AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 (редактирано) А къде се намира? Някъде във Франция, ама не се сещам баш къде. Колите са френски и нещото е дело на френски скулптор, нещо като "Вечен паркинг" беше името. Преди години го коментирахме в къщи, че името звучи като надгробен надпис. :)Ако правилно се сещам. Редактирано 8 март, 2017 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
Palio Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 17 - 1.jpg Хайде сега да видим колко магеланеца могат да познаят марките и моделите на тези автомобили... Я да се пробвам, въпреки че е доста старо мнението, ама като се мяркам рядко насам. Ей тъй, докато си смуча червено винце, без да ползвам жокери. Та значи: това синьото най-долу си е жива /опа, умряла/ Симка 1100 /по-късно известна като Талбо/т/. Марка, дето отдавна вече я няма, ама руснаците успяха да възкресят модела 1308 като Москвич 2140, ама и той се спомина вече... Онова бялото долу в кьошето, колкото и да мяза на Жигула си е баш Фиат 124, най-много Сеат 124. Като го гледам как е клекнал, отзад е на пружинки, тъй че е това. Нагоре - жълтавата коруба е Фиат 126 - известен ни е на всички, даже си купих такъв от Полша навремето. Синьото нещо, дето е лапнало един камък в задния джам на същия ред е Рено 16 - първият сериен хечбек в Европа - края на 60-те до към 74-та. До него зеленее задничето на Рено 5 от първите серии. Нагоре - зеленичката кибитка в профил е естествено Остин Мини - трудно ще се сбърка. Онова синьото от лявата му страна мяза да е Пежо 104. Червената очилата муцуна на същия ред на кьошето не я разпознавам, както и синкавия задник до нея. Обаче един ред нагоре в пълния му блясък виждам тъмносиньо Рено "Дофин", а вляво от него е мерцедесова задница /някой от серията W108-110/. Над него виждам да се белее в пълен профил BMW 1500-1502-1600 -някое от тия е. Бледосиньото нещо над бавареца си е цяло Пежо, най да е 204 или поне подобно. До него се жълтее Рено 10 /дългата предница, късото е 8/. Само да не е Булгаррено, че им откъсвам ръчичките на тия... Над тия двете бялото нещо пак е Рено 16, ама по-късен модел от долното /на синьото са му кръгли фаровете, ама на това ловя бас, че са от правоъгълните и е с издутата муцуна след 71-ва/. Вляво от 16-ката се е надупил някакъв Опел, май Рекорд. Обаче нещото вдясно от 16-ката ми е мъгла - уж мяза на Солара, ама май не е. Прилича и на NSU Ro80, ама не е толкова зализано. Не мога да го разпозная от пръв поглед. Горе над 16-ката има едно Рено 4 фургонче. Над фургончето - още едно Пежо втора серия, същото като това три реда надолу /че са и един цвят/. До него на кьошето - Опел, тъй като го гледам - Рекорд купе. Ами това е от мене. Съдейки по изобилието от френски тенекии, предполагам, че туй чудо на "съвременното" изкуство ще е нейде по Франция. Датирам го някъде от средата на 80-те, като гледам моделите на четириколесните - по това време такава е била картинката в европейските автоморги /щото още нямаше Горубляне/. Иначе съм виждал снимка на същото "съоръжение" през упоменатия период, но във вестник "Орбита". Казвам "Наздраве" с остатъка от червеното и лягам да сънувам зазидани френски тенекии... 11 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 (редактирано) Браво на AlexandraKo и Palio Скулптурата "Вечен паркинг" е дело на Арман Фернандес - французин, направена е през 1982 г. от 60 автомобила, най-вече френски, поддържани от 18 тона бетон, с височина 20 метра и се намира в Шато де Монтсел, край Париж. Повечето от неговите творби се характеризират с монтаж на обекти в бетон. В Ливан, близо до входа на Министерството на националната отбрана е поставена огромна кула, между чиито бетонни стени са вградени истински танкове, оръдия, минохвъргачки и бронирани автомобили. Паметникът се издига на 30 метра височина и съдържа 78 военни машини. Той е проектиран през 1995 г. и е наречен "Надежда за мир." Редактирано 9 март, 2017 от Емика 6 1 Връзка към коментар
user1234 Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 (редактирано) СВ.Иван Редактирано 9 март, 2017 от Acho03 8 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Синьото нещо, дето е лапнало един камък в задния джам на същия ред е Рено 16 - първият сериен хечбек в Европа - края на 60-те до към 74-та. ...... Над тия двете бялото нещо пак е Рено 16, ама по-късен модел от долното /на синьото са му кръгли фаровете, ама на това ловя бас, че са от правоъгълните и е с издутата муцуна след 71-ва/. Браво, Palio! Личи си старата школа. Като бях дете познавах колите през покривалата. Печелим съм сума ти басове по този начин... Според мен обаче, долното е някое от последните серии на R6... Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 (редактирано) Я да се пробвам, въпреки че е доста старо мнението, ама като се мяркам рядко насам. Ей тъй, докато си смуча червено винце, без да ползвам жокери. Браво, Браво! Обаче нещото вдясно от 16-ката ми е мъгла - уж мяза на Солара, ама май не е. Прилича и на NSU Ro80, ама не е толкова зализано. Не мога да го разпозная от пръв поглед. Прилича ти на NSU понеже вероятно е VW k70 , какво ще кажеш на втори поглед? Редактирано 9 март, 2017 от Фичо 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 10 март, 2017 Сподели Публикувано: 10 март, 2017 Typisch Balkan! С парламента в Будапеща 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 март, 2017 Сподели Публикувано: 10 март, 2017 Браво, Palio! Личи си старата школа. Като бях дете познавах колите през покривалата. Печелим съм сума ти басове по този начин... Според мен обаче, долното е някое от последните серии на R6... Разпознавам Peugeot 204 Renault Dauphine Renault 5 Renault 10 (може и да е версия Булгар-Рено) Renault 16 Simca 1100 FIAT 124 (може и да е версия Жигули) FIAT 126 (може и да е версия Полски) Mini Cooper На мерцедеса, беемвето и опела не им помня моделите 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=wQIg67KA_aA 2 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 "Холестерол" е непозната дума в Куба Красноречива снимка от пазара в гр. Олгѝн, Югоизточна Куба, началото на октомври 2012г. Направи я моя колежка, за съжаление аз бях на срещуположната седалка в автобуса 2 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 14 март, 2017 Сподели Публикувано: 14 март, 2017 (редактирано) %9C Редактирано 14 март, 2017 от Elena 6 Връзка към коментар
searus Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Май не се чете добре на първата, ето още една Редактирано 21 март, 2017 от searus 3 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Пътни знаци в Алпите 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 4 април, 2017 Сподели Публикувано: 4 април, 2017 Преди 1 час, vencide каза: Основателя с домачадието на разходка в парка след миграцията на форума 10 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега