Прескочи до съдържание

Мадейра през септември

Препоръчани мнения

Вярно си е  :) ! Сега се опитвам да намеря някакви билети до Мадейра през Лисабон или Порто за през септември, от София отиване и връщане са общо 6 полета и нищо под 500 лева не ми излиза  :( .

Връзка към коментар

Вярно си е  :) ! Сега се опитвам да намеря някакви билети до Мадейра през Лисабон или Порто за през септември, от София отиване и връщане са общо 6 полета и нищо под 500 лева не ми излиза  :( .

За по-малко ще е трудно да намериш такива билети за септември. Даже и комбинация между нискотарифни - с easy до Gatwick  и от там с Monarch до Funchal. :) 500 лева до Мадейра в общия случай (без някакви специални промоции), си е направо нормално, така че ако наистина си решила за пътуването - взимай ги тези билети от 500 лева.

Връзка към коментар

ОТ както настъпи промяна в полетите на ЕрФранс спрямо България, цените са с минимум 50-100 Е отгоре. Докато миналата година полетите ми до Лисабон бяха средно около 320 лв двупосочен с ЕрФранс, сега летя с една комбинация между АвстрийскиАвиолинии и ТАРПортугал., разбира се иде реч за полети Сф-Лисабон.

Може да летиш натам примерно на 20 септември в петъка, като с ebookers цената на билета е около 470 лв двупосочен, а с трипа - 480-490 двупосочен. /Сф-Лис/

Сф-Порто не си и помисляй, там от 2 години билет под 600 лв, аз поне не съм срещал.

Сф-Фару - още по-високи цени.

От Лисабон може да летиш до Фуншал с ТАР Португал, или с Изиджет, но евтини са само ранния и нощния полет на ТАР, а след това изито, но знаеш там какви такси ще има, ако сте с багажи.

Може да се възползвате от някой чартър от Сф до Мадейра през лятото, но трябва да потърсите.

Не знам колко човека сте и кои ще летите и кога, но моето последно за тази година пътуване до Португалия ще бъде точно септември и вече имам билети, т.к. по-нататък ще станат убийствени цени.

Връзка към коментар

Може да летиш натам примерно на 20 септември в петъка, като с ebookers цената на билета е около 470 лв двупосочен, а с трипа - 480-490 двупосочен. /Сф-Лис/.

Само да вметна, че ebookers накрая на резервацията слага едни 10-15 евро такса резервация, така че реланата цена е тази на трип.бг.

Както писах горе, ако си намерила билети за 500 лева двупосочно, направо го взимай. На по-евтин едва ли ще попаднеш :)

За чартърите - не съм много запознат, но досега май не съм попадал на чартър София - Мадейра. От Англия (Лондон, Манчестър), или от Германия, е по-вероятно, но тогава пак трябва да се добавят допълнителни минимум 150-200 лева до изходната точка.

Връзка към коментар

Благодаря ви за съветите! Там е работата, че още не сме решили със сигурност, а ми е пределно ясно, че нататък само ще се качват цените...

Не се притеснявайте! Ако не успеете до септември, може октомври - декември, че и догодина януари - март. Мадейра е със средногодишни температури около 22 градуса, и не е никакъв проблем насред зимата, да се поразходите до там. ОСтровът е изключително атрактивен и около нова Година, затова - действайте по въпроса.

Лисабон през зимата също е топъл, сняг не е имало с години, но повалява малко повечко дъжд. Разбира се, друго е да се усети, когато е напекло слънцето и всичко е разцъфнало и ароматно.

Порто е студен и дъждовен от ноември до март, че дори и по някоя снежинка минава оттам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не се притеснявайте! Ако не успеете до септември, може октомври - декември, че и догодина януари - март. Мадейра е със средногодишни температури около 22 градуса, и не е никакъв проблем насред зимата, да се поразходите до там. ОСтровът е изключително атрактивен и около нова Година, затова - действайте по въпроса.

