Прескочи до съдържание

Изгодни оферти за сафари в Танзания?

Лидия

Препоръчани мнения

Rainy, няма проблем, колкото повече толково повече казал Мечо Пух. Аз като човек,който никога не е ходил в Африка, всякаква информация е интересна и полезна. Виж за бирата готово ;)

Флай, Lake Manze- още не са ми отговорили,нямам търпение. Mbuyu- ми отговориха следното:

Accommodation  (full board + game package) - per  3 nights – per person sharing  = $675 x 2 people=$1,350

Park and conservation fee - per person (non -citizen) - per 24hrs only = $75 x 3 nights 72hrs x 2 people =$450

Tourism and Development Levy - per person - per night = $1.50 x 3 nights x 2 people =$9

Transportation (Selous- Zanzibar) – Via flight  - per person one way=$400 X 2 people=$800

Transportation (Dar - Selous) – Via road  - per person one way=$75 x 2 people=$150

Airstrip transfer- per person one way-$20 x 2 people=$40

Walking safari – per person- $35 x 2 people=$70

Total with all inclusive mentioned above =$2,869

= 1800 паунда, което е доста над нашия бюджет. Не вярвам Lake Manze да паднат по-евтино.

И аз искам много да отида в парковете на север,но за пръв път в Африка сякаш не искам да си усложнявам живота с много пътуване и т.н доколкото съм чела,колко са назад с развитието на ифраструктура и т.н, незнам как бих се чувствала, имам впредвид като сигурност на пътуване като цяло.... незнам това са някакви мои разсъждения, но не искам да казвам,тъй като не съм била все още. Знам,че много неща се преувеличават в нета,така че като отида веднъж после мога да правя сравнения и да планирам нещо по-голямо :)

Съгласна съм с теб за приключенията, определено съм за, обичам къмпинги,но като се познавам мисълта,че съм в Африка по средата на парк пълен със всякакви животинки непознати сигурно по цели нощи няма да мога да спя от страх да не ме полази някоя гадина,отровна,опасна и т.н.

Връзка към коментар

И аз искам много да отида в парковете на север,но за пръв път в Африка сякаш не искам да си усложнявам живота с много пътуване и т.н доколкото съм чела,колко са назад с развитието на ифраструктура и т.н, незнам как бих се чувствала, имам впредвид като сигурност на пътуване като цяло.... незнам това са някакви мои разсъждения, но не искам да казвам,тъй като не съм била все още. Знам,че много неща се преувеличават в нета,така че като отида веднъж после мога да правя сравнения и да планирам нещо по-голямо :)

Съгласна съм с теб за приключенията, определено съм за, обичам къмпинги,но като се познавам мисълта,че съм в Африка по средата на парк пълен със всякакви животинки непознати сигурно по цели нощи няма да мога да спя от страх да не ме полази някоя гадина,отровна,опасна и т.н.

То точно слушането на рев на лъв или кикот на хиена нощно време от палатката е част от атракцията :) Аз не си спомням да съм имал по-добър сън някога от този в малки палатки на земята със спални чували в Кения. Инфраструктура - има път, по който се пътува с джип, най-много да друса, ама това е сафари :)

Вие си знаете най-добре, това е вашето пътешествие, не моето :) Каквото и да изберете, ще останете доволни.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Един малко страничен въпрос. Виза за Танзания може ли да се взима директно при пристигане на летището, или задължително трябва да се вади предварително?

Връзка към коментар

Един малко страничен въпрос. Виза за Танзания може ли да се взима директно при пристигане на летището, или задължително трябва да се вади предварително?

При пристигане на летището. 50 долара, отпечатаци от пръсти и Хакуна матата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При пристигане на летището. 50 долара, отпечатаци от пръсти и Хакуна матата.

