Прескочи до съдържание

Новак търси самолетен билет за Тайланд около Коледа


Teya

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици, моля за съвет или линкове за самолетен билет по Коледа до Тайланд за 15-18 дена престой.Ще ходим с приятелка ще ходим да обикаляме, а за мен тази дестинация е още непозната.Ако някой може да помогне и със препоръан хотел в Банког и островче да починем малко.

 

Благодаря и желая на всички много пътешествия :-)

Връзка към коментар

Има много теми за хотели и полети до Тайланд в раздела Азия - това е може би най-разработената дестинация , но имай предвид , че около Коледа цените ще ударят тавана.

Ако дадеш някакви ориентировъчни дати поне на отиване ще погледнем кое ще е най-изгодно.

Само в Тайланд ли ще си или ще обикаляте и другаде също има значение.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

много благодаря.не бях тук и нямах нет.затова късно се включих.намерих междувременно от търция е ще пътувам 2 дена ама така е или цена или лукс  :) само в тайлад ще обикаляме.сега ще търся детайли по държавата като зарядно и т.н. и къде и какво да гледаме с една приятелка двете.

много ти благодаря, като ти благодаря Stenk.Като гледам какви дестинации си обиколил ще те търся за Филипините и Хонг Конг :rolleyes:


Ще ме насочите ли какво да чета и какво да не изпусна в Тайланд.Имам 7 дена в Бангкок 3 в Чанг Май и 5 на Пукет.Препоръки за екскурзии.Гледам ми се приподни чудеса и местна култура и всичко най-популярно и уникално. 

Връзка към коментар

Може би вече си купила вътрешните полети , но 7 дни за Банкок ми се виждат множко при положение , че общо имаш 15 дни в Тайланд.  Аз бих ги свел до 3  :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Абсолютно. Свалете дните от Банкок и ги разпределете или в Пукет, или още по-добре в Камбоджа. Маршрута е добре разработен и ще ви отнеме 3-4 дни, които са излишните от Банкок. 

 

Лично за мен двете държави вървят в комплект, не мога да си представя да иде човек до Банкок и да не отскочи до Камбоджа, особено като разполага с прилично време :)

 

За Чанг Май е ОК. Има ужасно много храмове, в един момент се пренасищаш (особено, ако преди това сте били в Банкок) и ти стават безразлични. Със сигурност не пропускайте Doi Suthep на върха на хълма. От там се правят и много трекове в джунглата, така че има как да се уплътнят трите дни. 

 

За Пукет, както с всички плажни дестинации си знаете - колкото повече, толкова повече :)

 

За хотела в Банкок, ще е добре да посочиш към какъв клас се целиш, дали локацията е най-важна, дали имате изисквания за основни луксове в хотела, ориентировъчен бюджет и т.н. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Олеле, пък аз си мислех, че са малко и нищо няма да видя.Като гледам хората тук по форумите пишат за 2-3 месеца пътуване, чак ми се плачи как отскубвам 15 дена отпуска и все далечни дестинации са ми в календара :-).както и да е ще се боря :-)).

Добре де ама четох , четох мислех за 3-4 дена да обиколим самия Банког, после така позиционирани да правим някакви ескурзии през деня. За тях се чудех кои и къде е хубаво да се видят.

 

После Чианг Май пак така от там като се позиционираме пак да ходим някъде и да се връщаме,т.е двата града да са ни като бази. 

Ми Камбоджа си е пазих за следваща в комбинация с Лаос  и Виетнам.Особенно ако се наложи да съм сама, гледам,че така предлагат организираните екскурзии.

То аз бих съкратила Пукет- нали е плаж, ама да вече да купихме вътрешните полети.

Иска ми се да не изпусна някаква голяма атракция или красота.Да огледаме хуваво държавата.

Та затова питам за някакви впечатляващи места като маршрути из Тайланд.

А за хотелите аз ги запазвам някакви евтинички в комбинация най-вече с добра локация, за да се мотам до мно-о-ого късно.Като се върна ако съм доволна ще ги пусна тук.

Притесняваше ме само , че на 25.12 казаме в 20 часа на BKK а на 26.12 излитаме от другото за Чанг Май .

Е извинявам се ако додеях.ного ме е страх като ходя някъде да не изпусна нещо хубаво или велико да изпусна ;-))

Много Ви благодаря за насоките.

Връзка към коментар

Притесняваше ме само , че на 25.12 казаме в 20 часа на BKK а на 26.12 излитаме от другото за Чанг Май .

 

Аз бих направил следното :

 

От BKK има free shuttle бус до летище  Don Muang.

 

http://www.suvarnabhumiairport.com/en/122-transfer-bus-between-suvarnabhumi-don-muaeng

 

http://www.traveladept.com/from-main-airport-to-don-muang/

 

Пътува около час и щом кацате в 20.00 часа с оглед всичките формалности към 22-22.30 часа най-късно ще сте там. Избирате се някой хотел в близост до летище Don Muang  ( повечето предлагат безплатен трансфер , но дори с такси ще е евтино) и няма да се тревожите за ранния полет на 26.12. Почивате си като хората след дългия полет и на другия ден действате по план.

Няма какво да му гледате първата вечер на Банкок след като после имате цяла седмица за него. 

Щом вече сте резервирали полетите може да уплътните времето с day trip до Аютая (старата столица) , до плаващите пазари , ферми за крокодили и т.н. според интересите. Има какво да се гледа наоколо 

Ето например хотел много близо до летището :

 

http://www.booking.com/hotel/th/crystal-suite.bg.html?aid=368032

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Еднодневните екскурзии от Банкок май се изчерпват с Аютая и толкова. Плаващите пазари също си отнемат цял ден. Абе то е ясно, че може да се утрепе седмица в Банкок и район, но до колко е оптимално е друг въпрос. Ако решиш все пак да отделиш 3 дни до Камбоджа няма да съжаляваш, от Банкок се организира още по-лесно от колкото от Лаос и Виетнам, стига съм дуднал по тая тема :)

 

По другия въпрос се съгласявам директно със stenk. Никакво време няма да имате за разходки, а и часовата разлика сигурно ще играе номера. Намерете си хотел около второто летище, да се наспите хубаво и да сте готови за нисък старт на следващия ден. Знаех, че преди време Air Asia имаха верига лоу кост хотели Tune Hotels и смътно си спомням, че един от тях беше до точно това летище, но явно са ставали някакви размествания и вече не съществува този хотел. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря Stenk и Георги.Поуспокоих се и взех да се навивам за Камбоджа :-))Нали може и на место да решим ако страхотно ни доскучее в Банког.

Има ли тема във форума за полезни съвети за Тайланд, като зарядни устройства, не правете това и това.Четох една обща.

Аз май ви взех за бюро информация или екскурзоводи.Обещавам като се върна да напиша как сме преживяли там :-)

Връзка към коментар

Много благодаря Stenk и Георги.Поуспокоих се и взех да се навивам за Камбоджа :-))Нали може и на место да решим ако страхотно ни доскучее в Банког.

Има ли тема във форума за полезни съвети за Тайланд, като зарядни устройства, не правете това и това.Четох една обща.

 

Можеш на място, ако решиш да скокнеш до Камбоджа, има автобуси, които сме ги обсъждали много тук, има ги в останалите теми. А за останалите теми, просто отвори секцията за Азия и виж всички, които имат Тайланд в заглавието :) Ето няколко, има и още:

 

http://magelanci.com/topic/3094-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4/

 

http://magelanci.com/topic/3242-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%88%D1%80%D1%83%D1%82-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%B4/

 

http://magelanci.com/topic/611-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B5%D1%82/

 

 

 

Единствената спънка, ако решиш на място да организираш, е че ти трябва виза за 2 влизания в Тайланд, и тъй като едното ти пресичане ще е сухоземно няма как да получиш Visa on Arrival. Т.е. ще трябва двукратната виза да си я организираш от тук.

 

Контактите като цяло са същите като в Европа. Но ако ще пътуваш често не е зле да се сдобиеш с универсален конвертор. Цялата тема за преходниците сме я дъвкали тук: http://magelanci.com/topic/1287-%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86/ 

 

Аз май ви взех за бюро информация или екскурзоводи.Обещавам като се върна да напиша как сме преживяли там :-)

 

Ъъъъ, ти защо мислиш сме се събрали тук? :) Задължително да се похвалиш. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Добре де ама четох , четох мислех за 3-4 дена да обиколим самия Банког, после така позиционирани да правим някакви ескурзии през деня. За тях се чудех кои и къде е хубаво да се видят.

Еднодневна екскурзия до старата столица Аютая не е за изпускане, ако сте повече време в Банкок. Други две много добри еднодневни екскурзии, които са малко далечко от Банкок, но се организират и са постижими: плаващия пазар в Рачабури и водопадите Ерауан до Канчанабури - каскада от седем водопада с безплатен рибен масаж като плуваш в тях :). Водопадите са ми едно от любимите места в региона изобщо. Пътят до Канчанабури е два часа с рейса, има десетки дневно в тази посока, най-добре останете там 2-3 дни, има и други водопади, храма на тигрите, историческият мост на река Куай, за който има и класически филм "The bridge on the river Kwai", железницата на смъртта, разходка с бамбуков сал по реката, разходка със слонове в джунглата. Аз лично останах седмица в Канчанабури.

post-2200-0-04000900-1415563576_thumb.jpg

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ако имате повече време в Банкок можете да отскочете до огромния пазар Chatu Chak. Стига се с влака / скай трен/ от спирка Asok до спирка Mo Chit. Много е интересно преживяването- пазар на 14 хектара площ. Има абсолютно всичко от произведения на изкуството до всякакви дреболии  и е най- евтиния пазар, дори в сравнение с прочутия пазар в Чианг Май. Важно е, ако харесате нещо да го вземете веднага, защото да се върнете на същото място по-късно е почети невъзможно:)Аз лично много се забавлявах там- музика, храна, разни хора, весело:))

По отношение на Чианг Май мога да препоръчам :

 

Много си струва преживяванетоFlight of the Gibbon-  http://www.treetopasia.com/thailand-holiday/chiang-mai 

А от тук http://www.chiangmaiecolodges.com/  си организирахме няколко незабравими дни високо в националния парк в село без ток и топла вода, в което се събрахме хора от най-различни краища на света:) Правихме преходи в парка, прекарахме цял ден в компанията на слонове, преживяхме наистина запомнящи се моменти и може би тук усетихме Тайланд и културата и разбиранията на обикновения човек по най- близък начин:)Самарт- домакина на Spicy Villa е страхотен и отзивчив:)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Е извинявам се ако додеях.ного ме е страх като ходя някъде да не изпусна нещо хубаво или велико да изпусна ;-))

Много Ви благодаря за насоките.

Аз също винаги се притеснявам да не изпусна нещо много интересно.

Като стана дума за изпускане, ето идея за 3 места, които не сте включили в плановете:

post-64-0-74011600-1415691738_thumb.jpg

post-64-0-97287100-1415691738_thumb.jpg

post-64-0-18127400-1415691739_thumb.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Еднодневна екскурзия до старата столица Аютая не е за изпускане, ако сте повече време в Банкок. Други две много добри еднодневни екскурзии, които са малко далечко от Банкок, но се организират и са постижими: плаващия пазар в Рачабури и водопадите Ерауан до Канчанабури - каскада от седем водопада с безплатен рибен масаж като плуваш в тях :). Водопадите са ми едно от любимите места в региона изобщо. Пътят до Канчанабури е два часа с рейса, има десетки дневно в тази посока, най-добре останете там 2-3 дни, има и други водопади, храма на тигрите, историческият мост на река Куай, за който има и класически филм "The bridge on the river Kwai", железницата на смъртта, разходка с бамбуков сал по реката, разходка със слонове в джунглата. Аз лично останах седмица в Канчанабури.

оле , ми ето къде ми отхвърчаха дните.Ми то наистина нямам много време.Ми то първо да си променя резервацията,Аз съм си букнала 7 нощи в Бангког,как да остана в Канчанабури :O .После и това в Чианг Май и там съм се побола 3 дена в града.Как да остана в това село.без резервация ли? е сега вече се притесних , че ще изпусна всичко интересно :blush:

Връзка към коментар

Канчанабури е град. :) Туристическата зона е извън града, малка е, но е пълно с къщи за гости и места за хапване. Може да се резервира и от агода, и на място. Дневни екскурзии се резервират без проблем на място, групите са малки, излиза по-евтино от наемане на шофьор. Аз спах тук http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297924-d636376-Reviews-Pong_Phen_Guesthouse_and_Bungalows-Kanchanaburi_Kanchanaburi_Province.html  Бунгалата ми харесаха, някои стаи са до реката и може да има комари, но бунгалата са навътре. Готвят страхотно и си имат зелен минипарк. Водопадите и храма на тигрите се организират и от Банкок, но тогава се изсипвате с цялата руска паплач и става лудница. От Канчанабури ще сте първи, няма да се убиете от път ( особено ако има задръствания) и дори може да сте единствени туристи известно време на водопадите, докато дойдат останалите от Банкок.

Връзка към коментар

Да ,да друг град, значи да си прменя резрвацията в Банког и да си букна 2 дена в Канчанабури или поне да си намаля дните в Банког, ми как да стигна до Канчанабури. Ей какви бунганца - страхотни има даже и бамбукови  :) А тия водопади са ми задължителни. 