Аз много съм си мислила за Мадейра през февруари, но се притеснявам да не би тогава да е много дъждовно, иначе ми е ясно, че през зимата ще е по-евтино. А колкото до другите месеци, ами ние си имаме празници през септември и февруари и винаги пътуваме тогава, така че, ако не е Португалия ще мисля нещо друго  :)

Жоро, ако прецениш, че много сме разводнили темата, може да я отделиш в нова...

Връзка към коментар

Zany, а София- Мадрид с уиз и после Мадрид -Лисабон с изи? Така го бях гледала и излизаше добре като цени. Освен това полетите от Мадрид до Лисабон са всеки ден по два, така че винаги може да се нагоди.

Връзка към коментар

Zany, а София- Мадрид с уиз и после Мадрид -Лисабон с изи? Така го бях гледала и излизаше добре като цени. Освен това полетите от Мадрид до Лисабон са всеки ден по два, така че винаги може да се нагоди.

Да, от Мадрид е най-удобно по принцип, но в момента цените на Уиз до там са  :O​  - излиза ми колкото с Луфтханза София- Лисабон!

Връзка към коментар

Само да вметна, че лоу костовете не са много оферта до Мадейра, главно заради това, че стават много отсечки, а много отсечки са рядко рентабилни. Особено като се сложат и буфери за прекачванията. Но ако се комбинира с Лисабон или Порто има някаква минимална теория да изскочи нещо. За това е твърде рано естествено, някъде юли ще има добри оферти за септември...

250 евро на човек на мен също ми се струва крайно разумна цена, особено ако целта ви е само и единствено Мадейра. 

Връзка към коментар

Целта ни по принцип е Порто, Мадейра и Лисабон. Аз много ясно осъзнавам, че цената е съвсем приемлива, но направо ме боли сърцето, че трябва извадя толкова пари за билет  :)

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Да попитам, ако желаеш - кажи с коя/кои авиокомпания си намерила за 250 евро двупосочен София - Фуншал?

Аз си взех за ок. 265 през Лондон. Не ми се чака да дебна за 20-30 евро надолу, още повече че ще ходя там за карнавала, и едва ли цените точно за тези дати ще паднат. Напротив, много по-вероятно е да се качат, когато има по-голям интерес за посещение от туристи. :)

Връзка към коментар

Това беше преди повече от месец - в момента цените не са същите. Иначе София - Мюнхен - Лисабон с Луфтханза беше около 365 лева двупосочно (сега са около 560 лева) и към 70 евро Лисабон - Фуншал с Изи джет. Става въпрос за втората половина на септември.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Става въпрос за втората половина на септември.

Ясно, благодаря! Втората половина на септември май вече е извън отпускарския сезон за англичани, французи и германци, затова и цените преди месец са били все още ниски. Но явно и за началото на есента вече са започнали да ги изкупуват, като са свършили (евтините) за летния сезон. Затова сега цените са други, както казваш.

На мен целта ми е директно и само Фуншал, затова предпочетох през Лондон. За Лисабон си трябва отделно внимание, а не на път за някъде само да го отметна като видян за ден-два. Ники ще се кара, ако разбере такова недопустимо отношение към любимия му Лисабон, и изобщо Португалия ;)

Допълнение: Всяка година е на различни дати

За 2014 Карнавалът се пада от 26 фев. до 5 март.

Madeira Carnival – 26th Feb - 5th March 2014 (Main Parade 1st and Fun Parade 4th) 

One of the biggest street parties in Europe, Madeira’s Carnival evokes the riotous spirit of Rio! The festivities begin on Saturday with an elaborate parade through Funchal featuring the island’s best samba bands and troupes dancing through the streets in dazzling costumes. The party continues throughout the weekend and concludes on Shrove Tuesday with the fantastic Trapalhão parade – when the streets are full of locals in outlandish costumes. The music is contagious… put on your dancing shoes and join the party!

http://www.madeira-web.com/PagesUK/carnaval-text.php

аз ще съм от 27 до 5 март

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

А ти кога точно ще ходиш? Този карнавал не беше ли през февруари?

Аз още го мъдря как да го направим, но ще е през Лисабон със сигурност, макар и само за 3-4 дни :)

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.