Прескочи до съдържание

Пазарувате ли на борда?

Препоръчани мнения

Ами това ми е питането. С нискотарифните, изкушавате ли се с някой неоправдано скъп сандвич, мъфин или кола? С останалите, когато някакъв вид храна е включен, купувате ли си нещо от duty-free каталога? Разбира се и нискотарифините предлагат подобна услуга (лотарийни билети от Ryanair някой да е купувал?).

Аз лично много рядко, най-често вода, ако съм забравила да купя преди качването в самолета.

Идеята за темата ми дойде от тази статия, която твърди, че скоро компаниите няма да предлагат храна на борда, а Хийтроу е въвел услугата 'пикник на борда'.

Връзка към коментар

Аз досега не съм купувал нищо.Много оплюваните Бългерия еър напоследък оставят по едно шишенце минерална вода на седалката преди качване.Винаги досега са давали извън полагащите се минерална вода,кола или сок без да отварят и дума за плащане.И в полет на Луфтханза съм искал вода и не ми отказаха.

Връзка към коментар

Ами по принцип избягвам пазаруването на борда, но пък ако имам нужда от някаква храна или вода може и да закупя. Всичко това зависи докъде летя, колко е трае полета, с какво настроение пътувам и т.н. Ако летя до Италия никога не бих закупила на борда кафе. Колкото и голяма нужда да имам от него знам, че на летището кафето ще е в пъти по-добро от предлаганото на борда.

За другите неща, които се предлагат рядко бих се изкушила. Обикновено изборът на парфюми на летището е по-голям и поради това няма причина да закупувам на борда, каквато и да било парфюмерия. Само веднъж се чудех какво да правя по време на полета и си закупих очила. Така се случи обаче, че на въпросното място си загубих слънчевите очила и новозакупените свършиха добра работа. Принципно обаче, не съм от хората, които обичат да пазаруват на борда.

Връзка към коментар

Аз избягвам пазаруването, когато не е планирано и когато не е за нещо необходимо, но съм пазарувал...

Примерно ей това Toy-Plane.jpg, или парфюм за подарък...

Или храна също. Никога не бях взимал, ама дъщеря ми по някаква причина вече свързва качването на самолет със ядене и веднага пита "а сега какво ще ядем"... Та като се качих на самолет на GOL за моя изненада се оказа, че храната се плаща и се наложи да ѝ взема нещо,

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ами това ми е питането. С нискотарифните, изкушавате ли се с някой неоправдано скъп сандвич, мъфин или кола? С останалите, когато някакъв вид храна е включен, купувате ли си нещо от duty-free каталога? Разбира се и нискотарифините предлагат подобна услуга (лотарийни билети от Ryanair някой да е купувал?).

Може да видиш съдържанието на садвичите при Уиз в темата "За спотери"  на 5та страница. Ще е по-добре да сме гладни 1-2 часа :)  Да, често си взимам по билетче от лотарията на Раян ,но не ми се пада B738 :lol: Помня, че си взех мечето авиотор и едно макетче на А320 по случай първи полет на Уиз от София до Варна на 25.07.2008 :dancer:   Ех, спомени, спомени! :)

Винаги досега са давали извън полагащите се минерална вода,кола или сок без да отварят и дума за плащане.

Ма вярно ли дават сок, плодов?

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Аз не пазарувам нищо на борда, освен храна. Почти винаги си купувам сандвич и кола, ако летя с низкоразходна компания, макар, че съм наясно, че давам грешни пари за храна, която не е нищо особено. :)

Ма вярно ли дават сок, плодов?

Моето инфо е от преди месец, когато за последно летях с Тим корпорейшън и плодов сок нямаше, мисля, че го обсъждахме в темата за България Еър вече, освен ако нещо не са променили в обслужването през последният месец. :)

Връзка към коментар

Ако съм гладен, купувам храна и напитки, но сандвичите на "виолетовите" обикновено се конкурират по отвратителност с тези на националния превозвач и напоследък избягвам подобни експерименти. Иначе, спомените ми за пазаруване от duty-free каталозите на нормалните авиокомпании, както и от магазините на летищата, са вече тотално избледнели. Отдавна мина времето на този тип търговия, поне за мен...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Иначе пикника на борда ми се струва нелоша идея, предвид как много хора не харесват качеството на храната на борда. От друга страна аз не съм попадал на нещо наистина неядливо (според мен де).

