Diana Doncheva Публикувано: 5 май, 2016 Публикувано: 5 май, 2016 Незнам как го направихме, но никъде не сме чакали. Може би защото бяхме на една от последните лодки, но на лифта нямаше опашка. Взехме кола под наем и отидохме към Ия и там беше още празно. Около обяд се понапълни, но ние се изнесахме на юг към фара, червения плаж и Пиргос и др. Когато се върнахме към Фиростефани и Тира, явно два от крабите бяха отплавали и вече беше празно навсякъде. Предупредиха ни, че на лифта след 18.30 стават опашки, а ние бяхме почти единствените на лифта в 19.30, а корабът ни отплавше чак в 21 ч. Явно е било късмет.
мая Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Толкова бяха хората чакащи залеза в Ия преди 3 дни За сметка на това, във Фира нямаше почти никой 8
Diana Doncheva Публикувано: 14 май, 2016 Публикувано: 14 май, 2016 Бих искала да споделя с вас, вече готовия пътепис от круиза ми по гръцките острови, вкл. Санторини. Които има желание, може да го прочете в блога ми. (В подписа ми има линк към него.) Санторини наистина е магическо място, което поне веднъж трябва да са види. 6
AlexandraKo Публикувано: 14 май, 2016 Публикувано: 14 май, 2016 Бих искала да споделя с вас, вече готовия пътепис от круиза ми по гръцките острови, вкл. Санторини. Които има желание, може да го прочете в блога ми. (В подписа ми има линк към него.) Санторини наистина е магическо място, което поне веднъж трябва да са види. Много хубав пътепис, а пък снимките ти са още по- хубави! Благодаря! Нали и ние бяхме там по туй време, не за първи път и пак ни беше интересно и приятно. 1
Tedy Публикувано: 1 юни, 2016 Публикувано: 1 юни, 2016 (редактирано) Малко снимки от Санторини и от мен. Повечето са от Фира и Пиргос, както и няколко извън градчетата от южната част на острова. Редактирано 1 юни, 2016 от Tedy 23
Яничка Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Някой от ходилите скоро до Санторини би ли споделил - лифтът още ли е 6 евро? А магаренцата колко ги пазарят?
desislavna Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Лифтът не съм го ползвала, защото пътувахме със самолет, но магаретата не бих ги препоръчала като транспортно средство. Има много инциденти с тях, катерят се по стръмно и тясно, и предполагам им е тежко. Те са по-дребнички от нашите магарета. Не съм ги виждала с хора по гърбовете, въпреки че бях 5 дни на острова есента. 1
Яничка Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Добре дошла, @desislavna То и аз мисля да се въздържа за магаретата. Питам, защото сме голяма група и ако някой прояви интерес, да му кажа цена. 2
Фил Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Цената на мулетата беше 5€, ако не се лъжа, но и аз не препоръчвам да се ползват! 1
Дани Магелани Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 преди 27 минути , Яничка каза: То и аз мисля да се въздържа за магаретата. Питам, защото сме голяма група и ако някой прояви интерес, да му кажа цена. Яни, ние само изпихме по едно винсанто на панорамната тераса на ресторанта, над пътеката на магаренцата. Ароматът им се носеше до нас, така че не бих препоръчала. 1
Polina Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Животинки са все пак, нормално е да намирисват. Пък и това е част от атмосферта на острова. Стига само с тая романтика. 3
pamela Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Миналата година магаренцата бяха по 5 евро в посока. Дребнички са хайванчетата, но доста хора се качваха. Включително малката ми дъщеря /към онзи момент на 13 години/ и беше супер впечатлена. Е, аз се притеснявах да не стане нещо, та подтичвах след магаренцето /въпреки че бързо го изгубих от поглед/ и когато стигнах върха с изплезен език, не ми беше много впечатляващо. Но какво да се прави, човек се жертва заради детето си. 3
Yabandzhieva Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 преди 4 часа, Яничка каза: Някой от ходилите скоро до Санторини би ли споделил - лифтът още ли е 6 евро? А магаренцата колко ги пазарят? Миналата година през септември лифтът беше 5 евро, ползвахме го от пристанището към Фира 1
stanislavpp Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 Утре акостираме в Санторини от Наксос за няколко дни, хотелът е във Фиростефани(хотел Mylos).От пристанището се взима лифта до Фира, правилно ли съм разбрал ? Кой плаж е най-подходящ за посещение от нашата локация? Какво е задължително да се види в рамките на 3 дни? Някой с препоръка за романтичен ресторант в района на хотела (половинката има РД в четвъртък). Благодаря предварително!
