Прескочи до съдържание

Велинград за кратко


гост

Препоръчани мнения

Споделете, моля, какво може да се прави с деца (9-10 годишни) за 5-6 часа във Велинград и къде да хапнем за обяд (не държим да е евтино, но държим да е вкусно) !

 

Главната идея е возене с теснолинейката, но и една разходка е задължителна, докато дойде време за обратното возене.

Връзка към коментар

През септември ходихме за няколко дни също с цел теснолинейка :)  Най-вкусният обяд с перфектно обслужване беше в лятната градина на Рич:

http://www.hotel-rich.com/summer-garden-fontans.html

Кафето беше 3 лв, но го сервират с цвете и финес. Порциите, за количеството и вкуса, не ми се видяха скъпи, а и градината е прекрасна.  

Самата градина граничи с голям парк, който може би ще е приятен за деца, ако времето е хубаво. Клептуза е досущ като това, което беше преди 20-30 години и не събуди интерес ни у млади, ни у стари. Градът има хубави паркове, но друго интересно не ми се наби в очите.

Редактирано от noshtna_ptica
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря за инфото!

 

Бях се запътила към Клептуза, но ще пропуснем по твой съвет. Ако времето е хубаво, ще опитаме и лятната градина на хотела.

Връзка към коментар

Само не хотел Рич.Бяхме едни от първите щастливци,които спаха в хотела след откриването му.Апартамент с джакузи в спалнята.Моментът на изненадата дойде,когато започна дискотеката.Нощното шкафче цяла нощ обикаляше из спалнята.

И още един свеж момент.Собственикът беше докарал майка си да се разпорежда с басейна-една селска женица с нацепени пети.Та влизам аз в басейна с бански малко над коляното.Идва бабата и вика:"А бе,чадо,защо с панталонки?Нямаш ли плувки?

Леле,тия дано не са род на Жоро,че каквото ги нарисувах.....

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Хаха, страхотни изживявания!  :)

Не сме спали там, слава Богу! Но обядът в шатрата с балдахин си струваше!

Иначе много ми хвалеха едно заведение на пътя за Клептуза, но като видяхме мазните мърляви менюта и лекедосани карирани покривки - гладът ни мина...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, на Клептуза времето е замръзнало, който както иска да го разбира :) Но пък е интересно да се види как извира рекичката, която пълни езерото, тези дни имаше доста силен дебит. Аз не пропускам да заведа гости до там, не че е нещо мега невероятно, но то много неща в града няма за гледане...

 

За Рич няма да се засегна хич, не са ми познати, не знам как дъни дискотеката, ама лятото става голям цирк като тръгнат ромските оркестри на Рич и отсрещното заведение да се надцакват. Не е моя тип заведение, макар че не може да се отрече че хотела е направен с вкус и мерак. Но като му тупнеш тоя оркестър отдолу и всичко отива по дяволите. Кухнята в механата не е нещо, което си заслужава също. Но кафето в задния двор наистина е супер, както и парка наоколо. 

 

Подразбирам, че кола няма да имате след като ще действате с теснолинейката, за това и не мога да препоръчам какво да видите, защото като ме пита човек какво да прави във Велинград личното ми мнение е да хване или по гората или до околните Цигов Чарк, Юндола, че и до Белмекен. Та, след като сте пеша, просто слезнете, помотайте се из центъра, пийте едно кафе в Рич и така. 

 

За места за хапване ще питам изрично и ще дам информация по-късно или утре, че ми е малко стара информацията. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Споделете, моля, какво може да се прави с деца (9-10 годишни) за 5-6 часа във Велинград и къде да хапнем за обяд (не държим да е евтино, но държим да е вкусно) !

 

Главната идея е возене с теснолинейката, но и една разходка е задължителна, докато дойде време за обратното возене.

дано не съм закъсняла .... "Александрия", близо до центъра, широк асортимент, приемливи цени

                                              "каприз" .... стигате до етнографския музей :).... като дестинация е добър ориентир, обръщате поглед назад, виждате моста ... в дясно е заведението. Не изглежда добре на пръв поглед, но уюта е добър, кухнята перфектна. А за децата  можем да помислим за топъл минерален басейн .....

Редактирано от Elena_el
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.