ОК, не ми отне много време за мислене предвид нечовешката оферта от Flynous за Танзания / Сейшелите (от Лондон) за скромните 430 евро :) Ако някой се интересува да побърза, тази цена надали ще се задържи дълго: http://www.flynous.com/cheap-flights-seychelles-tanzania-london-l415/#more-9736

Та, вече имам билети и в края на Август 2015 заминавам за 1 седмица в Танзания и после 1 седмица на Сейшелите. Започвам да следя тази тема и да проучвам детайли понеже съм доста бос с Африка като цяло. Fly, ще ти досаждам с въпроси, надявам се да нямаш нищо против :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

ОК, не ми отне много време за мислене предвид нечовешката оферта от Flynous за Танзания / Сейшелите (от Лондон) за скромните 430 евро :) Ако някой се интересува да побърза, тази цена надали ще се задържи дълго: http://www.flynous.com/cheap-flights-seychelles-tanzania-london-l415/#more-9736

Та, вече имам билети и в края на Август 2015 заминавам за 1 седмица в Танзания и после 1 седмица на Сейшелите. Започвам да следя тази тема и да проучвам детайли понеже съм доста бос с Африка като цяло. Fly, ще ти досаждам с въпроси, надявам се да нямаш нищо против :)

Няма проблем. От кой сайт точно взе билета? Изкушавам се и аз, въпреки, че точно Дар ес Салаам не ми е отново в плановете за догодина, но може пък от там да се лети до другаде (освен Сейшелите)...

Връзка към коментар

От orbitz.com взех билетите, излизат и чрез други търсачки. Обаче ниската цена е само в комбинация Танзания-Сейшелите.

Виж линка, който дадох - там има пълно инфо за 'промоцията'.

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар

От orbitz.com взех билетите, излизат и чрез други търсачки. Обаче ниската цена е само в комбинация Танзания-Сейшелите.

Виж линка, който дадох - там има пълно инфо за 'промоцията'.

Да, видях го, там обаче насочва към няколко търсачки. Както и да е, колкото и да е примамливо предложението като дестинации и цена ще го пропусна, за едно пътуване през 2015 вече съм купил билети, ще останат едни 10, най-много 12 дни за още едно, а от Танзания се върнах преди 2 седмици.

Връзка към коментар

Георги, браво за билетите и полезното инфо. Аз съм доста заинтригувана от офертата, но ми се искаше като има стоповър в Абу Даби поне да е през деня за поне 7 часа да мога да поразгледам малко.

Ти твойте билети как са? Аз гледах за отиване 14/02 до Дар, после 24/02 Дар-Сейшели и Сейшели-Лондон на 01/03, но както казах само това ме спира,защото все пак ще имам престой от 6 часа в най-добрия случай,но ще се вечерта. Ще се почудя до утре дано да се задържат цените тези дни. Мойта първоначална идея беше с египетските авиолинии с престой 11 часа в Кайро да отскочим до пирамидите, но така или иначе билетите излизат по-скъпи.

За Танзания- какви са ти намеренията?

Хайде ако букна за Сейшели ще обменяме инфо.

Ако видиш някой подходящ билет, за горе споменато ще бъда благодарна да споделиш.

Редактирано от Лидия
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Запазих си билети и аз с Орбитц, до утре вечер, пише,че са с безплатно анулиране, та да види, какво ще измисля. Досега не съм буквала чрез Орбитц...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Георги, браво за билетите и полезното инфо. Аз съм доста заинтригувана от офертата, но ми се искаше като има стоповър в Абу Даби поне да е през деня за поне 7 часа да мога да поразгледам малко. Ти твойте билети как са?

За Танзания- какви са ти намеренията?

Хайде ако букна за Сейшели ще обменяме инфо.

За съжаление при тази оферта връзките в Абу Даби никога не се падат през деня. И аз не бих отказал бонус разходка из емирството, но просто всички полети са нощни, а и предвид цената нямаме право на претенции :) Иначе моите билети включват 7 нощувки в Танзания и 5 на Сейшелите, като преди заминаването сигурно ще добавя и 2-3 дни в Лондон, че от 2 години не съм ходил вече. Ето маршрута:

29 August, sat
LHR 14:50 - AUH 00:45
AUH 02:15 - SEZ 06:50
SEZ 09:30 - DAR 11:05

06 September, sun
DAR 15:30 - sez 19:05

11 September, fri
SEZ 20:35 - AUH 01:05
AUH 02:35 - LHR 07:20

За Танзания тепърва имам много да проучвам, но времето до август е предостатъчно. На пръв поглед най-интересни ми изглеждат Занзибар, Килиманджаро и Серенгети. Твоят план за там какъв е по принцип? А за Сейшелите задължително ще обменяме инфо.

Запазих си билети и аз с Орбитц, до утре вечер, пише,че са с безплатно анулиране, та да види, какво ще измисля. Досега не съм буквала чрез Орбитц...