Ма аз къде съм тръгнала сама, че даже и приятелка водя.Истината е , че много съм ходила и ходя аме не аз съм водила. 

Ще почета малко инфо кое къде е щото май се омотах.Аз си мислех, че от Банког се ходи и се връщаш до разни места.

Връзка към коментар

Ха! Здравейте, да не мислихте , че сте се оттървали от мен :lol: шегичка.Добре одредих си места за Банког:

паркове, паркове,паркове, храмове, храмове храмове,зоологическа градина,2 дворецаедин настояш и един бивш,круиз по реката, къщата на Томсон,плаващия пазар,нощния пазар Пат Понг ,Краеседмичният пазар в Чатучак,булевард Силом роуд с увеселителните заведенияи Нана Плаза и търговски центрове на които не сържа .Като ги обиколя ще донеса снимки, впечатлени,маршрути и разкази  :)

 

Обаче какво да правя с екскурзиите, гледам че:

1. Националният парк Као Йай – югозапад 10 км..16 мин- ядва се заекскурзия за ден отиване и връщане

2.Крокодилската ферма в Самут Пракан – юг 25 км 32 мин- ядва се заекскурзия за ден отиване и връщане

3. Аютая- 81 км – 59 мин север - ядва се заекскурзия за ден отиване и връщане

4.Плаващият пазар Дамноен Садуак – югозапад ,100 км 1.14 часа -далече а търся ли нощувка и да я комбинирам с нещо наблизо - пишете, че много си струва да се посети, пък и време за пазар трябва да има нали е пазар.с какво да го комбинирам наоколо и къде да спя

5.Канчанабури- северозапад – 1,50 часа – 130 км - а това? и то далечко,а така ме запали колежката "магеланка" супер изглежда, много диво :)

6. остава въпроса с това:

ПАТАЯ -123 км. югоизточно от столицата

да не говорим за 

-Сухотай – 5часа 423км север

Дайте акъл  :huh:  а и друго да не изпусна нещо,Това за Банког, щегледам заЧангМай и Пукет

Редактирано от Teya
Връзка към коментар

За Аютая, можеш да отидеш сама с влака, а там с тук-тук. Проучвах я преди време, но после се отказах, че заминахме за Мианмар и не остана време. Мисля половин час беше с влака и можеш да се спазариш с тук-тука за обиколка на всякъде и цена.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Само за последното - при положение , че ще ходиш до Пукет изобщо не си помисляй за Патая  :)

 

Абсолютно същото щях да кажа :)

 

 

аз не е ли по-удачно да преместя темата в раздел Тайлан и как да го направя

 

Темата си е на точното място. Нямаме раздел Тайланд все още, може и да имаме скоро :)

Връзка към коментар

6. остава въпроса с това:

ПАТАЯ -123 км. югоизточно от столицата

да не говорим за 

-Сухотай – 5часа 423км север

Патая е за нощен живот, плажът е ужасен и мръсен, не ти трябва изобщо, Пукет е много по-добре, както са написали и преди мен.

Сукотай е сцепване от път наземно. Това е най-старата столица на Тайланд на огромна площ и си трябва един цял ден. Много по-добре със самолет, еър Азия, два пъти на ден полети до Phitsanulok. От града обикновено се правят триповете, а еър Азия имат и опция от летището директно трансфер до Сукотай. Има и опция да се спи и около самия Сукотай.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Твърде много време за Банкок.

Не е за изпускане еднодневната екскурзия от ЧангМаи - орхидеената ферма, слонското сафари, тигрите.... 

Продължавам да досаждам с моя ЧангРаи но там си беше невероятно. За едни ден с наета кола успяхме да видим:
- Белия дворец

- Черния дворец

- маймунската пещера

- Мае Сай - границата с Бирма и храмовия комплекс над града 

- Златния триъгълник

- Чанг Саен - най-старата столица на Тайланд и по точно на царство Лана..

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Наскоро имаше голямо земетресение в Чанг Рай и белият дворец беше сериозно разрушен. Най-добре да се провери по -актуална информация, да не бие толкова път, за да намери една строителна площадка като отиде. :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ха, наистина! На 7 май тая година. Не пускали да се влиза вътре ( не че вътре беше нещо особенно - обръщаш се и на стената над входа Майкъл Джексън...Батман..Супермен..Терминатора..)

Трябва да питаме Райко за подробности

Редактирано от stefanrusev
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.