Прескочи до съдържание

Европа - Бразилия ~250 €

Препоръчани мнения

За по времето на карнавала в Рио (който ще е от 13 до 18 февруари 2015)  все още има - току що си взех билет за 285 евро Барса- Сао Пауло- Брюксел 11-21.02.2015 

Ти къде смяташ да си точно за Карнавала? Имай предвид, че в градовете, където има пищни празненства, нощувките се продават пакет за цялата седмица (12-19 февруари), без значение дали мислиш да стоиш там само една или всичките 7 вечери. И това говоря не само за Рио, където е най-комерсиализирано празнуването (но не и най-многобройно като посетители). А във всички по-големи градове за периода.

Погледна ли цените на хотелите   :)

Тя не знам, но аз да. С тях падна по-голяма борба, отколкото цената на билета ми като го взимах :D

Поне си взех на обикновени цени в Рио за уикенда след карнавала за Парада на победителите, и ми го потвърдиха (но това беше още април).

Иначе в Салвадор най-ниското за цялата седмица, и на добро място в града - 680 R$. Това е супер оферта, имайки предвид че за някой хотели това е цената само на една нощувка  :lol:

Аз съм двойно доволен защото билета ми включва и отсечката Игуасу-Сао Пауло, която ако се купуваше отделно излизаше по-скъпо.

smart boy  :P

Аз така направих с моя билет, като включих вътрешните полети Сао Пауло - Сао Луиш (откъдето дефакто ми започва пътуването по крайбрежието на юг към Рио), и след това връщането Рио - СП, като двата полета общо ми оскъпиха билета само с 24 евро. :) Но моето беше съвсем друга промоция (даже май не промоция, а грешка, защото летя с Луфт в някакъв странен кодшеър с ТАМ :blink: при положение, че вече не са в един алианс). И аз в случая съм пък тройно доволен, защото хванах освен ниски цени на вътрешните полети, и ниски цени за нощувки в дните около Карнавала, който на мен ми е основната цел на посещение.

Игуасу го оставих за другото ЮА пътуване, че тук щеше да стане много сбито, и смесено култура с природа  :rolleyes:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

TAM е пълноправен партньор на Луфтханза. Дори милите можеш да си трупаш от единия на другия, а и да ги харчиш - също.

Връзка към коментар

Е, билетите ми не са взети директно от Iberia - така че тази промоция за двойните мили надали ме лови.

Сега гледам, че мога да си рекуестна иберийски мили чрез програмата на Qatar - и така и ще направя май.

Връзка към коментар

Тоест да прехвърлиш иберийските мили към Qmiles ?

То по тая тарифа дето минахме едва ще паднат повече от 3500-4000 мили от Iberia , но и при мен ще е добре да ги събера с катарските , където имам повечко.

Връзка към коментар

Тоест да прехвърлиш иберийските мили към Qmiles ?

То по тая тарифа дето минахме едва ще паднат повече от 3500-4000 мили от Iberia , но и при мен ще е добре да ги събера с катарските , където имам повечко.

Имайте предвид, че схемите на прехвърляне почти винаги не са 1:1, трябва да проверите конкретния иберийски booking class, колко дава в Qmiles. Щото ако се окаже 25%...пак е по-добре от 0 де. 

Връзка към коментар

Предвид "промоцията" от която се възползвахме дори и да не вземем мили - определено не е болка за умиране.

А иначе каквото и да дадат ще е подарък в случая.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ти къде смяташ да си точно за Карнавала? Имай предвид, че в градовете, където има пищни празненства, нощувките се продават пакет за цялата седмица (12-19 февруари), без значение дали мислиш да стоиш там само една или всичките 7 вечери. И това говоря не само за Рио, където е най-комерсиализирано празнуването (но не и най-многобройно като посетители). А във всички по-големи градове за периода.

Тя не знам, но аз да. С тях падна по-голяма борба, отколкото цената на билета ми като го взимах :D

Поне си взех на обикновени цени в Рио за уикенда след карнавала за Парада на победителите, и ми го потвърдиха (но това беше още април).

Иначе в Салвадор най-ниското за цялата седмица, и на добро място в града - 680 R$. Това е супер оферта, имайки предвид че за някой хотели това е цената само на една нощувка  :lol:

За момента само трептя от щастие че ще ходя на карнавал :wub:   :wub:   :wub: . Не съм си резервирала хотел (да си потрептя още два-три дни). Чакам една девойка да каже ще идва ли или няма да идва, за да знам дали да резервирам за две или само за мен. Тъй като времето ми е малко ще бъда 4-5 дни в Рио и 3-4 в Сао Паоло. Не съм разгледала все още добре програмата на карнавала за да реша в кои дни къде, но това ще го направя до 2-3 дни.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На връщане от Бразилия последната ми отсечка е Мадрид-Брюксел, като кацането в Брюксел е в 18:20 часа. За прибиране до София имам 2 опции:

Вариант 1) Взимам полета на Wizz Air, който излита на следващия ден от летище CRL.

Вариант 2) Взимам полета на Bulgaria Air, който излита в 20:20 ч. от същото летище. Плюс - спестявам си нощувка в Брюксел, време, както и трансфери BRU-хотел / хотел-CLR. Бонус - имам включен чекиран куфар.

Като тегля чертата цените на двата варианта са практически еднакви.

Повече ми харесва втория вариант, но се колебая дали 2 часа в BRU ще са достатъчни да си взема багажа и да се чекирам наново. И дали въобще мога да разчитам за 6 месеца напред, че Bulgaria Air или Iberia няма да си променят разписанието и да ми прецакат връзката.

Какво бихте ме посъветвали в случая?

Връзка към коментар

Аз не бих рискувала, 2 часа са много малко, дори да не ти сменят часовете, може полета ти да закъснее, голямо препускане ще е. И аз имам подобна дилема, доста по-добра от твоята де, цели 10 часа, само, че наобратно, на отиване и още се чудя, макар, че тука ме посъветваха, че ако стане фал, може по-късен полет с австрийците, обаче случая на Duke оня ден ме стресира и май ще нощувам. На връщане са 5-6 часа, ама ще рискувам, пък ако нещо се обърка ще му мисля, важното е да не си проваля пътуването, но 2 часа са много малко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И според мен е твърде рисковано. Нормални закъснения от по 15-20 минути са си редовна гледка, може да има закъснения между кацането и изнасянето към гейта, може и куфара да ти се забави. 2 часа е на кантар на разумната граница за мен, само ако нямаш куфар. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Самото вътрешно разпределение на летището не предразполага към бързо преминаване. Имаш и два гранични контрола, които ще те забавят допълнително.

Бира, картофки и миди а Брюксел са ти бонус :)

Връзка към коментар

По план с Iberia трябваше да кацна 14.30 в Брюксел , но оня ден ме качиха на твоя полет - тоест кацам в 18.20.

Първо малко се ядосах , но се оказа , че са промеили разписанието си и в някой дни полетите Мадрид- Брюксел по обяд отпадат.

Връзка към коментар

Самото вътрешно разпределение на летището не предразполага към бързо преминаване. Имаш и два гранични контрола, които ще те забавят допълнително.

Бира, картофки и миди а Брюксел са ти бонус :)

Хич не обичам Брюксел и ми се искаше да си спестя нощуването там... Но да, убедихте ме, наистина риска е прекалено голям, още повече че ще идвам от Игуасу с 2 прекачвания и има огромен шанс по пътя да ми затрият куфара, което ще рече че би ми трябвало допълнително време за разправии в Брюксел. Като добавим и вероятността от закъснения или промени в разписанията... явно ще правя схемата с Wizz на следващата сутрин.

Как еднакви с Wizz  аз за догодина виждам през март някакви цени по 300 eвро с BG Air ...

Това е защото не си проверил за двупосочен билет BRU-SOF-BRU, който излиза само 155 евро за разлика от еднопосочния, който наистина е 300 евро (логиката на Bulgaria Air винаги ме е изумявала). И с Wizz варианта като сметнеш 80 евро билет (толкова е за моята дата) + 25 евро куфар + хотел в Брюксел за 1 нощувка + трансфери BRU-хотел-CLR и даже май накрая излиза по-скъпо от Bulgaria Air опцията.

По план с Iberia трябваше да кацна 14.30 в Брюксел , но оня ден ме качиха на твоя полет - тоест кацам в 18.20.

Първо малко се ядосах , но се оказа , че са промеили разписанието си и в някой дни полетите Мадрид- Брюксел по обяд отпадат.

Това значи ли, че някъде са ти набичили още +4 часа престой? Досадно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е те на Wizz тепърва цените предстои да падат , а с BG Air цената едва ли ще се промени. Може и те да пуснат някоя промоция Брюксел като за септемврийските си полети .

Връзка към коментар

Все тая, както уточнихме вече и за мен и за теб Bulgaria Air не е вариант, независимо от цената. Най-вероятно бихме изпуснали връзката.

А Wizz ще ги изчакаме, много ясно. Все някое намаленийце ще пуснат, има 6 месеца дотогава :) Дебна ги и за отсечката София-Барселона на отиване :)

Връзка към коментар

Това значи ли, че някъде са ти набичили още +4 часа престой? Досадно.

В Мадрид. Нищо де , като съм без багаж ще се смъкна до центъра за два часа разходка :)

Преди Iberia имаха полет по обяд до Брюксел , но в новото разписание е отпаднал във вторниците и съботите.

Един Господ знае и колко пъти БГ ЕР ще сменят часове и разписания дотогава ...

София-Барселона ми излезе всичко 68 евро с чекиран багаж за края на февруари и реших , че и да падне надали ще е много.

Затова този го резервирах.

Надявам се и Брюксел да е някъде максимум в тая цена с багажа.

Връзка към коментар

За момента само трептя от щастие че ще ходя на карнавал :wub:   :wub:   :wub: . Не съм си резервирала хотел (да си потрептя още два-три дни). Чакам една девойка да каже ще идва ли или няма да идва, за да знам дали да резервирам за две или само за мен. Тъй като времето ми е малко ще бъда 4-5 дни в Рио и 3-4 в Сао Паоло. Не съм разгледала все още добре програмата на карнавала за да реша в кои дни къде, но това ще го направя до 2-3 дни.

Може да си направите една магеланска среща :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

То май всички са по различно време или на различно място. Ако някой има път към Бело Оризонте, Оро Прето да се обажда, или ако се съберете поне двама в един ден в Рио например може да се постарая и аз да дойда, но не гарантирам.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Относно магеланската среща (ако ще правим такава), планът ми в най-груба форма:

12.02.2015 г - 8.35 ч. кацам в Сао Пауло. Настаняване и моткане из града;

13.02 2015 г.  карнавал в Сао Пауло; 

14.02 2015 г.  заминавам за Рио, като от 14-ти до 17-ти (включително) съм там (урааа - самба и карнавал). (Вече имам букнато спане в Рио)

18.02.2015 г. пътувам в посока Парати, Убатуба, Пинсигуаба и Сантос (все още не съм решила в кой ден къде ще отседна и какво точно ще гледам- в следващите дни ще реша); 

21.02.2015 г. жива -мъртва в Сао Пауло да си хващам полета на обратно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.