Георги Матеев Публикувано: 30 септември, 2014 Публикувано: 30 септември, 2014 В средата на октомври отивам по работа до Хелзинки за един уикенд. За туризъм ще мога да отделя около 8-10 часа (един пълен следобед до вечерта). Някакви идеи какво е най-интересно за разглеждане там?
krasen_denev Публикувано: 30 септември, 2014 Публикувано: 30 септември, 2014 Е как,какво?Естествено катедралата!!! 1
Мрън Публикувано: 30 септември, 2014 Публикувано: 30 септември, 2014 Също така и: http://www.suomenlinna.fi/en/ 2
Мрън Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Също така и 'църквата в скалата' е много интересна: http://www.helsinginkirkot.fi/en/churches/rock-church-temppeliaukio Централната част на Хелзинки е малка, спокойно може да я обиколиш пеша. 1
Георги Матеев Публикувано: 1 октомври, 2014 Автор Публикувано: 1 октомври, 2014 Също така и: http://www.suomenlinna.fi/en/ Това изглежда доста интересно, а дори не бях чувал за него досега. Благодаря за идеите!
Мрън Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 И аз не бях чувала, преди да отида. Аз имах късмет с времето, много приятна разходка се получи. Снимка на крепостната стена: 1
Георги Матеев Публикувано: 1 октомври, 2014 Автор Публикувано: 1 октомври, 2014 Мдааа, ако времето е добро определено ще го посетя!
fam Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Да, Суоменлинна и аз бих препоръчала. Лично на мене Катедралата от вътре не ме впечатли. Но пък има една каменна църква в Хелзинки. Тя ми беше по-интересна. http://www.visithelsinki.fi/en/sights-and-attractions/temppeliaukio-rock-church 1
ECC Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Жоро,заложи на Суоменлинна.Ние не ходихме,но изглежда добре.Иначе доста скучен град. 1
Ushakal Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Ако обичаш риба, не пропускай рибата на пристанището /на малкото пристанище/- много е вкусна, въпреки че я сервиват в пластмасови чинийки, и трябва да я пазиш от нахалните птици. На пристанището /не голямото, къдета спират феритата, а малкото в центъра/ има и страхотна сладкарница, плодовите им торти са невероятно вкусни. Има и хубав изглед към Руската църква. За любителите на ар нуво - гарата и на улицата към голямото пристанище има няколко интересни къщи в този стил. Ако имате време, разходката с корабче, е доста приятна. 1
zon Публикувано: 3 октомври, 2014 Публикувано: 3 октомври, 2014 Може да отидеш и до зоологическата градина - намира се на остров/че/, стига се с корабче, включено в цената на билета.
Гост Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Може ли малко информация за времето в Хелзинки през зимата: септември - март? Вкарала съм се в едни филми за тъмнина и студ ...
Мрън Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Аз съм била през септември, слънчево беше, но то в северна европа няма как да го предвиди човек. Не е много студено тогава, 12-13 градуса (по-студено е през зимните месеци), но се стъмва рано. През декември към 4 часа вече не е много за разходки и снимки. Но пък през деня, ако има сняг ще е толкова красиво.
ECC Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Може ли малко информация за времето в Хелзинки през зимата: септември - март? Вкарала съм се в едни филми за тъмнина и студ ... За съжаление,филмът е по действителен случай!
Мрън Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Тук има някакви средни температури: http://www.worldweatheronline.com/Helsinki-weather-averages/Southern-Finland/FI.aspx
Popolis Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Била съм във Финландия два пъти - веднъж през февруари и веднъж през март. Времето е студено - да, но не е някакъв кучешки студ. Обикновено е тихо, без вятър и ниските температури не се усещат толкова. Първия път пътувахме до едно градче - Нивала, което е на около 200 км от Лапландия, беше края на март и имаше много, много сняг и температури около минус 30*, втория път бяхме в Тампере- месец февруари и температурите бяха около минус 10*. Самите финландци тогава ни споделиха, че и при тях вече се усеща глобалното затопляне и зимите стават все по-топли. Що се отнася до стъмването - да, стъмва се рано. Но то на север навсякъде е така. Хелзинки е приятен северен град, за който един ден е достатъчен. Мен лично от Хелзинки най-много ме впечатли Църквата в скалата. В нея има картички с различни библейски мисли на всички езици - включително и български. Уникално място! 2
Гост Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 ... Хелзинки е приятен северен град, за който един ден е достатъчен. ... Да, ама детето ще учи там цяла година. От Шотландия отива във Финландия по програма Еразъм. Шотландия също е на север, но не се е оплаквала от тъмнина, нито от студ - учи и живее на брега на морето, не е студено. Като знам във Варшава какъв студ е и се стъмва в 16 часа, лошо ми става
neuromancer Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Хелзинки е доста по на север от Шотландия, т.е. зимата дните ще са по-къси. На морето е, така че прекалено студено няма да стане, вероятно ще е по-мек климата от Варшава. Аз бях в Стокхолм през декември, развиделява се към 8:30 и се стъмва към 3:30
Лидия Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 И на мен ми предстои 1 ден в Хелзинки в края на ноември преди полет за Лапландия. Наистина май се затоплят зимите там, защото като се свързах с местни фирми за организиране на разходка с кучешки впряг ми казаха,че има опасност да няма достатъчно сняг, което за края на ноември малко ме учуди, но явно не съм избрала подходящо време до ходя по тези места.
Травеолани Публикувано: 26 юни, 2015 Публикувано: 26 юни, 2015 Хелзинки е доста по на север от Шотландия, т.е. зимата дните ще са по-къси. На морето е, така че прекалено студено няма да стане, вероятно ще е по-мек климата от Варшава. Аз бях в Стокхолм през декември, развиделява се към 8:30 и се стъмва към 3:30 През зимата е гадно, но през лятото е прекрасно. Бях в Швеция юни месец - в 11 ч вечерта още беше светло, и в 4 сутринта пак. Много ми хареса това, обожавам дългите дни. Сигурно заради тъмната зима, шефът ми в България (швед) като влезеше сутрин в офиса дори и през лятото веднага светваше лампата, явно така са свикнали да им е светло.
Щастливеца Публикувано: 19 август, 2015 Публикувано: 19 август, 2015 Смятате ли , че един пълен ден би бил достатъчен за Хелзинки ? Като чета - ДА.
ShaMan-H_Fel Публикувано: 19 август, 2015 Публикувано: 19 август, 2015 Смятате ли , че един пълен ден би бил достатъчен за Хелзинки ? Като чета - ДА. Като ходих там това лято ми трябваше по-голямата част от деня за да разгледам Суемелина. Предполагам, че ако натиснеш здраво можеш да разгледаш всичко за един ден, но ми се струва, че два дни са по реалистичния вариант. 1
Росина Публикувано: 11 март, 2016 Публикувано: 11 март, 2016 Здравейте!От днес се сдобихме със самолетни билети до Рованиеми през декември.Ще кацнем късно вечерта (23:30) в Хелзинки и полета ни за Рованиеми е на другия ден в 19:30.Решихме да спим в Хелзинки за да го разгледаме (първоначално мислехме за летището )Какви възможности имаме за придижване до града в този късен час?Ако изберем такси долу горе знаете ли колко ще струва? 2
wiliko Публикувано: 16 август, 2016 Публикувано: 16 август, 2016 (редактирано) тъй като скоро ще ми се наложи да правя точно такъв нощен трансфер от летището до града от сайта на същото си има добре пояснени начини за това с автобус 615 примерно който се движи и след 00:00, като след 2:00 до 4:30 минава на друга цена от 5,00€ от линковете може си избереш варианта който те устройва.Таксита не съм гледала и затова не коментирам цените им... Редактирано 16 август, 2016 от wiliko 2
ZORI Публикувано: 21 януари, 2017 Публикувано: 21 януари, 2017 (редактирано) Направих си подарък за 14 Февруари.... малко ледено пътешествие до Стокхолм и круиз до Хелзинки. Да видим как ще е на -3/-7 градуса, придружена с вятър 25 км/ч, май не е добра комбинация .... Някой да ми каже нещо за кучешки впряг. Имам предвид сайт за шейни и оферти за Хелзинки. Четох за такива , на само информативно, пишеше по 20 евро на човек. И още един въпрос имам за ходилите през зимата там. За фестивала на Ледените фигури. Намерих програмата - има за Аляска, Латвия , Амстердам и къде ли не още , но за Хелзинки може ли да няма.Четох, че ги правят в Зоопарка, ако някой сайт ми подхвърлите ! Благодаря предварително! Редактирано 21 януари, 2017 от ZORI
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега