Прескочи до съдържание

Knee Defender: защита от облягащия се пред вас

Препоръчани мнения

Сигурно вече повечето от вас са чули за това изобретение; миналата седмица даже имаше аварийни кацания заради спорове на борда.

На кратко, въпросният knee defender пречи на човека пред вас да свали седалката си:

article-2648687-1E7BAAA200000578-900_634

Бихте ли го ползвали? Аз лично бих ползвала мисля, но през деня.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Абе изобретателно племе сме хората.

Тази сутрин пак имах лек гърч в Уиз, без човека отпред въобще да пипа седалката. Та си мисля, че проблема е всъщност в авиокомпаниите, които са натъпкали редовете точно до границата преди да има бунтове в кабината :) Ама това е икономиката...едва ли хората са доволни да си разделят цената на 6 билета и да получат 1см повече за краката. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Междувпрочем, пазителят на коляното е продукт на над 10 години :)

Заради споровете, продажбите са му скочили с 500% последните седмици

Вече е забранен в голямо количество авиокомпании.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Вече е забранен в голямо количество авиокомпании.

A не трябва  :)

Адски ме дразнят тия егоисти със свалените седалки в low cost полетите добре , че ограничиха свалянето на седалките.

Ругая на глас , сумтя и ритам здраво в облегалката, подпирам рязко и силно с колената уж се изправям и така нататък ... стремя се на всеки 5-10 минути здраво да ги стресирам . Някой гледат лошо , но не ми пука  ;)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Аз не бих го ползвал, нищо че съм доста висок...

В крайна сметка, щом може да се сваля седалката, не би трябвало да пречиш. Може да помолиш човека да не я сваля...

Ако е толкова критично мястото, има и по-широки места, със съответното заплащане.

Вече започват да въвеждат и кабини, в които седалката не се накланя. После ще сгъстят още малко :-)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На който му пречи тясното пространство в лоу костите има избор - да не ги ползва. Приемам, че ниската цена върви в комплект с известен дискомфорт и това е. Ако компаниите преценят и забранят свалянето на седалките, това вече е друго.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

За пръв път чувам за това приспособление. Не знам за вас, но на мен използването му ми звучи неетично. Не мога да си представя как ще го бучна в седалката на други хора и да им наруша правата просто защото на мен не ми е удобно. Признавам, и мен ме дразнят някои неприятни характеристики на икономичната класа, вероятно би ми било гадно да ме задуши някоя свалена седалка, но дори не би ми хрумнало да си разширя комфорта за сметка на други и да наруша по такъв начин правилата... 

Връзка към коментар

Откакто преди години пътникът пред мен си свали рязко седалката и чашата червено вино подскочи и ме оплиска от всякъде, та белите ми дрехи изглеждаха така, все едно съм убила някого, спазвам две неща по време на летеж. Едното - винаги се уреждам с широко място ( с пари, връзки или друго) и не се обличам в светло. Понякога на дългите полети плащам по 50 евро за място, но си струва парите. Това за коленете не бих ползвала, бих помолила, ако много ми пречи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Последните случаи не бяха с нискотарифни, ами с АА и United....

Не се учудвам. Големите компании също свалят цените, което пак е за сметка на качеството на услугите и комфорта. Съгласна съм с Rainy, ако човека пред мен закупувайки билет си е платил и правото да си спусне седалката, коя съм аз да оспорвам това. Иначе съм далеч от визията на миньонче и едва си побирам краката.  :)

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз смятам, че ако авиокомпанията ти дава право да си спуснеш седалката е неетично седящият отзад пътник да ти ограничава това право. Друг е въпросът, че разстоянието понякога е толкова малко, че определено е неприятно, когато седалката отпред е спусната и ти се намираш в капан, но пък вината за това не е на седящия отпред.

Мен определено повече ме дразни когато отзад ритат облегалката на стола.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За мен е нормално тозш, който ще сваля облегалката, да попита човека зад себе си, дали има нещо против или най - малкото да го предупреди. Това не зависи от авиокомпанията, а от възпитанието и отношението на човека отпред към останалите хора. Не можеш да мислиш само и единствено за себе си, без да се съобразяваш и с другите.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Въобще не съм съгласен с ползването на Knee Defender-а, в каквато и да е ситуация. В крайна сметка, щом седалките са направени да могат да се свалят, не виждам защо, някой своеволно, би решил да ми ограничава свободата, ако реша да се възползвам от това удобство. Проблемът е в авиокомпанията, че не е преценила разстоянието между седалките при спуснато положение, а не в пътникът, който е решил да се възползва от дадената му екстра. А пък това с ритането на седалките е толкова... дори не зная как да го категоризирам... примитивно, тъпо и неетично.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не е особено авторитетен източник , но все пак дава някаква картинка