Orbitz.com са железни и нямат грешка, а безплатната анулация работи безотказно (изпробвано лично) - единственото условие е да анулираш до 24 часа след покупката.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За търсещите точно тази оферта: тя е възможна благодарение на следното http://www.airseychelles.com/en/press_releases/index.php?rc=1&aid=157

Полетите от Махе до Дар и обратно са всеки вторник и неделя, т.че го имайте предвид като си играете с датите :)

Без спирка в Дар офертата е около 540 Евро.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Така - благодарение на Георги билетите са купени :)

Георги,моя план за Танзания, е скромен, без много обикаляне, за да се вместим в бюджета уж ;)

4 дни сафари в Селу - Джимбиза Лодж, знам,че за Флай не е хубава лоджа, но за моя бюджет това беше най-доброто, ех не е късно да го променя де :) много ми се ходи до северните паркове,но...

После 5 дни Занзибар и 5 дни Сейшели.

Букнах един апартамент селф кетъринг на Сейшели, гледам.че са много популярни този тип настаняване, безплатна канселация, така че като имам време ще се поразровя мога да намеря нещо по-добро - ето това е хотелчето

http://www.booking.com/hotel/sc/au-fond-de-mer-view.en-gb.html?aid=368032

Гледам,че било добре да се наеме кола и да се пообиколи насам натам - от хотела ми предлагат някаква цена за кола под наем 36 евро на ден или нещо такова,сега ми е супер натоварено на работа и нямам време да проучвам много,но скоро се заемам ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Така - благодарение на Георги билетите са купени :)

Георги,моя план за Танзания, е скромен, без много обикаляне, за да се вместим в бюджета уж ;)

4 дни сафари в Селу - Джимбиза Лодж, знам,че за Флай не е хубава лоджа, но за моя бюджет това беше най-доброто, ех не е късно да го променя де :) много ми се ходи до северните паркове,но...

После 5 дни Занзибар и 5 дни Сейшели.

Букнах един апартамент селф кетъринг на Сейшели, гледам.че са много популярни този тип настаняване, безплатна канселация, така че като имам време ще се поразровя мога да намеря нещо по-добро - ето това е хотелчето

Гледам,че било добре да се наеме кола и да се пообиколи насам натам - от хотела ми предлагат някаква цена за кола под наем 36 евро на ден или нещо такова,сега ми е супер натоварено на работа и нямам време да проучвам много,но скоро се заемам ;)

Честито! :)

Моят план по принцип е доста подобен, само дето съм 2 дни по-малко от вас в Танзания. Моля те дай линк към това сафари в Селу да го разгледам.

Аз също букнах апартамент със селф кетъринг на Махе. Наистина са доста популярни може би защото излизат най-изгодно. Хотелските комплекси са с нереално високи цени. Иначе моето проучване показа, че рентване на кола е почти задължително за да може да се разгледа по-добре острова, цената се движи от 30 до 35 евро на ден, напълно поносимо е.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Жена ми току-що се върна от кварталната бакалия, където срещнала едни много близки приятели. Като се запътила към тях да се видят, жената се отдръпнала и казала, че се страхуват от ебола. Чак толкова ли е сериозен проблема? Аз мисля, че в Танзания няма случаи на болестта, а примерно Испания или Франция са много по-близо до огнището на заразата, предполагам, че има и по-голям обмен на хора, отколкото м-у Танзания и Западна Африка.

Сериозен е проблема с еболата, в смисъл, че медиите постоянно създават стрес у хората и те, без да се информират достатъчно, се психясват.

Крайно неприятно и обидно...

Връзка към коментар

Полезна информация за Сейшелите има в темата, която започнахме  с Георги  при предната промоция : http://magelanci.com/topic/2709-

Не мога да препоръчвам наемането на кола на Махе. Движението е от неправилната страна на пътя, доста натоварено в пиковите часове, пътищата са тесни и с много завои. Трябва опитен шофьор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ето линк към лоджата http://www.jimbizaselous.com/aboutus.html

Сподели, твойто хотелче в Сейшели ;)

Ти започнал ли си да планираш вече кое,кога,как?

Благодаря за линка. Какви пари излиза това сафари, ако е удобно да попитам?

