Прескочи до съдържание

Малмьо и Копенхаген

Stanimir_81

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Привет на всички!

Утре призори заминаваме за Малмьо, където имаме около 8-10 часа, а вечерта – Копенхаген. Връщане – понеделник рано сутрин (пак от Малмьо). Някакви съвети? Общо-взето съм набелязал забележителности и за двата града, ще ми е полезен обаче всеки ваш съвет, препоръка, за забележителност, хапване и пр. (без спане – имаме осигурено при приятели в Копенхаген).

Съзнавам, че до утре няма много време, затова - кой колкото и както може: ))

Обещавам, че като се върна ще кача априлския пътепис за Италия (от Венеция до Амалфи и обратно), а после - живот и здраве - скандинавския.

Благодаря ви!

Редактирано от Stanimir_81
  • Харесвам 1
Публикувано:

Много благодаря! Наистина съм я пропуснал, извинявам се за настоящата тема....

Няма какво да се извиняваш. Четеш другата тема, ако там има нещо интересно, което те интересува си го питаш тук да се прецизира повече, питаш и други неща, които ги няма, пък накрая като се върнеш пак тук разказваш какво си видял, пускаш и някоя снимка. Така обичаме тук :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Вероятно въпроса е задаван някъде вече, но не мога да намеря информация. Искам да пътуваме от Малмьо до Копенхаген и обратно на еднодневна разходка. До колкото разбирам вариантите са няколко. Най-евтино е с автобус, но има едва около 4 автобуса на ден и часовете не са много удобни.  http://www.swebus.se/

По-скъпият вариант е с влак. Май се навихме да платим двойно, но да не висим по малките часове на гарите. Въпросът е, че не мога да се ориентирам откъде да купя билетите (датска или шведска железопътна компания или rail europe). Мога ли да купя билет на място и по-скъпо ли ще е отколкото, ако го купя онлайн? Само с кредитна карта ли мога да пазарувам и ако да... трябва ли да е на мое име или на някого, с когото пътувам ? Ние нямаме кредитни карти... Варианти ?

Благодаря предварително

Публикувано:

Можеш да купиш всичко с карта или кеш, но усещането ми е, че предпочитат картовите разплащания. ние плащахме предимно с карти. нашите са си наши - на наше име. в Трелеборг обаче беше невъзможно да заредим йо-йо картата чрез картово плащане и се наложи да теглим кеш от банкомат, което пък ни натовари с голяма такса.

Публикувано:

Вероятно въпроса е задаван някъде вече, но не мога да намеря информация. Искам да пътуваме от Малмьо до Копенхаген и обратно на еднодневна разходка. До колкото разбирам вариантите са няколко. Най-евтино е с автобус, но има едва около 4 автобуса на ден и часовете не са много удобни.  http://www.swebus.se/

По-скъпият вариант е с влак. Май се навихме да платим двойно, но да не висим по малките часове на гарите. Въпросът е, че не мога да се ориентирам откъде да купя билетите (датска или шведска железопътна компания или rail europe). Мога ли да купя билет на място и по-скъпо ли ще е отколкото, ако го купя онлайн? Само с кредитна карта ли мога да пазарувам и ако да... трябва ли да е на мое име или на някого, с когото пътувам ? Ние нямаме кредитни карти... Варианти ?

Благодаря предварително

Влаковете са денонощни. Аз препоръчвам този вариант. По принцип на нас ни излезе (верно за еднопосочен билет Малмьо-Копенхаген) по-евтино от автомат (за двама души - 209 шведски крони, на каса - 258. Служителката беше любезна и ни информира, че можем да проверим и на автоматите отвън, където била "друга фирма"....)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.