Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:

Нали от десетина часа вече съм в Русия, ето един стар виц от серията "Златната решетка", разказваше се на ухо. Освен в оригинал не го бива.

(В СССР было несколько "титульных наций", о которых только и сочинялись анекдоты: русские, чукчи, евреи, грузины, армяне и украинцы... Про других анекдотов не сочиняли.)

Грузинская деревня. Дато приходит к соседу Вано и говорит следующие слова:
- Вано! Ко мне приезжает родственник из города. Надо бы угостить его шашлыком. Ты не можешь мне одолжить барана?
- Дато! Барана у меня нет, но могу помочь тебе советом: сходи к Гиви. У него наверняка есть баран.

Дато приходит к Гиви и говорит:
- Гиви! Ко мне приезжает родственник из города. Надо бы угостить его шашлыком. Ты не можешь мне одолжить барана?
- Дато! Барана у меня нет, но могу помочь тебе советом: сходи к Шота. У него наверняка есть баран.

Дато приходит к Шота и говорит:
- Шота! Ко мне приезжает родственник из города. Надо бы угостить его шашлыком. Ты не можешь мне одолжить барана?
- Дато! Барана у меня нет, но могу помочь тебе советом: сходи к Нико. У него наверняка есть баран.

Пришёл Дато к Нико:
- Нико! Ко мне приезжает родственник из города. Надо бы угостить его шашлыком. Ты не можешь мне одолжить барана?
- Дато! Барана у меня нет, но могу помочь тебе советом...
Дато прерывает Нико:
- Что за чертовщина? Мне нужен баран! А я обошёл всю деревню, а вместо барана мне все дают советы!
Нико:
- Так что же ты хочешь, Дато! У нас ведь Страна Советов, а не Страна Баранов!

• Харесвам 7
  • Смея се 5
Публикувано:

- Вие близнаци ли сте?
- Не, защо?
- Еми така еднакво облечени двамата, много сте сладки. 
- Господине, дайте си документите и излезте от автомобила! 

• Харесвам 3
  • Смея се 12
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Дойч махт шпас, както казваме немскоговорящите …

image.png.02f921dcbc576e0fc3d3085b114ea268.png

Воала, както казват франкофоните. :biggrin:

00068.jpg.7a7016a59c688ece13200f10175181d0.jpg

• Харесвам 6
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 24 минути , Фил каза:

Минах го “тоя филм” преди няколко месеца с числата. Първоначално се чудих що в единия урок са дали цифрите от 1 до 9 и числата само от 10 до 69. И в следващия урок разбрах 🙂 

Но ние затова сме полиглоти, за да не се предаваме! Всеки мое да научи и да говори единия английски, както би казал Блатечки :)))

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 23 минути , Фил каза:

Ако искаш да убиеш желанието у някого с мерак за учене на този език, обясни му, че (примерно) 91 се превежда като четири двайсетици и единайсет (quatre-vingt-onze) и сума ти букви не се четат, но пък се пишат! :huh:
Който иска нещо по-лесно (и приложимо) – да хваща испанския. :wink:
А пък който иска най-лесно – да ползва речевата функция на гугъл преводача. :smile3:

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Ако искаш да убиеш желанието у някого с мерак за учене на този език, обясни му, че (примерно) 91 се превежда като ...

Дай да не ги плашим чак толкова :biggrin: - все пак е много красив и мелодичен език! :smile3:

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Попитали радио Ереван защо арменец не е летял в Космоса .

- Ако арменец полети в Космоса , грузинците ще умрат от яд , арменците ще се пръснат от гордост и целият Кавказ ще остане за азербайджанците ! 

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Oldkozel
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.