случай на испански грип е в Канзас. Какво ли са яли в Канзас по това време? 🙂 1 3 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Да бе, някои, са си откровено откачени и имат вопиюща нужда, от психиатрична помощ. По този повод, подслушан разговор: - Младите се обличат ужасно. Вижте този младеж. - Това не е младеж, а дъщеря ми. - Извинете, не знаех, че вие сте майка му. - Не съм майка му, а баща му. 1 10 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 12 минути , Topfly каза: Какво ли са яли в Канзас по това време? 🙂 Нещо от вълшебната страна Оз 🙂 Все пак няма да е зле да затворят тези китни китайски пазари,че не ми се стои поредна година от моят живот вкъщи. 4 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 преди 8 минути , Светославов каза: По този повод, подслушан разговор: - Младите се обличат ужасно. Вижте този младеж. - Това не е младеж, а дъщеря ми. - Извинете, не знаех, че вие сте майка му. - Не съм майка му, а баща му. Ми , баш си е тъй:( И на мен ми се случва, да не мога да определя, дали мъж/момче или жена/момиче е индивидът, който виждам. Има наистина, странни екземпляри:( преди 41 минути , aleksandrina каза: Затова са и кавичките 🙂 Нелепи са даже някои... Да, разбрах те чудессно. Само потвърждавам , казаното:)))) 2 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 След карантината: 1 11 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 11 април, 2020 Сподели Публикувано: 11 април, 2020 Когато Пешо си дезинфекцира ръцете с "Шанел", Пена разбра какво е почувствал той виждайки я да се мие с отлежала гроздова 2 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега