ven62 Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 13 минути , Фичо каза: Струва ми са да ни казаха, че мраморът е македонски, от Прилеп. Объркал си се. Мраморът си е от БГ - справка "Железния светилник" А, иначе, тя, цялата джамия е Северномакедонска, щото Ал. Македонски като бил в Персиийския залив и …. В момента, ДиянаВ каза: Можеш ли да ми кажеш защо е смотана снимката. Може и да не е жисиемска, не помня. Декемри 2014 нямах смартфон, даже и айфон🤪. Май с Нокиа бях. Намерих тези снимки на флашка на работа, събирани от няколко фотографски източници. Не го приемай лично. Извинявай. Просто е малко по-тъмна и не предполага онова величие, белота, светлина и лъскотин на джамията. 1 1
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Не, ни най-малко не съм се засегнала. Просто исках да знам дали има нещо кофти в изображението. А иначе избрах тази снимка заради детайлите- арабските надписи по стената, като подсказка🙂. 6 minutes ago, ven62 said: Не го приемай лично. Извинявай. Просто е малко по-тъмна и не предполага онова величие, белота, светлина и лъскотин на джамията. Няма за какво. Всичко е ОК. 2
Фил Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Ззагадката от мен - над коя река ще преминем , ако вървим по този мост? 3
wiliko Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Почти съм сигурна че градът е Сан Себастиан и реката Урумея 2 1
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 37 minutes ago, wiliko said: Почти съм сигурна че градът е Сан Себастиан и реката Урумея Аз ще водя статистика. Отговорът е даден 28-ма минута. А дали е верен? В 32-ра минута Фичо мълчи за резултата😁. Напрежението расте. Ще има ли загадка, издържала над половин час? 1 1
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 15 минути , ДиянаВ каза: Аз ще водя статистика. Отговорът е даден 28-ма минута. А дали е верен? В 32-ра минута Фичо мълчи за резултата😁. Напрежението расте. Ще има ли загадка, издържала над половин час? Ма, как, на 28-та, на 8-та минута имаме верен отговор. А Фичо вкарва съспенс, като бави топката:))))))) 1
wiliko Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Сигурно ме чака да се подготвя със завъртяна загадка... 😂 Ма от де тоз потенциал у мен..аз само чета темата и ви се възхищавам на познанията... 2
AlexandraKo Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 1 минута , wiliko каза: Сигурно ме чака да се подготвя със завъртяна загадка... 😂 Ма от де тоз потенциал у мен..аз само чета темата и ви се възхищавам на познанията... Ееее, ти сега, си просиш комплимент! А кой позна, на Фичо сложната загадка, още, преди да я е дописал,ааа?
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Тогава таймерите на Георги не са верни. Нямаше ме един час. Връщам се и сайта отчита, че Фичо е дал загадката преди 1час, а wiliko е дала отговор преди 32 мин. Има просто обяснение за мълчанието му - Фичо е на бира🙂
wiliko Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 10 минути , AlexandraKo каза: Ееее, ти сега, си просиш комплимент! А кой позна, на Фичо сложната загадка, още, преди да я е дописал,ааа? Мерси, но просто Фичо ме нацели с тази загадка, защото скоро копирай ки го с една шантава комбинация.... посетих този град.... 😂 И си спомням моста 3
Фил Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 2 часа, wiliko каза: Почти съм сигурна че градът е Сан Себастиан Не, градът е Доностия (опит за шегичка - както сигурно повечето знаят - баското име на града е Доностия, а испанското - Сан Себастиан. ) Цитат и реката Урумея Точно така, браво. Сега нямам време да кажа няколко думи за този прекрасен град, може би @williko , ако желае, или аз по-късно... 1
wiliko Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 19 минути , Фичо каза: Не, градът е Доностия (опит за шегичка - както сигурно повечето знаят - баското име на града е Доностия, а испанското - Сан Себастиан. ) Точно така, браво. Сега нямам време да кажа няколко думи за този прекрасен град, може би @williko , ако желае, или аз по-късно... Фичо, ти ще си разкажеш за града и реката... 😂 Нито знам много за този град, нито успях да му отделя заслуженото внимание в рамките на моето посещение...но е факт че по конкретния мост минах и в двете посоки, защото се намира точно до автогарата... 🤣 И сега за да не бавим жадните за бира 🍻 упс загадки Магеланци да взема да те копирам и загадката да е отново свързана с мост, река и града също...де... 🤣 Не вярвам да ви отнеме много време... 1
Венелин Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Тоя мост е в Римини, нали? Старият римски мост на Тиберий 4 1
wiliko Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 преди 19 минути , Венелин каза: Тоя мост е в Римини, нали? Старият римски мост на Тиберий Знаех си, че няма да ви затрудня... Точно така моста е Тиберий, а реката Маречия... Венелин ти си на ред.. 😂 Интересен факт за моста е, че е единственият на р. Маречия, който не е бил разрушен от немската армия по време на Битката при Римини (септември, 1944г). Твърди се, че е издържал на най-различни опити за разрушение, включително и на експлозиви. (информация от нета... ) 1
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2019 Публикувано: 28 август, 2019 Отговор на Венелин 15-та минута😉 За статистиката. 1
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 преди 7 часа, Венелин каза: Къде се намира този замък? Хехе, там живее Тартарен дю Тараскон, безстрашният самохвалко от Прованса 3
Венелин Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 3 hours ago, AlexandraKo said: Хехе, там живее Тартарен дю Тараскон, безстрашният самохвалко от Прованса Правилен отговор! Твой ред е. 1
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 преди 41 минути , Венелин каза: Правилен отговор! Твой ред е. Нека някой друг пусне, моля, че нямам компютър под ръка. А ти @Венелин, разкажи историята на Тараскон. Която е много интересна.
Zaro Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 Пу за мен една малко подсказана, ама айде за спорта 3
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 преди 16 минути , Zaro каза: Пу за мен една малко подсказана, ама айде за спорта Да не е, дето викаше оня ден: " Локвата, под големия Купен"? 4
ven62 Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 @AlexandraKo, би ли ми направила една услуга: Когато си преотстъпваш реда, да поставяш изискване в загадката да не се мяркат жълт кантарион, камъняци и локви. 1 9
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 В другата тема имаше снимка,приличаща на тази. преди 3 минути , ven62 каза: @AlexandraKo, би ли ми направила една услуга: Когато си преотстъпваш реда, да поставяш изискване в загадката да не се мяркат жълт кантарион, камъняци и локви. Бих, бих, биииих!Обещавам тииии! Че и мене, тия планинари ще ме довършат! 3
Zaro Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Да не е, дето викаше оня ден: " Локвата, под големия Купен"? Ай честито, позна планинарска снимка. Водиш на @ven62 с разлика. Тъкмо реших, че е направил първи стъпки в клуба и той би отбой. Някой да пуска. 1 3
ven62 Публикувано: 29 август, 2019 Публикувано: 29 август, 2019 Води друг път! Я чети назад. Нацелих Доломитите. (Добре, че като четох за оная крепост ми заприлича на Шипка, та я запомних) Мерси @AlexandraKo 2 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега