Прескочи до съдържание

Санторини


zaharieva175

Препоръчани мнения

Има туристически бюра, извън хотелите, които предлагат различни екскурзии. За мен е излишно.

Всичко можете да посетите с градски транспорт от Фира. Само за вулкана може би ви е нужна организирана екскурзия, а някои и до там се придвижват сами като си закупуват билети за корабчетата.

Връзка към коментар
преди 16 часа, Darinita каза:

 залеза в Ия

Ще си позволя едно "особено мнение", както обичат да казват юристите. И една препоръка. 


Мнението - за мен прословутият "залез в Ия" е един ако не туристически капан, то поне голям туристически балон. 
"Залезът в Ия" не е с нищо по-различен от залезите на милиони места по света, където слънцето залязва в морето/океана.  Не, излъгах - "залезът в Ия" е по-различен с това, че има голяма вероятност да се озовете в една ужасителена блъсканица по тесните улички на градчето, в отчаяна борба с още хиляди туристи да се доберете до някакво прилично място, откъдето да наблюдавате слънчевия заник. Започне ли да наближава часът на залеза, по основната улица в Ия, която води до носа и местата с изглед на запад, се понасят едни мощни тълпи и особено ако човек не е тръгнал по-рано да заварди участък, шансът да си намери място, от което да наблюдава спокойно залеза, става много малък, а вероятността да се изнерви - по-голяма. Ако пък има и няколко ( два-три ) круизни кораба, акостирали до острова, положението става още по-тегаво.  Е, освен ако не получите внезапен пристъп на енохлофилия :biggrin:
Ако все пак някой много държи да се отчете със "залез в Ия",  съветът ми е вместо района, очертан с червено, където е голямата блъсканица, да се отиде на мястото, което съм отбелязал с кръстче - там е по-широко и малко по-спокойно откъм навалица. 

 

S-11.jpg.b3206d73dccb99eb7c5a784b8bda8675.jpg

 

 

Но даже и там се събират доста хора

S-2.thumb.jpg.a49cb09d616a8d6bb4a320d97a94076b.jpg


В крайна сметка - даже и залезът да не е толкова впечатляващ

S-5.jpg.52b1a12e483381d27344b09c68e2a693.jpg

 

човек винаги може да попадне на други приятни гледки наоколо  :biggrin:

S-3.jpg.aa726f62f450f056d8dbd53e4aab6ca7.jpg

 

Стигам и до препоръката - моето предложение за  съзерцаване на залеза в Санторони е, вместо прехвалената Ия, да се отиде до Пиргос, там горе, на най-високото, точно до църквата Св. Георги 

S-4.jpg.a7004c0777bfb66b96dca9d2530a191c.jpg

 

има хубаво заведение - Botargo  - приятно, спокойно, тераса с чудесен изглед, тиха, добре подбрана музика.  Открихме го случайно докато се разхождахме и даже успяхме да си намерим маса, при положение че бяхме там около половин час преди залеза.
За мен това е отлично място на о-в Санторини, където да се изпрати слънцето в романтична обстановка с гаджето (съпругата/съпруга, лобовницата/любовника :biggrin: ), а защо не и сам. ;) 

 

S7f.jpg.760b3ac635b7e2981adccf0f7059346c.jpg

 

 

А в крайна сметка, даже и залезът да е наистина впечатляващ, човек пак може да попадне и на други приятни гледки наоколо:biggrin:  

 

S8.thumb.jpg.47545034a34b91390716f73b33957b8f.jpg

 

 





 

 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 19
  • Шок 1
  • Браво 4
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 5 часа, Фичо каза:

Ще си позволя едно "особено мнение", както обичат да казват юристите.  

...

човек винаги може да попадне на други приятни гледки наоколо

...

А в крайна сметка, ...човек пак може да попадне и на други приятни гледки наоколо

От самото начало си личеше, че това е скрита, умело завоалирана реклама на т.н. "залез в Ия". Със светкавичен резултат сред аудиторията: :)

преди 5 часа, Радослав каза:

@Фичо, след твоя пост рязко ми се доходи да наблюдавам поне един залез на Санторини. :lol:

Може да се каже, че и аз вече не съм толкова категоричен, колкото бях, че няма да гледам втори залез на Санторини. :-) Явно съм пропуснал толкова приятни гледки, заради които си струва човек да пропусне самия залез. Браво!

 

В интерес на истината, на мен ми хареса да бъда там, въпреки навалицата, въпреки леките неудобства. Общото за всички преживяваване, общата цел да се достигне до нещо красиво, до сливането с природата, пак заедно с толкова много хора да изживеете уникалния миг - всичко това също си има своя чар и у мен остави прекрасен спомен. Заедно с магарешките ухания, прахоляка, малкото и неудобно летище с претъпканата зала за заминаващи. И точно това споделям с приятели и познати - че точно на Санторини това стълпотворение не ме подразни, както се е случвало на много други места.

А ако рано сутринта се окажете в противоположния край на острова, на плажа край Периса, можете съвсем сами да се насладите и на не по-малко красивия изгрев.

 

P6210236.jpg.e4f632a0bacf3e1cbfd6e03079e5cb2c.jpg

 

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.