Nine in ten passengers say reclining seats on short-haul flights should be banned

П.С. Относно ритането - ще продълкжавам да го правя. Не може да къртиш блажено като талпа , а аз отзад да се свивам като охлюв. Око за око зъб за два  :angry:

Връзка към коментар

За мен е нормално тозш, който ще сваля облегалката, да попита човека зад себе си, дали има нещо против или най - малкото да го предупреди. Това не зависи от авиокомпанията, а от възпитанието и отношението на човека отпред към останалите хора. Не можеш да мислиш само и единствено за себе си, без да се съобразяваш и с другите.

Напълно съм съгласна. Последният път, в който се наложи да се гърча като червей заради удобството на човека пред мен, който с влизането в самолета спусна максимално назад седалката си, беше на 12 часов полет /дневен/ с Катарците /не бих ги квалифицирала като лоу кост/. В случая не помогна нито молбата ми да си вдигне седалката поне малко, така че да мога поне да излизам, нито намесата на стюарда, та дори и ръчкането - човекът изобщо не реагира /очевидно смяташе, че само той има права/. Ако момичето от реда зад мен не беше предложило да се преместя на празната седалка до нея, трябваше да изкарам 12 часа без да мога да мръдна или да си отворя масичката. В този вариант се наложи да пътуваме разделени с мъжа ми, който на всичкото отгоре не говори английски и друг човек да жертва спокойствието си, заради удобството на пътника пред мен. Толкова за правата - ако в този случай разполагах с въпросното устройство, бих го използвала с удоволствие.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Мисля, че всеки има подобни ситуации, в които не му е било съвсем удобно, включително и аз. И какво от това. Има си правила, спазвам ги, ако искам повече пространство, бизнес класата е затова. Е, парите са доста повече и не мога да си ги позволя, но купуват удобство. Ако имате проблем със спускането на седалките направете оплаквания директно към компаниите. Това е цивилизованият начин. Лично аз намирам тази опция за голямо удобство, особено на дълъг полет. Ако човекът пред мен пусне седалка веднага правя същото, така разстоянието между нас се запазва същото. В крайна сметка всичко опира до това умеем ли да спазваме правилата и дали сме толерантни. Интересно ми е какво ще измислят за малките деца и бебетата, които всеки ще признае също създават доста шум и неудобства. Ми хайде да ги дискриминираме и да не ги качваме на борда. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Око за око зъб за два  :angry:

Око за две, зъб за чене.

Аз имам друга стратегия, ако е много крайна наглостта. Събувам чепика и залоствам нога върху облегалката им ...

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В крайна сметка всичко опира до това умеем ли да спазваме правилата и дали сме толерантни.

Според мен това е ключовата фраза.

След като авиокомпанията разрешава пускането на седалката и това е в правото на пътуващия пред нас, е нетолерантно да искаме само на нас да ни е удобно и да не позволяваме пътуващия отпред да си осигури комфорта, който му е необходим. И следва да си даваме сметка, че пречейки на някой да си спусне седалката нарушаваме неговото право, докато той не засяга наше право. Просто компанията не е предвидила достатъчно място между редовете.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Око за две, зъб за чене.

Аз имам друга стратегия, ако е много крайна наглостта. Събувам чепика и залоствам нога върху облегалката им ...

Знам лафа ама съм малко мекушав ;)

Това със залостването и аз го действам точно така !

Връзка към коментар

Интересно ми е какво ще измислят за малките деца и бебетата, които всеки ще признае също създават доста шум и неудобства. Ми хайде да ги дискриминираме и да не ги качваме на борда. 

Забранени са в първа класа на Malaysia Airlines:

http://www.smh.com.au/travel/travel-planning/travel-news/firstclass-baby-ban-on-malaysia-airlines-20110629-1gqkq.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бих казал тоя дето си спуска облегалката да ходи в бизнес класата и както изследването показва доста хора са на подобно мнение.

Това , че е разрешено не означава , че не трябва да се съобразяваш с другите.

Преди можеше и да се пуши , но никога не е било възпитано да одимяваш останалите пътници.

Държа да изясня , че става дума за кратките нискотарифни полети където и разстоянието между седалките е много малко.

При дългите е друго и освен това има различни степени на облегалката.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В момента и от няколко дни едно хлапе подлудява махлата форсирайки с часове мощния си мотор.

Това не е забранено , но имам гадното чуство , че уважавайки правата му съм жестоко прецакан щото направо прекалява . Не мисля да сменям квартала , щом не ми изнася ...:)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.