Прескочи до съдържание

Здравейте :)

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци!

Кавам се Кристина, на 29 години съм и се занимавам с дегустация на вино, продаване на вино от България и най-интересните винени места по света. Пътувам най-вече по работа, но за мен тя е едно от най-големите удоволствия :) Ще се радвам да споделя винени места с всеки, който се интересува, както и снимки и истории от други пътувания! 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Добре дошла!

Кажи нещо за вината като професионалист.

Само със скъпи марки ли се занимавате или дегустирате и 'народни' вина?

Ако е второто, кажи някое вино което ти харесва и струва 10-тина лева, ще е любопитно за всички предполагам.

Връзка към коментар

Вчера на летището във Фес яко препоти един служител във фри-шопа с разпит относно вината, които продават. От кой регион са и разни такива. Беше интересно, човека чак извади от склада непоказани по щандовете сортове. :)

Връзка към коментар

Добре дошла!

Кажи нещо за вината като професионалист.

Само със скъпи марки ли се занимавате или дегустирате и 'народни' вина?

Ако е второто, кажи някое вино което ти харесва и струва 10-тина лева, ще е любопитно за всички предполагам.

Благодаря за посрещането :)

Дегустираме всичко - и скъпи и "народни" вина. Няма да е честно да избера едно или две вина, но до 10-11 има много добри предложения и то български. 

Производители като Дамяница, Санта Сара, Меди Вали, Марян и много други правят все по-добри неща. 

Вчера на летището във Фес яко препоти един служител във фри-шопа с разпит относно вината, които продават. От кой регион са и разни такива. Беше интересно, човека чак извади от склада непоказани по щандовете сортове. :)

днес го дегустирахме, беше изненадващо добро. Не нещо специално, но за толкова горещо и сухо място е направо забележително. И беше 8,50 евро. Сега вече ми е интересно какви ли са онези, по-скъпите, с които не ми се рискуваше, въпреки препоръките на препотения служител :)

Здравей и от мен. Можеш ли да препоръчаш някоя винарна край София? :)

Здравей :)

около София за съжаление няма винарни, най-близките са до Благоевград и Сандански

Орбелус, Вила Мелник, Логодаж, Дамяница, Капатово и много други

Привет и от мен.Ако се намери някое място за дегустации на скара и ракии-насреща съм. :)

Много хубава идея :)

Слува се да организирам дегустации на уиски, също не е за изпускане :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравей и от мен. Можеш ли да препоръчаш някоя винарна край София? :)

Имах предвид някоя къща за гости с хубави вина. Може и да не са нейно производство. :)

Връзка към коментар

Слува се да организирам дегустации на уиски, също не е за изпускане :)

Добре дошла и от мен! Я кажи за уискито, че ми стана интересно. Кое предпочиташ? Аз във вината съм доста бос, обаче съм фен на уискито по принцип, макар, че пия рядко.

Връзка към коментар

Пиенето е толкова важно, че, странно, нито в училище се изучава, нито в семейството. Работа на всеки отговорен баща е да предаде на сина си богатството на алкохолните нюанси и философията на пиенето. Пиенето е мъдростта на вековете.

Пиенето е и географско понятие, защото по един начин се пие в старопланинската Елена, дала поне по една свидна жертва в борбата с алкохола, друго е в Тоскана на хълмче край Монталчино или Сиена, трето - в хижа край пещерата Ледницата, където безподобния хижар Кольо Джибрата ще те опие със скоросмъртница, па после ще хване гайдата и ще те изстреля в космоса.

А когато пийнеш в чужбина и объркаш квартирата, става весело, но когато объркаш жената - е, тогава става интересно... :lol:

"Напълнете ми чашата", Наздраве с Челентано:

http://vbox7.com/play:db37f8d3

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Добре дошла и от мен, Кристини :)

И да се възползвам и аз от възможността за безплатна консултация ;)
Предлагат ли се на пазара истински "Мавруд" и "Керацуда" и ако да - от кои производители.

Защо българските винопроизводители не наблягат на местни сортове като Мискет, Тамянка, Димят, Гъмза, Мавруд, Широка мелнишка, Памид, Рубин? Ако говорим за експорт, а и за туристите, посещаващи България - едва ли ще изненадаме чужденците с Мерло, Каберне и Сира, докато специфичните за района сортове би трябвало да  предизвикат повече интерес. Или не е така? :rolleyes:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Имах предвид някоя къща за гости с хубави вина. Може и да не са нейно производство. :)

Златен Рожен, препоръчвам го.. хем е уютно, хем и ракията/ виното са добри. Пък и тяхно производство.

Добре дошла. :)

Както Oshko, каза тук сме под прикритието на пътешествията, но инак употребяваме в не малки количества, особено на сбирки. :)

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

"Two oceans", Южна Африка :)

Редактирано от captain_oveur
Връзка към коментар

Този форум, ако не си разбрала вече, е на 'анонимните алкохолици', обаче сме по прикритие xD

Не съм останал с впечатление да сме под прикритие - за справки и записвания при Поли... :P

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ошката имаше предвид под прикритието на нощта. Нелегални, един вид.

Щото цяла нощ не лягат да спят, де, не за нещо друго :)

Редактирано от captain_oveur
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Златен Рожен, препоръчвам го.. хем е уютно, хем и ракията/ виното са добри. Пък и тяхно производство.

Добре дошла. :)

Както Oshko, каза тук сме под прикритието на пътешествията, но инак употребяваме в не малки количества, особено на сбирки. :)

Благодаря за Златен Рожен, не съм отсядал в него, но Мелник е любима дестинация особено през есента.  

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.