Връзка към коментар

Винаги се е предлагал натурален сок, както и бира, и вино - бяло и червено. Въпросът е, че трябва да попиташ... ;)

По вътршните няма.

Toва не е вярно с бирата и виното. Няма и Skyshop :lol:  Mизерия, мизирия - национална! :biggrin:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Аз често се изкушавам с покупки на борда. Освен храна понякога купувам и подаръци, най-вече ако не съм имал време преди това. От време на време изпадат доста прилични оферти всъщност.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Купувам цигари ако идвам от дестинация, където са по-евтини от Франция (99% от случаите). В Изиджет купувам напитка и/или топъл сандвич тип panini или croque monsieur, за да убия времето на борда. Не са чак толкова лоши, доста по-вкусни са от студените сандвичи на големите компании. Май съм свикнал да има ядене на борда и като няма ми е странно, та затова купувам все.

Връзка към коментар

Купувам сандвичи и напитки на борда ако съм гладна (доста често) на нискотарифните. Купувала съм от време на време парфюми и друга козметика на борда (обикновено когато е по-евтина или бранда/ артикула не се предлага в магазините на летището, а искам да си го купя).

Връзка към коментар

само да добавя, че три пъти ми се е случвало да искам да си купя сандвичи и не е имало ... а когато летиш направо от работа в 8 вечерта хич не е приятно :) Два пъти с Уиз и един с Изи ;)

Връзка към коментар

През 2008 единствено купих на борда мъжкия парфюм на Кензо "Токио" и тва беше,ма щото наистина изпадна изгодно,дето вика Георги Матеев..оттогава ни храна,ни нищо...не се и сещам,че мога даже..щото най-често дремя и спя.

Връзка към коментар

Случвало се е да купя някой сандвич, ако полетът е дълъг или ако дъщеря ми "изведнъж" огладнее и почне да плаче и да крещи в самолета. Иначе от каталозите само веднъж си купих грим и то защото имах останала валута от държавата, която бяхме посетили и исках да ги изхарча.

Връзка към коментар

Сандвичът с пилешко на Уиз е доста приятен, при тях обикновенно си поръчвам "менюто" сандвич+кола+десерт.

Парфюми съм купувал, понякога излизат доста изгодни оферти, особено като сменят каталозите. И сувенири - самолетчета. Веднъж съм купувал и козметичен комплект пяна за бръснене, шампоан, дзодорант и още 3-4 неща в мини опаковки.

Връзка към коментар

Обикновено си купувам Марс или Сникърс, ей така, колкото да минава времето :P Освен това не са супер скъпи, последно май бяха по 2 лв. В интерес на истината понякога се намират оферти, в повечето случаи за разни джунджурийки.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Редовно 2 бирички за петарка. Така или иначе е по-евтинка от кръчмето до нас, но не си във въздуха:) Последният път останах доволен от сандвичите на Раян, но бирата беше доста скъпичка. Друго - нищо.

Връзка към коментар

Системата на Air New Zealand за пазаруване е доста хитра. Всичко става чрез конзолата  за забавления. Избираш си от менюто какво ти се яде или пие, прекарваш си кредитната карта през четеца и след 2 минути стюардесата го носи. Купих си сандвич и джинджифилова бира ей така - да пробвам дали работи. Донесоха ми го почти замръзнал, обаче. Върнах го да го стоплят, но се оказа, че не са им дали табли за претопляне в печката (или поне така казаха).

Реших, че за 15 лева студен сандвич няма да ям. Представете си с какъв поглед ме гледаше съседката по седалка, като си го стоплих на горещия гръб на монитора :rolleyes:

Недомислица от страна на Сингапурските авиолинии е покупката на интернет по време на полет. При все цялата свръх технология на борда на А380 - трябваше да си въвеждам данните от картата на ръка, с помощта на микроклавиатурата на джойстика..

Иначе, в редки случай цените за стоките на борда са нещо извънредно забележително. Ако уцелиш нещо, което да трябва да си вземеш при кацането, се вкарваш в доста допълнителни приключения.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Реших, че за 15 лева студен сандвич няма да ям. Представете си с какъв поглед ме гледаше съседката по седалка, като си го стоплих на горещия гръб на монитора :rolleyes:

:rofl:  :rofl:  :rofl:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.