Прескочи до съдържание

Как се справяте с меланхоличното настроение след екскурзия?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Завръщане след една достатъчно дълга екскурзия, спомен за топло лято и впечатляващи моменти....

Кой как се справя с меланхолията след дълго пътешестиве?

Публикувано:

Завръщане след една достатъчно дълга екскурзия, спомен за топло лято и впечатляващи моменти....

Кой как се справя с меланхолията след дълго пътешестиве?

Веднага почвам да организирам следващото :) Подреждам снимките, спомените, и мечтая за нататък. :)

И защо меланхолия :blink: :blink:

• Харесвам 6
Публикувано:

Преди да тръгна някъде се скапвам от работа,за да наваксам за времето,през което няма да ме има.Като се върна ми се е насъбрала толкова работа,че изобщо нямам време за меланхолия.

• Харесвам 7
Публикувано:

Преди да тръгна някъде се скапвам от работа,за да наваксам за времето,през което няма да ме има.Като се върна ми се е насъбрала толкова работа,че изобщо нямам време за меланхолия.

Същата работа :) а после следвам =>

Веднага почвам да организирам следващото  :) Подреждам снимките, спомените, и мечтая за нататък.  :)

И защо меланхолия  :blink:  :blink:

Публикувано:

Аз започвам да пиша публикациите за блога ми и да обработвам снимките. Като съм готова, публикувам постовете. Малко след това и аз започвам да планирам следващото пътешествие. Тази година морето ни беше средата на юни и като се върнах се чувствах така сякаш лятото е свършило, а то току що започваше. Заради това и меланхолията не трая дълго :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Настроението ми е тягостно като се прибирам, затова гледам да се прибирам възможно най-късно и започвам да броя дните до следващото заминаване нанякъде. А и обикновено на следващия ден работата ме поглъща.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако пътуването е било дълго нямам проблем, дори се прибирам с удоволствие, обикновено часове преди да трябва да съм на работа.

Ако е било 3-4 дневно, то работата е друга- не съм се наситила, всичко ми е криво..ама това е живота. Лечението- работа и планове за следващо пътуване.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз съм от тези, които пътуват, но с удоволствие се връщат, та сигурно затова не усещам такъв момент.

Много рядко след едно пътуване нямам купени билети за още някъде. :)

Ако случайно нямам, но гледам да поправя този пропуск. :lol:

• Харесвам 2
Публикувано:

Никога не съм изпитвал меланхолия след връщане от пътешествие. Винаги имам достатъчно снимки, които да пазят красивия спомен. Отделно, че след дълго отсъствие работата винаги ме поглъща и просто не остава време за въздишки по отминали моменти. Пък и мисълта за следващо пътуване винаги действа позитивно :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм открил за себе си, че пътуванията са едно от малкото неща, които успяват да ме рестартират. 

Разбира се, след хубаво изкарване някъде из странсто, се опитвам да подреждам снимки, да разказвам на различни прятели и познати кое, как, и защо, и въобще хубави моменти... 

Време за меланхолия на не ми остава, от една страна ме поглъща ежедневието /независимо дали сиво или не  :)/, и от друга - мисля за ново пътуване ;))

• Харесвам 1
Публикувано:

Меланхолия след пътешествие,по скоро не.Обикновено се връщам свежа и заредена.

Моят по-голям проблем е меланхолията по отиващото си лято.Толкова е кратко,а пък тооолкова  хубаво. :wub:

• Харесвам 4
Публикувано:

Моите екскурзии обикновено са дълги и супер скапващи като маршрут и график, та винаги се връщам с голямо удоволствие. Не ми е проблем меланхолията, а часовата разлика, с която се боря дни наред.

• Харесвам 3
Публикувано:

Това клипче отново ми напомни колко щастливи трябва да сме, че вече нямаме нужда от визи за да посетим Западна Европа и пътуваме свободно. :)

• Харесвам 6
Публикувано:

Меланхолията е съвсем нормално усещане, след завръщане от пътешествие: http://en.wikipedia.org/wiki/Post-vacation_blues

Аз лично съм като парцал поне няколко дни след дълго пътуване, и съм склонен на доста неразумни бъдещи харчове за самолетни билети естествено. Малко се кротнах в последната година-две де, но по едно време ги бях навързал с едно прибиране резервиране на 2 следващи :)

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)

Едно 20-25 дневно пътуване ме изцежда доста и аз също се прибирам с удоволствие. Първите няколко дни работата ме поглъща и рядко поглеждам дори снимките. След 1-2 седмици вече ги отварям и избирам някои за пред познати и роднини :)

Единствено от морските почивки се връщам с голямо нежелание.

Обикновено винаги имам презастъпени 2-3 резервации напред.

Тази година беше единствената в която нямах нищо за половин година напред и не съм пътувал никъде от средата на март досега.

Пием.

На мен пътуването не ми пречи на пиенето ... с какво иначе да се похвалим и в бирената темичка ;) Редактирано от stenk
  • Харесвам 3
Публикувано:

Народът го е казал много точно: "Клин клин избива" Важи за много неща, включително и за пътуванията - замествам току-що приключилото с предстоящото.

Напоследък поне аз забелязвам, че съм започнал да се прибирам с удоволствие (краткотрайно, разбира се), което обаче е достатъчно, за да не усетя някаква по-силна меланхолия.

И да цитирам оня мустакат ексцентричен евреин, който беше казал "Обичам да пътувам, но мразя да пристигам". Та и аз така, с малки изключения за местата, на които пристигам. Виж, самото пътуване си е друго нещо. Без значение от вида на превозното средство. При магарешката каручка ми е интересно едно, при самолетите друго, при велосипед трето, но и в трите случая обичам усещането че съм на път. :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Преди въобще не ми се прибираше. Можех да изкарам по няколко месеца на път.  Но сега с радост се завръщам у дома, където знам, че ме чака едно прекрасно малко слънчице...

post-146-0-82509500-1412009054_thumb.jpg

Като го гледам, за каква меланхолия може да става дума...

• Харесвам 18
Публикувано:

Не изпадам в меланхолия... Всяко едно пътуване ме зарежда с много емоции, впечатления, ентусиазъм. Като се върна ме топлят спомените, снимките, разказите вкъщи и сред приятели за невероятните изживявания. А много скоро след като съм се прибрала (ако не и преди това - то сърце не трай :blush:-_- особено като види изгодни самолетни билети :blush: ), се впускам в планове за нови пътешествия и нови емоции. :wub: 

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз не изпитвам меланхолия, даже напротив, ентусиазирана от преживяното. Почти винаги остават невидяни места и неща и си правим дори планове да повторим. Едновременно вече умуваме и за нови пътувания.

Публикувано:

Мен пък,като се завърна,ме тресе малко депресията..макар че винаги след ваканс и отпуск ме чака бюро догоре нахакано с дела и документи и веднага влизам в ритъм....ама ей на и сега- умрях от студ в Черна Гора,но от първия ден в БГ и пак цъкам из сайтове на тема Път и форума... Ко да прайш...а да и друго,май повечето наистина като се върнат,веднага започват да планират следващото пътуване...разбираемо...

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.