Прескочи до съдържание

Смешни и куриозни снимки

mradulova

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 39 минути , Мари Николова каза:

Нека да се обнадеждим,като предположим,че е руска:)

По-вероятно. :yes:
Българските гамени пишат най-често думата, която завършва на "р" , а руските  пишат тази, която е на снимката. 

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 44 минути , Фичо каза:

По-вероятно. :yes:
Българските гамени пишат най-често думата, която завършва на "р" , а руските  пишат тази, която е на снимката. 

Ясно е, че везните клонят към руски автор, ама иначе не си прав. В източната половина на родината биха гледали като на лигльо на всеки, който употреби трибуквието с "р". А в крайните североизточни райони изписаното на снимката няма друг трибуквен синоним. Думата с "р" никога не я бях чувал, преди да се преместя да живея в столицата.

• Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)
1 hour ago, Мари Николова said:

Само три букви,а каква интересна дискусия се заформи:)

Опредлено! Във форума човек може да се образова лингвистично по теми липсващи в учебниците ;)

1 hour ago, master_of_germs said:

Ясно е, че везните клонят към руски автор, ама иначе не си прав. В източната половина на родината биха гледали като на лигльо на всеки, който употреби трибуквието с "р". А в крайните североизточни райони изписаното на снимката няма друг трибуквен синоним. Думата с "р" никога не я бях чувал, преди да се преместя да живея в столицата.

Може да направим гласуване и проучване във форума кой и как ползва тези трибуквия. Аз лично съм чувал и двата варианта, но не съм се замислял, че има регионални особености при употребата им :lol:

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 28 минути , Topfly каза:

но не съм се замислял, че има регионални особености при употребата им

Има и още как. Пък ти можеш да допълнил лингвистичната лекция с трибуквиника на унгарски - колоритна дума ще да е, като всяка друга :lol:

Публикувано: (редактирано)
преди 3 часа, Мари Николова каза:

Нека да се обнадеждим,като предположим,че е руска:)

Искам да ви кажа, че на много места в Европа съм се наслаждавал на байганьовската простотия. В ботаническата градина на Дубровник на един кактус беше издълбано: М+В= ВЛ /хърватите пишат на латиница/. Не мисля, че това е руска традиция! А и не съм сигурен дали руснаците имат навика да драскат такива трибуквия по света.

Редактирано от muchachote
Публикувано:

А, драскат си и те солидно... Но българите ги надминават. Миналия месец във Верона, в най-отвратителното място за драсканици по целия свят може би (къщата на Жулиета) точно най-високо на свода, водещ към дворчето на къщата, високо над всички останали драсканици на влюбени драскачи, там където би могло да се стигне само ако висок човек се е качил на раменете на друг много висок човек, се мъдреше "САМО ЛЕВСКИ" :butcher:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 19 часа, Фичо каза:

Тя често споменава за хубав пръстен с голям камък? 
Днес е 8-ми март, бъди  кавалер, изненадай я с подарък! 
:biggrin:
image.png.90a63ea56882e5c12f9df189e663488c.png

@Фичо, сигурен съм, че това си е класическия годежен пръстен в ... Перник.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Тези облаци снимах днес и са се подредили в права линия ,като на някой парад.

ж.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:
На 3/12/2018 в 19:15, master_of_germs каза:

elections.jpg.de7b85db33c11e02f9334683800e28e7.jpg

Не мога, на фона на това, да не цитирам пасаж от една от любимите ми книги (за съжаление притеснително актуална):

„Двумисъл означава способността да се придържаш едновременно към две противоположни убеждения и да ги приемаш и двете.“

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.