Прескочи до съдържание

До Филипините през Южна Корея

ruwenzogy

Препоръчани мнения

Сеул си е скъпо до Филипини ама с тая комбинация дето правиш няма как :)

Май най-удачно се комбинират Корея и Япония и евентуално Хонконг , щото между тях наистина се намират евтини полети.

П.П.Ще те следя във фейса снимай много както си знаеш :)

Връзка към коментар

Наближава и моето заминаване за Сеул. Вече съм готов с подготовката и очаквам с приповдигнато настроение тръгването.

Както винаги има и  леко притеснение (предстартова треска) дали всичко ще се получи както съм го планирал, но се надявам да няма неочаквани неприятни моменти,

Закупих всички самолетни билети, но от резултата не съм съвсем доволен. Например Сеул-Манила -Сеул го купих за 205 евро, а имаше и за около 180 евро, но докато се ослушвах, естествено - загубих. В едната посока съм с Аър Ейша, а в другата със

Себу Пасифик. За остров Чеджу пък летя веднъж с Аър Бусан, а на обратно с ЧеджуЕър. Бе въобще, ще ги пробвам всичките местни авиокомпании. За някой би било адски интересно, но за мен това не е приоритет, а главно цените. Толкова МНОГО ПОЛЕТИ НИКОГА НЕ СЪМ ИМАМ ЗА ЕДНО ПЪТУВАНЕ - цели 10.  Това усложнява организацията, ако искаш да се включиш навсякъде в ниски цени и промоции. Тези 10 полета + 1 пропуснат  ми излязоха 866 евро или мога да кажа, че с около 100 евро повече от най-евтиното. Но няма как - трябваше да тръгна с големия полет и после да намествам. Но не съм съвсем недоволен.

Минало - бешало....   Остава да се наслаждаваме на летенето и красотите за които отиваме...

Ру, не се притеснявай, чакат те големи красоти и хубави преживелици.

В нашето пътуване Филипини-Боракай-Бирма-Куала Лумпур имахме точно 14 полета. От предишен опит с пак толкова полета в едно пътуване - Франция-Аржентина-Бразилия, дето един полет ми обърка доста неща, се научих винаги преди следващия полет да правя нощувка. Освен това, при многото полети така нагласявам, че да не се тътрим през цялото време с всичкия багаж, ами половината оставяме някъде и на връщане си го прибираме. Например:

Летим София-Истанбул-Куала Лумпур-Манила, спим в хотела в Манила няколко нощи, оставяме част от багажа и за Боракай летим с малко багаж. На връщане от Боракай пак спим една нощ в същия хотел и летим обратно за КЛ с всичкия багаж. Спим една нощ в КЛ, на другия ден летим за Янгон. Пак оставяме част от багажа в хотела и заминаваме за Бирма. На връщане пак спим няколко нощи в същия хотел, събираме си багажите и се връщаме у дома. Практически, през цялото време пътуваме само с един багаж. тази опция да ти пазят багажа я има във всички хотели. А с нощувка преди следващия полет не се притеснявам от закъсненията , от трафика, не ми излиза душата от бързане. Щото, из Азия твърде често ми се е случвало самолетите да закъсняват.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз гледам да е нещо такова, да си оставяме багажа, където е възможно, но не винаги става така.

Първа изненада - тази сутрин като отварям компа и гледам Себу Пасифик ми канселирали единия полет, и то най-проблемния - до Корон. Предлагат някакви варианти, ни при моята стриктна програма, това ми нарушава плановете.

Почва се. Все пак добре, че е по-раничко да мога да отреагирам. Можеше да е и в последния момент и да се чудя какво да правя

Връзка към коментар

И аз гледам да е нещо такова, да си оставяме багажа, където е възможно, но не винаги става така.

Първа изненада - тази сутрин като отварям компа и гледам Себу Пасифик ми канселирали единия полет, и то най-проблемния - до Корон. Предлагат някакви варианти, ни при моята стриктна програма, това ми нарушава плановете.

Почва се. Все пак добре, че е по-раничко да мога да отреагирам. Можеше да е и в последния момент и да се чудя какво да правя

Точно такива изненадки имам предвид, като винаги оставям време между полетите. С тия Себу и ние летяхме и добре, че отидохме на летището в Манила твърде рано, та стана ясно, че нашият полет е канселиран и трябва да летим с два часа по- рано :unsure: :unsure: :unsure: Ни мейл бяха пратили, ни нищо.

