Прескочи до съдържание

До Филипините през Южна Корея

ruwenzogy

Препоръчани мнения

Лично мнение - при този недостиг на време, няма сми да претърчавате всичките дворци. Отделете повече време на Кьонгбоккунг, на мен ми хареса най-много. Според списание Тайм е номер 1 от всичко, що трябва да се види в Сеул и аз съм съгласна ;) Като почнете от шадравана пред статуята на крал Сежонг, дето е измислил Хангол-а, портата Гангвамун и двореца с всичките му красоти, фолклорния музей на открито и на закрито. Отиват си няколко часа, а има големи красоти и интересности.

Отидете до Юксам /63/ билдинг, много интересна сграда, с хубав аквариум, с обсерватория на 60-тия етаж, с чудесен изглед на града. А близо до него тръгват корабчетата за разходка по реката Ханганг. Може да се вземе само разходка, вечер е хубаво да е с вечеря, като корабчето минава покрай Рейнбоу бридж, наблюдава се светлинното шоу, което е прекрасно. Това направихме по съвет на Капитана и много ни хареса. :) :) :) :) :) А една вечер на самия Рейнбоу бридж и около него, с чашка вино на прекрасна музика и феерия, е незабравимо преживяване.

Ние живеехме на Инсадонг - там пък, колко интересни неща има, всеки ден откривах по нещо ново.

Много имам да разправям, ама ти питай, каквото те интересува. :)

Качването на Сеулската кула също е много хубаво преживяване, ама се чака на опашка за лифта до там поне по час, но си заслужава.

За вечерната разходка не пропускайте ручея Чхонгечхон - невероятно местенце е . :unsure: :unsure: :unsure:

Благодаря ти много.  Сеулската кула със сигурност я пропускаме. По всяка вероятност вечерта, която имаме ще направим билдинг 63 и разходка с корабче по реката, за да видим и рейнбоу бридж. Единия  ден ще посетим описания от теб маршрут с двореца, а другия ден ще мислим и за другите дворци. И ние живеем в Инсадонг, така, че там каквото успеем мимоходом...

Ако имахме една седмица, друго би било, но ние имаме толкова за цяла Корея...

Връзка към коментар

Ааааа, да не забравя - да не вземете да хукнете и в тайната градина Хувон - пак под строй, в определен час. Само, дето не разбрах какъв му е сикретът на този гардън, та толко церемониалности :unsure: :unsure: :unsure: Това е в двореца Чхандоккунг. И да не забравя - купете си комбиниран билет за всичките дворци - много по-изгодно е.

От нещата е предварителна резервация и от типа - строй се, преброй се - само Президентството си заслужава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В градината има час на влизане, после може и сами. Тайна е защото не са допускали външни лица и е била само за краля. В ден днешен си е парк.

Сега не можеше сами, само на групи, с екскурзовод. Ама пък, може и да не съм разбрала. :unsure:

Връзка към коментар

Здравейте, съжалявам за тъпия въпрос, защото вероятно не знам нещо..., но 200 евро за двама как ще стигнат за храна за 27 денонощия :blink:

Струват ми се адски малко. Това означава 3,7 евро на човек на ден. Храната от пазарите е много евтина ли?
Въпроса с определянето на бюджета е един от най-вълнуващите аспекти на едно пътуване (естествено) и аз винаги се презастраховам и много често се оказва, че съм предвидила повече отколкото трябва... но пак ми се струва невероятно.

Връзка към коментар

Напълно е възможно. Хвърли един поглед тук:

http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Philippines

Като добавиш хотелите със закуска и фактът, че Оги е опитен и наясно с азиатските цени, т.е. вече си е съставял подобни бюджети, ще стигнеш до един извод, който преди няколко години много ме изненада.

През зимата един месец в Тайланд/Мианмар/Камбоджа/Лаос и др. е по-евтино да живееш отколкото в България. Руснаците именно това и правят :) Разбира се, това не включва транспорта до там и туристическите активности. Говорим само за цена на живота - храна и спане.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте, съжалявам за тъпия въпрос, защото вероятно не знам нещо..., но 200 евро за двама как ще стигнат за храна за 27 денонощия :blink:

Струват ми се адски малко. Това означава 3,7 евро на човек на ден. Храната от пазарите е много евтина ли?

Въпроса с определянето на бюджета е един от най-вълнуващите аспекти на едно пътуване (естествено) и аз винаги се презастраховам и много често се оказва, че съм предвидила повече отколкото трябва... но пак ми се струва невероятно.

200 евро е на човек, а и целият бюджет от 2000 евро са на човек, но аз винаги си нося почти двойно без да имам намерение да ги изхарчвам , разбира се. Е, така за непредвидени ситуации. То храната основно могат да ми я натоварят бирите...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ааааа, да не забравя - да не вземете да хукнете и в тайната градина Хувон - пак под строй, в определен час. Само, дето не разбрах какъв му е сикретът на този гардън, та толко церемониалности :unsure: :unsure: :unsure: Това е в двореца Чхандоккунг. И да не забравя - купете си комбиниран билет за всичките дворци - много по-изгодно е.

От нещата е предварителна резервация и от типа - строй се, преброй се - само Президентството си заслужава.

Въпрос към Александра и Киро - тайната градина Хувон, мислех да я посещавам, ама май се разубеждавам след като има и определени часове, а и гидове, които да ми губят (в случая) времето. Питам дали мога да посетя двореца без градините (не са ли нещо свързани). Ние сме втората половина на ноември и времето надали ще позволява някакви красоти навън под формата на цветя и есенни багри...

Другия въпрос е за комбинирания билет, който струва 10 000 вона и включва 4 дворци и един храм. Сметката показва 2 по 3000 вона  +  3 по 1000 вона =  9 000 вона, тоест по-малко от комбинирания и не си им длъжен да ги посетиш всичките.

Имаше смисъл, ако се ходи във въпросните тайни градини за 5000 вона.  Така ли е , или нещо бъркам ?

Връзка към коментар

Така е, не бъркаш. Хич не си губи времето с Хувон - няма нищо кой знае какво там. Има едно езерце, което е красиво и това е. Даже ми се сткори доста неподдържана тази градина. Освен това се ходи под строй, група от сто души.Англоговорящ гид имаше при нас само в 12 часа, ама аз се примолих да ни сменят часа за 10, че да сколасаме за Президентството. Обиколката беше на корейски, хем нищо не разбрахме, хем нямаше нищо за съзерцаване. Хем ходиш нагоре-надолу по едни стръмнини. Дворецът и градината си може поотделно.

Ако няма да търчиш навсякъде, комбинираният билет отпада, разбира се. Купуваш си само един за Кьонбоккун, разглеждаш си го добре - има и музей, има и езеро с лотоси, има и фолклорен музей, който също е интересен. Просто всичките тези дворци си приличат, Отдели си време за нещо друго.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оги, разгледах програмата по-подрбно в частта за Jeju (Чеджу му викат там)... Не видях никъде Manjang Cave.

Просто ти го подхвърлям като идея... Хем че е близо до Seongsan ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За 3.7 евро на ден човек може да се храни във Филипините , ако пазарува от супермаркет или от количките.Бирата не я броя.

За заведения бюджета расте. Всъщност не е чак толкова безумно евтина дестинация за българи , или пък ние просто сме много зле :)

Много ме впечатли как яко нагъват свинско и карантии при жеги от порядъка на 35° ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За 3.7 евро на ден човек може да се храни във Филипините , ако пазарува от супермаркет или от количките.Бирата не я броя.

За заведения бюджета расте. Всъщност не е чак толкова безумно евтина дестинация за българи , или пък ние просто сме много зле :)

Много ме впечатли как яко нагъват свинско и карантии при жеги от порядъка на 35° ;)

Не става въпрос за 3,7 евро на ден, а за около 10 евро. Освен това имаме закуски в хотелите, а и почти всички турове, които ще закупим са с включен обяд. Така, че не ме мислете за яденето, по-скоро пиенето е приоритет....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оги, разгледах програмата по-подрбно в частта за Jeju (Чеджу му викат там)... Не видях никъде Manjang Cave.

Просто ти го подхвърлям като идея... Хем че е близо до Seongsan ;)

Ина я, Капитане - 21.11.(петък) . Не бих си позволил да я пропусна. Поне от тук мисля така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ааааа, пиенето не е много скъпо, ама не е и съвсем евтино. Бирата  e между 1,5-3 долара. Сан Мигел. А бутилка джин беше около 20.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Въпрос за придвижването от летището в Сеул до хотела: Моето разузнаване сочи за най-удачен следният вариант.  От Incheon Airport  се взима експресният влак AREX, който свързва с   Gimpo Airport  (3550 вона за 35 минути) и централната гара

Seoul Station (3950 вона за 56 мин). За мен е най-удобно да сляза на предишната спирка  Gongdeok (3850 вона за 52 мин),  където имам връзка с метрото - линия 5 , която ми спира пред хотела. Пътуване около час и може би малко повече.

Как се купуват билетите за този експресен влак, говоря за кеш - има ли гишета. Ако са само автомати , лесно ли става (в Япония беше много просто)

На сайта има следното съобщение:

- Prepaid card only.

- If you purchase a single journey ticket, you should pay 100 won in addition.

- Deposit : 500 won

Интересува ме , при положение, че ще си купувам един билет, какво значи този депозит и дали важи за мен.(100 си ги давам - ясно)

Метрото разбрах, че е на зони. Там има ли трудности със закупуването на билети от автомат.

Връзка към коментар

Ние с метрото въобще не пътувахме - всичко ни беше близо, а за по-далече си вземахме такси. Такситата са евтини, най- скъпо сме платили 10 долара до Рейбоу бридж, че имаше трафик.

