Прескочи до съдържание

WIZZAIR - връщане на по-малка сума при отменен полет

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци,

имам следния казус. WIZZAIR ми изпратиха мейл, че изместват полета ми за връщане с два дни.Опциите бяха да приема, да го сменят с друга дата, полета да е на същата дата от близко летище, да ми върнат сумата по сметка или да остане като кредит за бъдещи полети като тогава връщат с 20% отгоре. Аз избрах да ми върнат сумата по сметка, защото имам вече резервация за хотел на съответните дати.Дотук всичко е ОК, обаче вчера получавам фактура за връщане на сумата ми и се оказва че е с около 100 лв. по-малко.Обаждам се на прословутите телефони и на развален български ми съобщиха, че не могат да ми кажат каква е пречината и трябва да напиша оплакване.Написах мей и сега чакам отговор.

Някой имал ли е подобен проблем и има ли логично обяснение за това.

Връзка към коментар

Oshko имаше едни дълги украински истории, още го оплакваме, ама най-накрая си взе парите :) Неговия случай беше по-различен де. Явно се обработват ръчно плащанията и на някой му е трепнало пръстчето при връщането. Дано в крайна сметка ти върнат парите, но може да се наложат още обаждания, и имейли и какво ли не. 

Вярвам, че при теб поне е документирано това, което си платил и това, което са изпратили обратно, та би трябвало да е по-лесно.

Връзка към коментар

Здравейте Магеланци,

имам следния казус. WIZZAIR ми изпратиха мейл, че изместват полета ми за връщане с два дни.Опциите бяха да приема, да го сменят с друга дата, полета да е на същата дата от близко летище, да ми върнат сумата по сметка или да остане като кредит за бъдещи полети като тогава връщат с 20% отгоре. Аз избрах да ми върнат сумата по сметка, защото имам вече резервация за хотел на съответните дати.Дотук всичко е ОК, обаче вчера получавам фактура за връщане на сумата ми и се оказва че е с около 100 лв. по-малко.Обаждам се на прословутите телефони и на развален български ми съобщиха, че не могат да ми кажат каква е пречината и трябва да напиша оплакване.Написах мей и сега чакам отговор.

Някой имал ли е подобен проблем и има ли логично обяснение за това.

Имам предположение. Ако си плащал във валута, която междувременно е паднала като курс спрямо лева, то накрая ще получиш по-малко лева защото всичко се връща в оригинално платената валута и се преизчислява спрямо нея. Тоест, ако първоначално си платил примерно 1000 полски злоти (които в дадения момент са стрували 570 лева), сега ти връщат пак 1000 полски злоти, но те вече се равняват на 470 лева по днешния по-нисък курс на злота спрямо лев.

Преди няколко месеца всичките с отменени киевски полети изгоряхме с по около 25% от сумата заради падналия курс на гривната. Иначе в украински пари върнаха всичко до стотинка.

Сумата, която съм платил е 471 Румънски леи, а ми връщат 336.

А, в такъв случай вече трябва да подадеш оплакване. По принцип трябва да ти върнат точно толкова леи, колкото си платил. Друг е въпросът дали тези леи все още струват толкова лева, колкото когато си ги плащал.

Връзка към коментар

Преди няколко месеца и на мен ми бяха променили полета (до Белгия беше) и аз си избрах опцията да ми върнат парите по кредитната карта обратно. Нямаше никакъв проблем и всичко беше точно до стотинка и в посоченото време. Затова и според мен има някаква голяма грешка и не трябва да оставяш нещата така. Успех :)

Връзка към коментар

Случайно да си платил клубно членство при резервацията?

Точно това е и техния отговор.Тогава го поднових, така че няма грешка.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.