Връзка към коментар

И аз да те успокоя или стресна :)

На моето рекордно пътуване с 21 полета из Австралия и Океания ми промениха 18 или 19!!!(Turkish, Emirates,Jetstar, Qantas, Air New Zealand, Air Pacific, Air Vanuatu, Virgin...), някои по 2 пъти, отмениха ми един, както на теб сега и се наложи да си го купя 2пъти по скъп от Кантас, защото ми трябваше задължително за този ден, както при теб програмата беше отдавна готова и сгъстена и просто нямах избор. При следващите промени ми се наложи да търся хотели за непредвидени нощувки от разни интернет клубчета по островите, изобщо голяма боза.

Така, че да знаеш, не си само ти карък. :P

П.С.

До Корон не се ли стига и с фери?(като идея за резерв)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

До Корон се стига и с фери/лодка, зависи къде се намираш.

Засега при мен положението не е толкова фатално. Предлагат ми вместо директния полет  Себу-Корон, да летя с прикачване в Манила. Само да видим дали ще искат доплащане.

От тази авиокомпания се очакват изненади, само да не са мнооооооого неприятни.

Връзка към коментар

До Корон се стига и с фери/лодка, зависи къде се намираш.

Засега при мен положението не е толкова фатално. Предлагат ми вместо директния полет  Себу-Корон, да летя с прикачване в Манила. Само да видим дали ще искат доплащане.

От тази авиокомпания се очакват изненади, само да не са мнооооооого неприятни.

Ще се оправиш, няма страшно. За това твое бъдещо пътуване следя с най-голям интерес сегмента Корон - Ел Нидо (мое нереализирано такова). Пътуването с лодката м-у двете как беше, че не си спомням, на един ден ли? Май нямаше всеки ден лодка въс всяка посока, имаше едни пък които предлагаха екскурзия с преспивания по биваци по пътя...

Връзка към коментар

Сега положението е следното. Лодка/банка ( така се наричат техните специфични лодки) има всеки ден - на 2 различни фирми са.

Пътуват между 8-10 часа с обяд и излежаване основно. До преди 2 години е имало макар и за кратко бързо фери за 4 часа, което позволява доста по-бързо и удобно предвижване. Но са го спрели, понеже е било непосилна конкуренция на банките, които ги държат местни собственици.  Сега е един ден лежерно пътуване...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много кофти момент с тоя канселиран полет. Тъкмо наредиш пъзела и ИЗНЕНАДА-и то неприятна. И аз сега редя моя ВиетнамоКамбоджаноФилипински пъзел и щях да резервирам 3-4 полета със Cebu ама това което прочетох от постовете ви силно ме разстрои......Дано всичко при теб се подреди по най -добрия начин и не се налага да променяш програмата. С интерес очаквам да споделиш преживяванията си от Филипините и опита от пътуването между Карон и Ел Нидо,че и ние мислим да го правим само че в обратен ред.......Леки и безаварийни полети,страхотни преживявания ,душа и очи пълни от прелести и хубави  емоции ти пожелавам за сега.......

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много кофти момент с тоя канселиран полет. Тъкмо наредиш пъзела и ИЗНЕНАДА-и то неприятна. И аз сега редя моя ВиетнамоКамбоджаноФилипински пъзел и щях да резервирам 3-4 полета със Cebu ама това което прочетох от постовете ви силно ме разстрои......Дано всичко при теб се подреди по най -добрия начин и не се налага да променяш програмата. С интерес очаквам да споделиш преживяванията си от Филипините и опита от пътуването между Карон и Ел Нидо,че и ние мислим да го правим само че в обратен ред.......Леки и безаварийни полети,страхотни преживявания ,душа и очи пълни от прелести и хубави  емоции ти пожелавам за сега.......

Не се отказвай от Cebu.

Аз точно това исках да кажа, къде къде по-реномирани авиокомпании си смениха полетите при мен, така че никой не е застрахован.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С няколко думи за програмата.

Както сте видели, тя е доста оптимална. Сигурно ще пропуснем нещо, може да видим и друго, то си е в реда на нещата, но важно да се нареди пъзъла и да сме доволни от крайния резултат.

Първо за Южна Корея.  Там ще сме една седмица. Имаме 2 непълни дни за Сеул. През първия мисля да разгледаме основния и най-красив  Guengbokgunk Palace, а също и   Joguesa Temple и  Nat.Folk Museum, Вечерта разходки около потока (с трудно име) и  Insandong District, в който квартал сме отседнали.  Втория ден -  Changdeokgung Palace,(без градините), Сеул Тауър

и пазарите.   Вечерта летим за Чеджу (едно от новите 7 природни чудеса). Острова е любимо място на всичко корейци. Там имаме 3 пълни дни, които са разпределени по следния начин.

Ден първи - кола с шофьор за обиколка на източната част на острова - Seonsan Ilchulbong, Seongeup Folk Village,  Manjjang Cave ,Jeju Stone Park & Trick Art Museum. Амбициозна програма, в предвид, че се стъмва рано. Долу-горе по 2 часа на обект.

Втория ден съм предвидил за изкачване на най-високия връх на Корея(под 2000м) Hallasan (ЮНЕСКО). В нац.парк има 5 традиционни туристически  пътеки, 2 от които достигат върха. Мисля да се кача по единия маршрут и да слезна по другия до един старинен храм. Ходенето в двете посоки ще е около 8 часа.

post-146-0-87971100-1415961787_thumb.jpg

Вечерта музея на открито - Jeju Love Land.

Третия ден отново с кола и шофьор обиколка на Западната част на острова -Yongmeori Beach & Sangbanggulsa Grotto,

Insangjeolli Cliffs, Chenjoyean Fall, Yakcheousa Temple, World Eros Museum,Sojengbang Falls, Ieongbang Fall & Oedolgae Rock

Това са няколко водопада, скални образования, пещери , храмове и още един еротичен музей.

На другия ден сутринта летим за втория град на Корея - Бусан. Там отново 2 непълни дни .  В първия посещение на

Beomeosa Temple,  Gwangalli Beach & Bridge, Taejongdae Park, -  3 обекта. Сутринта на втория ден посещаваме рибния пазар Jagalchi Fish Market,(един от най-големите в Азия) - още един знаков храм  Yonggungsa Temple, който се намира на океана и Бусан Тауър, която се намира до нашия хотел.  След обяд си хващаме  корейския влак-стрела до Сеул, откъдето късно вечерта летим за Манила.   Това е в общи линии....

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Втората част от нашето пътуване е Филипините. Там имаме около  20 дни, които условно могат да се разделят на няколко части.

Първо - Манила (4  дни). Един ден за разглеждане на столицата. Тя не се слави с много културно исторически паметници, а е и огромен мегаполис и  голяма лудница. Втори ден за самостоятелно посещение с обществен транспорт на вулкана Таал,. Трети ден - мислех за организирано изкачване с местна агенция до кратера на друг вулкан - Пинатубо, но доста се колебая, заради ранното ставане и тръгване (към  3 часа през нощта) и май ще се откажем. Последния ден е посветен на лечителката Естер Браво. Имаме известни болежки и много се надяваме да ни помогне. Ако някой знае или е чел нещо за нея , моля да сподели , или да даде линк.

Ще съм много благодарен.

Втората част влкючва Северни Филипини (5 дни), планините там и оризовите тераси. Ще се оправяме на място с хотели и транспорт.  Нямаме нищо организирано  и ще е доста емоционално.

След това летим за Себу (трета част - 4 дни) - един ден обиколка на природните забележителности около Думагуете, един ден - китовите акули, един ден - организиран тур на остров Бохол (шоколадовите хълмове, терсиерите и др.) и един ден за град Себу

Последната четвърта част (6 дни) е за най-голямата филипинска атракция - остров Палаван и архипелага Басуанга.  Там - 2 дни за турове в Корон, един предвижване Корон - Ел Нидо ,  2 дни турове Ел Нидо и един ден за подземната река на Пуерто Принцеса. 

Това е. Изглежда като препускане, но не е.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

В руските сайтове и форуми има много мнения - и за, и против. Това, първото е интересно, нещо като експеримент. Ама, какво пречи да опитате?

Ако вече не си ги чел:

http://100dorog.ru/club/stories/23852/#.VGnnYclNdgk

http://ester-bravo.com/category/about-us/

http://ester-bravo.com/

http://ester2012.ru/index.php?id=50

http://www.destinations.ru/philippines/manila/reference/1253

Връзка към коментар

Александра, страхотно ти благодаря за руските сайтове. Дори съм чувал, че при нея има жена (нейна помощничка), която говори руски.  Ще видим какво ще се получи.

Отиваме с вяра и надежда.

Връзка към коментар

Александра, страхотно ти благодаря за руските сайтове. Дори съм чувал, че при нея има жена (нейна помощничка), която говори руски.  Ще видим какво ще се получи.

Отиваме с вяра и надежда.

Да, имало рускиня при нея, казва се Света. Ама пък, на друго място пише, че самата Естер говорела английски.

Ето писанията на един руснак Димка, неговите са най-скорошни, там се споменава тази Света, която живее при лечителката:

http://dimka73.livejournal.com/470388.html

Ама този Димка също пише, че имало дни за чужденци, а отделно - само за филипинци.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Приятно и вълнуващо пътешествие! Стана ми много интересно за тази лечителка. Ще очаквам разказа за това какво сте видели на място.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Заминаваме. 

Очаквайте доста снимки и кратки репортажи от мястото на събитието (където има възможност )....

Safari njema!  (На добро пътешествие на суахили).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Заминаваме. 

Очаквайте доста снимки и кратки репортажи от мястото на събитието (където има възможност )....

Ру, да се върнете живи и здрави!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.