Прескочи до съдържание

Пътешественици, как сте с готвенето?


Asterisk

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не мога да готвя (пържените яйца предполагам не се броят).

 

За сметка на това обичам да похапвам и да опитвам разни интересни нови храни :)

Публикувано:

песто

- ок. 150-170 гр. кедрови ядки, но ако ти идва скъпо, суровите тиквени са чудесен заместител на кедровите; или пък тури' и от двете;

E, няма пък сега - ако ще е оригинално, не може да се заместват кедровите ядки. 

 

Поздравления за рецептата!

Публикувано:

Обичам да готвя и съм голям чревоугодник. За съжаление, взе да ми личи напоследък... :) Готвя всичко и често. Даже имам в биографията си година и половина ресторанстване в Доминикана. Отворих български ресторант без хал хабер да имам понятие. Всеки ден готвех пълнени чушки, таратор, мусака. Скоро ресторанта се видоизмени като добавих дюнер/домъкнат от БГ/, най-страхотния гулаш, готвен по тия ширини /оценката е на възрастен унгарец/ и по поръчка на братушките - пелмени, пирожки, борш,окрошка.

Когато пътувам експериментирам с всичко, което предлага местната кухня.

  • Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Ясно - готварската и пътешественическата муза са напълно съвместими, остава майсторите да споделят как постигат баланса :)

Редактирано от Asterisk
Публикувано:

Обичам да готвя и съм голям чревоугодник. За съжаление, взе да ми личи напоследък... :) Готвя всичко и често. Даже имам в биографията си година и половина ресторанстване в Доминикана. Отворих български ресторант без хал хабер да имам понятие. Всеки ден готвех пълнени чушки, таратор, мусака. Скоро ресторанта се видоизмени като добавих дюнер/домъкнат от БГ/, най-страхотния гулаш, готвен по тия ширини /оценката е на възрастен унгарец/ и по поръчка на братушките - пелмени, пирожки, борш,окрошка.

Когато пътувам експериментирам с всичко, което предлага местната кухня.

Може ли рецептата за гулаша? Мерси предварително :)

  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Влизам да се похваля - не толкова с готварските си умения, колкото с други неща. :)

 

В училището на голямото ми дете по традиция тези дни се провежда Коледен базар, на който учениците продават собственопроизведени стоки(картички, играчки, храна и др.).

 

Ние с моето дете решихме тази година да приготвим храна. Той наистина взе участие в приготвянето.

Приготвихме следните неща:

 

Сладки(които вече ви показах):

 

PC150893.JPG

 

Мъфини:

 

PC160895.JPG

 

PC160906.JPG

 

Бисквити с шоколад:

 

PC170923.JPG

 

Соленки:

 

PC170925.JPG

 

От продажбата на всички приготвени от нас неща детето е събрало 90лв.

 

Всички пари, които децата съберат от Коледния базар, тази година ще бъдат дарени от името на училището на Българската Коледа!

 

Наистина се гордея с детето ми и с училището му!

Това е моята добра новина за деня. :)

Редактирано от Mary
  • Харесвам 27
Публикувано:

Влизам да се похваля - не толкова с готварските си умения, колкото с други неща. :)

 

В училището на голямото ми дете по традиция тези дни се провежда Коледен базар, на който учениците продават собственопроизведени стоки(картички, играчки, храна и др.).

 

Ние с моето дете решихме тази година да приготвим храна. Той наистина взе участие в приготвянето.

Приготвихме следните неща:

 

Сладки(които вече ви показах):

 

attachicon.gifPC150893.JPG

 

Мъфини:

 

attachicon.gifPC160895.JPG

 

attachicon.gifPC160906.JPG

 

Бисквити с шоколад:

 

attachicon.gifPC170923.JPG

 

Соленки:

 

attachicon.gifPC170925.JPG

 

От продажбата на всички приготвени от нас неща детето е събрало 90лв.

 

Всички пари, които децата съберат от Коледния базар, тази година ще бъдат дарени от името на училището на Българската Коледа!

 

Наистина се гордея с детето ми и с училището му!

Това е моята добра новина за деня. :)

Браво, ми те много красиви, бе, тез курабийки!

И браво на детето, добър търговец се очертава ;)

А на вас заедно - браво за благородната кауза, в която имате участие!

  • Харесвам 1
Публикувано:

И аз браво за Мери! Страхотни са!

Що се отнася до пътешествия и готвене, и аз в Кюпа, обожавам да готвя,правя го с огромно удоволствие, обичам да е естетически издържано, красиво и ново. Най - ме бива обаче в те стените изделия - хляб,питки , поачи,франзели, ттутманици и т.н., също и в тортите. Кулинарния туризъм винаги е ръка за ръка с културния и исторически при нас, да не говорим,че понякога взима превес. Например ходим с ММ всяка година по няколко пъти в с.Ягодина в една къща за гости, само и единствено да ядем. Превъзходни мекици и родопски гозби. А района сме го обиколили ехеее колко пъти. Та хапането е част от удоволствието да пътуваш.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Чудесна инициатива. Браво на децата, трябва да се поощряват да участват в подобни, това ги прави по-добри и отговорни хора.

Мъфините са със страхотна украса, а датските бисквити са супер, същите правих и аз снощи. :)

  • Харесвам 2
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Да не казвам голяма дума, но готвя много и все разни интересни неща, обичам да опитвам различни и нови неща.

Доста съм претенциозен към храната и държа много на нея, иначе съм слаб. 181см-75кг

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.