Polina Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 В момента, stanislavpp каза: Утре акостираме в Санторини от Наксос за няколко дни, хотелът е във Фиростефани(хотел Mylos).От пристанището се взима лифта до Фира, правилно ли съм разбрал ? Кой плаж е най-подходящ за посещение от нашата локация? Какво е задължително да се види в рамките на 3 дни? Някой с препоръка за романтичен ресторант в района на хотела (половинката има РД в четвъртък). Благодаря предварително! С ферибот или с круизен кораб акустирате на Санторини? Това е от значение за пристанището на което ще пристигнете. Романтични ресторанти има колкото искаш, всичко зависи от предпочитанията ви и възможностите. Плажовете са ви от другата страна. 2
stanislavpp Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 С редовен ферибот(Блу Стар) от Наксос ,пристигащ след 14.00ч. Отпътуването ще е със самолет ,обеден полет на Волотеа до Атина. Има ли автобусен транспорт от Фира до червеният плаж , примерно?
Дани Магелани Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 (редактирано) Романтичното ресторантче "Sunsets" в Ия, от което наблюдавахме залеза. Следват черните плажове от двете страни на голямата скала - Камари и Периса. Накрая още един прекрасен залез, наблюдаван от кафето на една българка, на плажа Vlichada. Редактирано 6 юни, 2017 от Dani Magelan 6
Polina Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 преди 8 минути , stanislavpp каза: С редовен ферибот(Блу Стар) от Наксос ,пристигащ след 14.00ч. Отпътуването ще е със самолет ,обеден полет на Волотеа до Атина. Има ли автобусен транспорт от Фира до червеният плаж , примерно? Редовното фери на Блу Стар пристига на пританището Thira, което е по-отдалеченото пристанище от столицата Фира (а в столицата пристанището се казва Old Port). Договори се с хотела за трансфер, друг вариант е автобус или такси от самия пристан. Ето тук има инфо. 3
Дани Магелани Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 Ако замръкнете в Камари, препоръчвам таверната на "Капитан" Нико, който ще ви потанцува. А и храната си я бива. 6
desislavna Публикувано: 6 юни, 2017 Публикувано: 6 юни, 2017 (редактирано) преди 18 минути , stanislavpp каза: С редовен ферибот(Блу Стар) от Наксос ,пристигащ след 14.00ч. Отпътуването ще е със самолет ,обеден полет на Волотеа до Атина. Има ли автобусен транспорт от Фира до червеният плаж , примерно? От Фира има автобуси до всички интересни градчета, включително и до червения плаж. Там има едно малко площадче, като паркинг, което представлява автогара. Билетите се купуват в самите автобуси. Има и нещо като викачи. Малко е хаотично, защото е пълно с лутащи се хора, но не е нищо непреодолимо. От същата автогара тръгва и автобусът до летището. Разписанията ги има на едно (единственото) гише. Фиростефани и Фира са си направо сляти, така че няма да ви е проблем да стигате до столицата. Редактирано 6 юни, 2017 от desislavna 4
Darinita Публикувано: 2 септември, 2017 Публикувано: 2 септември, 2017 Предстои ни пътуване до Санторини по време на Септемврийските празници с ТА. Хотелът ни е във Фира.Смятаме сами да отидем да разгледаме винарната, пророк Илия и залеза в Ия. Има ли удобен градски транпорт от Фира за изброените обекти, каква е цената на билетите и т.н.Ще ви бъда много благодарна за всякакви подробности и споделени впечатления.
pamela Публикувано: 2 септември, 2017 Публикувано: 2 септември, 2017 Има автобуси от Фира до доста селища, които по мои наблюдения не са много редовни и точни. Не съм убедена, че има автобус до параклиса на пророк Илия. Ние взехме кола под наем. Хубавото е, че може да я наемете без кредитна карта. 1
Darinita Публикувано: 4 септември, 2017 Публикувано: 4 септември, 2017 Моля да споделите хотелите в Санторини предлагат ли еднодневни екскурзии до винарната , параклиса пророк Илия , залеза в Ия, разходка с лодка до вулкана или е по-уместно да се ползват предложенията на ТА,които са доста завишени. Благодаря предварително за вашите отговори.
Yabandzhieva Публикувано: 4 септември, 2017 Публикувано: 4 септември, 2017 преди 31 минути , Darinita каза: Моля да споделите хотелите в Санторини предлагат ли еднодневни екскурзии до винарната , параклиса пророк Илия , залеза в Ия, разходка с лодка до вулкана или е по-уместно да се ползват предложенията на ТА,които са доста завишени. Благодаря предварително за вашите отговори. За залеза в Ия според мен не е необходимо екскурзия, хващате си автобуса за 1,8 евро и там си обикаляте самостоятелно. За разходката до вулката мисля, че имаше няколко опции като време на посещение и това какво включва. Ние си резервирахме чрез хотела екскурзията, която включваше вулкана, горещите извори, още един о-в на който спряхме за 15 мин. и посрещане на залеза от корабчето с чаша бяло вино, това ни струваше 35 евро.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега