Прескочи до съдържание

Тайланд, Индонезия, Хърватска и други въпроси...


Препоръчани мнения

Здравейте :)
Тъй като декември съм отпуска целия месец и се чудя какво да правя да ви попитам за някой друг съвет. Тайланд е първата дестинация, която искам да посетя, обаче не бих заминал сам, а колегата, който се чуди дали ще идва ще реши най-рано през ноември. Въпросът ми е дали в началото на ноември ще мога да намеря билети на някакви нормални цени (примерно около 1000-1200 лева двупосочен). Ако мога да го комбинирам с Бали (примерно 10 дена в Тайланд, 10 в Индонезия) ще стане перфектно :D

      Другият ми въпрос е за Хърватска. Мисля октомври да се разходя до Загреб. Има автобуси за 160лв - двупосочен. Дали има по-изгодна оферта ?

      А третият ми въпрос е колко време преди пътуване е изгодно да се купи билет до Айндховен с Wizzair ?
 

Благодаря предварително.

Редактирано от gajev
Връзка към коментар

1. Да, 1000-1200лв двупосочен е постижимо, според мен няма да имате проблем. Стига да не включвате пиковите периоди, които са около коледа и малко след нова година. А ти изглежда точно това искаш да обхванеш. Но ако го планираш 1-19 декември вероятно ще успееш да се вместиш в ограничението. От Тайланд има полети на Air Asia и други азиатски лоу костове, обикновено са на поносими цени, сигурно ще можеш да го комбинираш с Бали. 

 

2. За съжаление няма по-подходящо до Загреб. Има полети с прекачване през Виена/Мюнхен и т.н., но с всичките прекачвания няма да спестиш никакво време, а ще са и по-скъпи. Можеш ли да шофираш? Подозирам, че не само Загреб искаш да видиш, а с местния транспорт може да е сложно и ограничаващо. Ако успееш някак да отидеш с личния автомобил или с приятели по-добре ще стане вероятно :)

 

3. По начало в ниския сезон до към 2 месеца преди полета е някъде сладкото място, когато трябва да резервираш. Но има толкова изключения, че вече не може да се разчита на никакво правило. Кажи най-добре кои дати те интересуват, ако планираш горепосочените коледни дати не разчитай на евтин билет, когато и да било :)

Връзка към коментар

Благодаря за отговора :) А от София към Тайланд с Qatarairways ли е най-изгодно ? За Загреб ми се искаше да отида с колата, ама и нямам доверие на тая кола да не ме остави на пътя, че в България ще се оправя, ама да ми се развали нещо в чужбина не е оферта. За Айндховен имаше за по 40лв двупосочни (с карта) 1 месец предварително и така ме е яд.... за точни дати - в началото на ноември или декември или догодина :D

Връзка към коментар

Не винаги с катарците е най-изгодно. Може и с турците, може и с Аерофлот, не се знае. Последните в момента имат интересна промоция даже за по 460 евро. 

 

За началото на ноември гледам някакви нереални цени от по 400лв, да не би да има някакво събитие там? Бих казал, че трябва да падат, ама...знае ли се! Според мен, в тоя период, ако не си ограничен от дати (например летене само уикенд) 100-120лв с карта е нормалната цена, под 100лв вече е супер. Ако видиш такава за декември взимай, нищо че не е по канон, шанса да скочи е голям :)

Връзка към коментар

Холандия сигурно ще ми остане за догодина :) Но се надявам Тайланд да бъде посетен. Къде е по-хубаво в Пукет или в Банкок ?

 

Все едно питаш къде е по-хубаво Слънчев Бряг или София ... двете места нямат нищо общо.

Аз  много харесах Банкок и за мен си струва едни 3-4 дни.

На Пукет се ходи заради природата по околните острови , плаж и разбира се нощни забавления.

Връзка към коментар

Ако имаш 10 дни за Тайланд остани 2 дни в Банкок и останалите по островите.

Пукет е най-пренаселеният и за мен е ОК , но зависи какво търсиш. Иначе от Пукет може да си резервираш всеки ден екскурзии и да си на различно място. Организацията е перфектна - сутрин примерно в 08.00 те взимат с микробус от хотела , карат те до пристанището , оттам цял ден разходка с лодка до избраното място , плажуване и към 17.00 те връщат в хотела.

Като цена при добър пазарлък и според избраната дестинация такъв day trip е  грубо около 2000 бата + - 500  :)

В цената са включени напитки и обилна храна тип шведска маса на лодката.

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Още един въпрос възникна :D По-добре ли е като резервирам полета да си намеря и къща/хотел или на място да търся ? Иначе отивам предимно заради нощните забавления, така че предполагам, че Пукет е по-добре.

Връзка към коментар

Лично аз предпочитам дя резервирам предварително хотелите най-малкото , защото мога да ги проуча по-подробно и да не губя време на място.

 

Дори да не харесам стаята не е проблем винаги може да поискам друга.

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.