Засега още разглеждам и обмислям различни опции, все пак имам много време до август/септември 2015. Сейшелите са горе-долу ясни, там няма милиони опции и без това - мързелуване по плажовете и разглеждане на Махе (задължително ще наема кола) и евентуално съседния остров Праслин. Виж за Танзания ми е още доста неясна картинката. Бих искал за един ден да разгледам Дар Ес Салам и да прекарам поне 2-3 дни в Занзибар. За останалите 3-4 дни нещата са отворени и се чудя. Серенгети със сигурност е жесток парк, но ми изглежда сравнително далеч (и скъп) и не съм 100% убеден за него. Сафарито в Селу изглежда много по-близо до Дар Ес Салам, което е голям плюс. Знаеш ли как точно става придвижването от Дар до там, че този момент нещо ми убягва?

Иначе колкото и да е странно съвпадението, но и аз букнах точно същия хотел като теб - Au Fond De Mer :)

Не мога да препоръчвам наемането на кола на Махе. Движението е от неправилната страна на пътя, доста натоварено в пиковите часове, пътищата са тесни и с много завои. Трябва опитен шофьор.

Да, това малко ме притеснява за колата, никога не съм карал с обратно движение, но вероятно ще се жертвам. Оставам с впечатление, че там без кола ще е доста непрактично и неудобно, а такситата са с космически цени. От трета страна (за всеки случай) като си буквах апартамента гледах до него да има автобусна спирка, но четох, че публичния транспорт е доста нередовен.

Ти там как се оправяше с придвижванията?

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Георги, сафарито ми излиза 1190 долара за двама, в което е включено - 3 нощувки-пълен пансион, 2 цели дни гейм драйв, разходка пеша сафари и сафари с лодка, вход за парка и безплатен трансфер до еърстрипа. Придвижването от Дар става по 2 начина - с джип по суша - доста неравен участък - отнема около 4-5 часа или със самолет за около 1 час до различните еърстипове взависимост в коя лоджа ще отседнеш и оттам ще те посрещнат от лоджата съответно да речем като повечето го предлагат безплатно.

Когато с Флай си говорихме за сафари в Селу той ми препоръча- Lake Manze - на много готино място и е вътре в парка - тази лоджа ми е фаворит, но е доста скъпо и не ми влиза в бюджета - около 2500 долара ми искаха за същото,което е включено по-горе.

А за обратното движение в Сейшели не вярвам да е проблем,тъй като ние живеем в Англия така,че ме свикнали, предполагам,че е лудница, но ще решим на място дали ще наемем кола или друг вариант.

Macflan, знаеш ли за наемането на кола искат ли international driving license permit?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Георги, сафарито ми излиза 1190 долара за двама, в което е включено - 3 нощувки-пълен пансион, 2 цели дни гейм драйв, разходка пеша сафари и сафари с лодка, вход за парка и безплатен трансфер до еърстрипа. Придвижването от Дар става по 2 начина - с джип по суша - доста неравен участък - отнема около 4-5 часа или със самолет за около 1 час до различните еърстипове

А джипа или самолета как и откъде се уреждат? И предполагам те не влизат в цената?

Връзка към коментар

Не, не влизат. На мен от лоджата ми предложиха варианти и за двата вида транспорт,но после реших сама да си букна полетите. За транспорт с джип ми искаха 80 долара в едната посока.

Компании,които предлагат полети до там са:

http://www.coastal.co.tz/flights/scheduled-flights/

http://www.zanair.com/

http://www.safariaviation.info/home.htm

Със самолет от Дар до Селу и после Селу-Занзибар.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Попаднах на една интересна книга от края на 60те години, Stand on Zanzibar, която наред с това, че удивително умело предсказва технологичното развитието на света през 2010 (даже и името на президента на Щатите), дава точна прогноза за броя на населението на планетата.

Името на книгата идва от факта, че цялата популация на света (7 млрд) може да се събере правостояща на острова, стига да са плътно един до друг :) Интересна гледка би било ..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Флай, мога ли да те помоля да ми кажеж от кой сайт си взе колата под наем в Занзибар?

Аз пазарих кола под наем с шофьор за 24 часа (взеха ни в 17:00 от летището и на другият ден я ползвахме до 17:00) за 60 долара + гориво си го наливаме ние). Уговорката беше за Сузуки Витара, те ми дадоха Ланд Крузер Прадо. Това го пазарих по Интернет предварително.

Връзка към коментар

Флай, мога ли да те помоля да ми кажеж от кой сайт си взе колата под наем в Занзибар?

http://www.zanzibarexpresscarhire.com/

Отговори ми така наречената Мис Ева :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.