Но бях разучила как седи въпросът с метрото. 500 депозит даваш, ако си купиш билетче. Като излизаш от метрото това билетче се връща в един автомат и той ти дава монетка от 500 вона, тоест- връща ти депозита. щото то не е точно билетче, ами пак прилича на карта.

Ето ти едно клипче, точно как става:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Клипчето е много информативно. Мерси.

А за  Рейнбоу бридж, кога работят фонтаните и готино шоу ли е ? Бях чувал нещо, че само около 8-9 часа , или са поне от стъмване по към 10. Знаеш ли нещо по въпроса?

Връзка към коментар

Клипчето е много информативно. Мерси.

А за  Рейнбоу бридж, кога работят фонтаните и готино шоу ли е ? Бях чувал нещо, че само около 8-9 часа , или са поне от стъмване по към 10. Знаеш ли нещо по въпроса?

Знам, знаааам ;) Шоуто е 20 - 25 минути и е в 8 и в 9 вечерта. Да, красиво е, водата излиза от самия мост, сменя си цветовете, много е хубава  и музиката. То там е красив целият район около моста. Зад него има две кръгли сгради - едната е за големи мероприятия - сватби и разни други събирания, а в другата има ресторанти и кафенета. И двете светят в различни цветове, които се сменят непрекъснато. Учудих се, колко много хора имаше по време на шоуто. Ама времето беше лятно, топло, седнали си хората, вечерят, пийват - направо на тревата или площадката около моста.

Връзка към коментар

Знам, знаааам ;) Шоуто е 20 - 25 минути и е в 8 и в 9 вечерта. Да, красиво е, водата излиза от самия мост, сменя си цветовете, много е хубава  и музиката. То там е красив целият район около моста. Зад него има две кръгли сгради - едната е за големи мероприятия - сватби и разни други събирания, а в другата има ресторанти и кафенета. И двете светят в различни цветове, които се сменят непрекъснато. Учудих се, колко много хора имаше по време на шоуто. Ама времето беше лятно, топло, седнали си хората, вечерят, пийват - направо на тревата или площадката около моста.

Сега прочетох, че е от април до октомври.  И това, за съжаление , отпадна. То нещата едно по едно отпадат, сякаш се знае, че нямаме достатъчно време. Накрая май ще се чудим какво да правим, та ще взема да скокна към планината (май е нещо като нашата Витоша)

Връзка към коментар

Ти пък, как ще се чудиш какво да правите :wacko: :wacko: :wacko: то, само по улиците да ходите, пак е интересно. Идете на Сеул Тауър, на планината Намсан, много е хубаво, идете на ручея, има толкова красиви сгради, които могат да се видят и отвътре, направете си един круиз по реката с вечеря - целият град е в светлини, много е красиво. Само да не уцелиш понеленик-вторник, че сума ти забележителности почиват в тези дни.

Хехе, планината е като Бунарджик тепе ;) ;) ;)

Връзка към коментар

Хехе, планината е като Бунарджик тепе ;) ;) ;)

Говоря за  Bukhansan NP.  Като гледам снимките, надали е някакво тепе...

post-146-0-22576700-1414598734_thumb.jpg

снимка от интернет

Редактирано от ruwenzogy
Връзка към коментар

Аз говоря за Намсан, където е Сеулската кула. А това, за което ти говориш е планината, която се вижда на снимките зад двореца Кенбоккун и Президентството. Там не съм била, не мога да кажа има ли нещо интересно. Ама сега погледнах - при толкова интересности в Сеул, на всяка крачка, да се бъхтиш из планините :blink: :blink: :blink: :blink: Ама ти си знаеш кое ти е интересно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Наближава и моето заминаване за Сеул. Вече съм готов с подготовката и очаквам с приповдигнато настроение тръгването.

Както винаги има и  леко притеснение (предстартова треска) дали всичко ще се получи както съм го планирал, но се надявам да няма неочаквани неприятни моменти,

Закупих всички самолетни билети, но от резултата не съм съвсем доволен. Например Сеул-Манила -Сеул го купих за 205 евро, а имаше и за около 180 евро, но докато се ослушвах, естествено - загубих. В едната посока съм с Аър Ейша, а в другата със

Себу Пасифик. За остров Чеджу пък летя веднъж с Аър Бусан, а на обратно с ЧеджуЕър. Бе въобще, ще ги пробвам всичките местни авиокомпании. За някой би било адски интересно, но за мен това не е приоритет, а главно цените. Толкова МНОГО ПОЛЕТИ НИКОГА НЕ СЪМ ИМАМ ЗА ЕДНО ПЪТУВАНЕ - цели 10.  Това усложнява организацията, ако искаш да се включиш навсякъде в ниски цени и промоции. Тези 10 полета + 1 пропуснат  ми излязоха 866 евро или мога да кажа, че с около 100 евро повече от най-евтиното. Но няма как - трябваше да тръгна с големия полет и после да намествам. Но не съм съвсем недоволен.

Минало - бешало....   Остава да се наслаждаваме на летенето и красотите за които отиваме...

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.