Прескочи до съдържание

Европа - Бразилия ~250 €

Препоръчани мнения

Имаме си (бивша) чек-ин агентка, ама е малко срамежлива ;)

Когато не са служители на авиокомпанията - грам не ги е еня за цените и кой-докъде-какво-колко-как, стига системата да казва "може".

Силно трябва да се избягва понятието error fare при коментиране на подобни открития. Ако авиокомпания докаже, че си закупил билет с пълното знание, че цената е в резултат на грешка - имат всички права да ти го отменят.

Това не са грешни тарифи - това са "промоции". Грешна тарифа би била 20 евро.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Нали знаете, България еър имат директен полет до Малага. Така,че, още едни 160 евро и пак е добра цената.

Полезно уточнение!

За тези, на които не им се разкарва от един град до друг (което би било силно необяснимо в Южна Америка ама..),

Малага - Сао Пауло | Сао Пауло - Брюксел 386 доларес / 292 евралес  Има много други дати ..

Същата цена и от Валенсия.

Може и по-евтино да се намери с ровене.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

без да смятам онова Чили и Великденския остров за 270 евро рабира се   :)

Великденския беше зa около 400 € от Гермaния ;) И беше сaмо FRA - IPC - FRA с прекaчвaне в Сaнтяго. Имaше две възможности - зa седмицa, или зa две, но СAМО от/до Великденския остров. Тоест теябвaше или дa стоиш тaм през цялото време, или aко искaш дa мръднеш, дa плaщaш двупосочния IPC - SCL - IPC нa нормaлнaтa му ценa от ок. 400-460 € :)

Инaче кaто офертa нa който му е мерaк сaмо зa В.О. от Европa с вкл. презокеaнския и "вътрешночилийския", тези 400€ тaкa или инaче пaк си бяхa смешни, де.

Само че ако аз съм агент в Бразилия и някой ме помоли да си чекне багажа само до Мадрид и видя, че тоя някой е резервирал билет Мадрид - Бразилия - Брюксел на цена около 400 евро по-ниска от нормалната, то му лепвам тага до Брюксел и да се оправя както намери за добре като кацне в Мадрид...

Просто не го препоръчвам за начинаещи, които не знаят в какво се забъркват, иначе всеки е свободен да прави каквото иска.

Моля те не стaвaй aгент! :)

То и зa ненaчинaещи нямa гaрaнция, че ще успеят, мaкaр и дa знaят в кaкво се зaбърквaт.

П.п. a, виждaм не съм сaмо aз с молбaтa си до Жоро дa не стaвa нaземен стюaрд :D

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък се чудя те нямат ли служители които да слухтят по блоговете за такива error fare ? Аз веднага бих назначил един и ще си оправдае заплата много бързо ....

Абе и служители, и автоматични системи да засичат пикове в резервациите, особено когато става дума за Open Jaw билети, които са най-честия виновник за такива "промоции"... не трябва да е сложно. Но в крайна сметка авиокомпанията си прави сметката, кое и е по-рентабилно, прави си сметката дали пък тези седалки за по 250 евро не са по-добре от въобще празни седалки и така. Да не ги подценяваме, съвсем са в час, но за момента явно хората които резервират такива билети са прекалено малко, че да си заслужава труда, виждаш че и тук си говорим в три страници тема, но едва ли има повече от 1 резервирал :)

Преди време, когато един популярен уебсайт (airfarewatchdog) публикува наръчник как да се прави fuel dumping (още когато беше много лесно преди няколко години), със скрийншотове и примери, и всичко, авиокомпанията беше запушила дупката за минути, а това беше нещо което беше вървяло с месеци, ако не и с години. Та така, могат да се справят, но явно в повечето случаи не си заслужава усилията от тяхна гледна точка. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен доста ми допада комбинацията с Бразилия и Перу около Великден.

Нещо обаче не откривам евтини полети между двете държави, което донякъде спъва цялата работа.

Най-изгодно намерих Sao Paulo - Lima за 268 евро, но и това ми звучи много.

Идеи?

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар

neuromancer може да има някаква идея, но до колкото сме дъвкали и преди, вътрешни полети в Южна Америка са си скъпи. А имайки предвид дистанцията между градовете 268 евро не ми се струва зле. 

Връзка към коментар

И на мен ми звучи добре цената , но аз като рових стигнах до извода , че Мачу Пикчу е добре да се посети по-късно.

П.С. Тия ниските цени не са ли само до края на месец март ?

Връзка към коментар

$268 си е ниска цена. Аз преди време доколкото помня платих двойно за отиване и връщане.

Ниски цени между държавите в Южна Америка има само между Чили и Аржентина и Бразилия и Аржентина, най-често ако минавате през Игуасу и имате два вътрешни полета.

По-евтино само с мили.

Март е към края на дъждовния сезон, може да вали, ама няма да е по цял ден предполагам. По-късно ще е по-сухо, но хората ходят и март.

Връзка към коментар

268 евро е писал.

Мисля Теди беше споменала , че по тяхно време Maчу Пикчу е бил затворен и не са успели да стигнат дотам но може да е било първата половина на март.

Аз обаче не съм проверявал цените , а то Великден си е някъде чак в края на април предполагам.

Връзка към коментар

Моя грешка, но все пак не бих очаквал по-ниски цени, освен при някоя сериозна промоция.

Затварянето на Мачу Пикчу беше инцидентно, след като жп линията е затрупана от свлачище през дъждовния период. Ясно, че е възможно да се случи, но в никакъв случай не е редовно или предвидимо. Доколкото помня продължи доста време.

Между другото не помня дали самото Мачу Пикчу е било затворено, или само влака. Иначе освен с влака може да се стигне пеша по Inca trаil (с предварителна резервация и не е добре през дъждовния период) или по един некомерсиализиран маршрут с местен транспорт и после пеша по линията на влака от другата страна, не откъм Куско.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тъкмо тоя хитрия маршрут съм си заплюл един ден ... има доста снимки из нета за прехода.

То иначе цената наистина е много раздута.

Помня , че LAN имаха промоция с много съблазнителни цени , но не знам колко регулярно ги пускат , а тази " промоция" на Iberia все пак включва и Чили :

От предишната промоцията на LAN:

Сантяго - Гуаякил (Еквадор) --- La Paz (Боливия) - Сантяго за 206 EURO

Сантяго - La Paz (Боливия) --- Лима (Перу) - Santiago 135 EURO

Сантяго - Буенос Айрес (Аржентина) --- Sao Paulo (Бразилия) - Сантяго в 165 EURO

Сантяго - Асунсион (Парагвай) --- La Paz (Боливия) - Сантяго за 115 EURO

Сантяго - Буенос Айрес (Аржентина) --- Асунсион (Парагвай) - Сантяго за 145 EURO

Сантяго - Santa Cruz (Боливия) --- Лима (Перу) - Santiago 160 EURO

Сантяго - Santa Cruz (Боливия) --- La Paz (Боливия) - Сантяго за 130 EURO

Сантяго - Асунсион (Парагвай) --- Лима (Перу) - Santiago 165 EURO

Икике (Чили) - La Paz (Боливия) --- Лима (Перу) - Сантяго в 145 EURO

Сантяго - Сиудад дел Есте (Игуасу) --- La Paz (Боливия) - Сантяго за 135 EURO

Сантяго - Буенос Айрес (Аржентина) --- Монтевидео (Уругвай) - Santiago 165 EURO

Сантяго - Sao Paulo (Бразилия) --- Рио де Жанейро (Бразилия) - Santiago 185 EURO

Сантяго - Асунсион (Парагвай) --- Рио де Жанейро (Бразилия) - Santiago 175 EURO

Сантяго - Galapagos (Еквадор) - Santiago 305 EURO

Връзка към коментар

В сайта lastminute.com са по евтини цените от този на Ибериа. През февруари, примерно Малага-Рио-Брюксел излиза 246 евро, а с тръгване от Барселона е 10 евро по-скъпо. Имаше и вариант за обратен полет, не с Ибериа, а с ТАМ, който е по-скъп с 8 евро. Не знам до колко е стабилен този сайт, но гледам че във френската му версия цената си е както на страницата на Ибериа, а тези резултати са от испанската версия.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз да попитам, скъпо ли е или евтино в Бразилия - Рио, де. Храна, транспорт...за хотелите ясно. Говори ли английски обслужващият персонал или да учим португалски....

Редактирано от aneta72
Връзка към коментар

Има и скъпо и евтино, но като цяло е скъпо. Нещо като Западна Европа. По-настрани от най-популярните места е по-евтино.

То човек като преглътне цената на хотелите значи ще се оправи  :)

Връзка към коментар

В сайта lastminute.com са по евтини цените от този на Ибериа. През февруари, примерно Малага-Рио-Брюксел излиза 246 евро, а с тръгване от Барселона е 10 евро по-скъпо. Имаше и вариант за обратен полет, не с Ибериа, а с ТАМ, който е по-скъп с 8 евро. Не знам до колко е стабилен този сайт, но гледам че във френската му версия цената си е както на страницата на Ибериа, а тези резултати са от испанската версия.

Тази цена в lastminute.com важи само, ако платиш с карта Diners. Ако плащаш с различна карта има допълнителна такса от 35 евро.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз да попитам, скъпо ли е или евтино в Бразилия - Рио, де. Храна, транспорт...за хотелите ясно. Говори ли английски обслужващият персонал или да учим португалски....

Не го приемай като еталон за точност , но все пак ще те ориентира отгоре-отгоре за цените ...

http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Bulgaria&city1=Sofia&country2=Brazil&city2=Rio+De+Janeiro&displayCurrency=EUR

neuromancer aко има време може да метне едно око да каже вярно  ли е ?
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тази цена в lastminute.com важи само, ако платиш с карта Diners. Ако плащаш с различна карта има допълнителна такса от 35 евро.

Да, вярно е, сега видях. Но пък видях че се издава безплатно и таксата на месец е 4 лв. А ако с една покупка на билет се пестят 35 евро, определено си заслужава. Само някой ако знае, дали не те връзват с още някакви суми, ако може да сподели.

Връзка към коментар

Да де , но докато ти я издадат ще мине седмица и промоцията ще отлети.

Тия сайтове постоянно си менят условията и днес е Diners след месец не се знае каква карта ще промотират.

Вече не ги издават за две години като навремето , а минимум за три.

Diners има предимство , че при определен оборот за определен период ти дава безплатен достъп до бизнес салоните на много от летищата.

Недостатък е , че повечето търговци и сайтове поне в Европа не я приемат.

Връзка към коментар

Офтопик. Имах Diners карта за 2 години. За тези 2 години я ползвах точно 3 пъти и накрая я закрих - нямаше почти никакъв смисъл от нея.

Онтопик. Почти на ръба съм да си взема билети за Бразилия / Перу около Великден. Идеята е за общо 18 дни, от които 12 дни Бразилия (основно Рио Де Жанейро / Сао Пауло) и 6 дни Лима + Мачу Пикчу. Реалистично ли звучи?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

6 дни за Перу, май не си струва, според мен за 18 дни по добре само едната държава, това са държави с много за гледане. Иначе, ако искаш да видиш само това, става.

Редактирано от slujitel
Връзка към коментар

В моя вариант са 11 дни за Бразилия и ще вместя Оуро Прето , Рио (пет дни) , Сао Пауло (два дни) и Игуасу (два дни).

Със сигурност мога да наместя още седмица в Бразилия :)

Каква в цената около Великден за твоя план ?

Връзка към коментар

Сега попрочетох малко за картата. Издават я за две години. Има промоция и първата година не се плаща месечна такса. За 3 дена я издават. Иначе на мен ми допада фактът че в испанската версия на тоя сайт почти всички полети са много по-евтини с тази карта. Например София-Берлин ноември излиза 100 лв с България еър и се пестят доста пари. 

Връзка към коментар

6 дни за Перу, май не си струва, според мен за 18 дни по добре само едната държава, това са държави с много за гледане. Иначе, ако искаш да видиш само това, става.

Мен ако ме питаш и по 1 месец на държава няма да стигне, но все пак трябва да се съобразяваме с някои неща. Вярвам, че и за 18 дни ще поразгледам доста прилично.

В моя вариант са 11 дни за Бразилия и ще вместя Оуро Прето , Рио (пет дни) , Сао Пауло (два дни) и Игуасу (два дни).

Със сигурност мога да наместя още седмица в Бразилия :)

Каква в цената около Великден за твоя план ?

Аз още се чудя за Игуасу, но май по-скоро бих пропуснал на този етап. Имам бъдещи планове за Аржентина и най-вероятно тогава ще посетя и водопадите.

Иначе цената, която съм постигнал за момента е:

София-Барселона - 30 евро

Барселона-Рио Де Жанейро / Лима-Брюксел - 290 евро

Сао Пауло-Лима - 255 евро

Лима-Куско-Лима - 123 евро

Брюксел-София - още не е излезнало разписанието на Wizz за април, но вероятно ще е 30-ина евро

Тотал за целия маршрут = 728 евро

Връзка към коментар

Не го приемай като еталон за точност , но все пак ще те ориентира отгоре-отгоре за цените ...

http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Bulgaria&city1=Sofia&country2=Brazil&city2=Rio+De+Janeiro&displayCurrency=EUR neuromancer aко има време може да метне едно око да каже вярно ли е ?

Горе-долу е вярно, като се има предвид, че това са средни цени, а вие сте в по-туристически райони и с по-ограничен избор.

Примерно 90-120 реала вечеря за двама в средна класа ресторант, 35-55 реала за кг в ресторант на самообслужване.

Английски не се говори много, по хотелите да, но ресторанти, таксита много рядко, не че е трудно да се оправиш...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.