Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Може ли аз?

Хайде, една по-южна дестинация.Коя е тя?

А ,закъснях,нищо - когато и дойде реда на моята снимка тогава,ако кажете -махам я.

post-1586-0-04228300-1421168462_thumb.jpg

Редактирано от Мари Николова
Публикувано:

Виетнам ?

Според мен, йероглифите са китайски. И мястото ми е познато, ама не са ми тук снимките от Китай, Хонконг и Макао.

Публикувано:

Александра, в Китай е. За мен сградата беше интересна, заради нетипичната си архитектура.

О, аз там видях какво ли не. В смисъл - смесица от стилове, цветове и форми. Но то е нормално в Азия културите се преплитат и навсякъде може да се види нещо, нетипично за съответната държава.

Добре, де? Какво е това?

Някой "китаец" ще познава ли?

Я храмът на Конфуций, я - на някой от учениците му ;)Сега, като се замислих, в Сиан имаше нещо подобно. :blink:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Публикувано:

Това е храм, но религията не е типична за Китай. Намира се в Сиан.

Ако и след този жокер никой не познае направо ще кажа отговора.

Така изглеждат и джамиите там. Да, това трябва да е джамия. В Китай ги има около 30 000 и има и доста китайски мюсюлмани. Тази в Сиан беше с нещо забележителна, ма не се сещам с какво. :blink:

• Харесвам 1

Това е джамията в Сиан, най-старата в Китай построена 742 г. по време на династията Мин. За мен беше интересна точно с архитектурата, типично китайска. Подобно минаре като пагода не бях виждала. Джамията се намира в мюсюлманския квартал, където е доста цветно, има пазар и продават питки. След цял месец на ориз много им се израдвах. :)

Мюсюлманин в джамията.

post-181-0-28937000-1421244868_thumb.jpg

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 4
Публикувано:

Това е джамията в Сиан, най-старата в Китай построена 742 г. по време на династията Мин. За мен беше интересна точно с архитектурата, типично китайска. Подобно минаре като пагода не бях виждала. Джамията се намира в мюсюлманския квартал, където е доста цветно, има пазар и продават питки. След цял месец на ориз много им се израдвах. :)

Мюсюлманин в джамията.

attachicon.gifXian_014d.jpg

Ама в Китай има нещо особено, дето го няма нийде другаде по света: На местната мюсюлманска общност е забранено изграждането на джамия в стил с различна от традиционната китайска архитектура, с изключение на арабската калиграфия, чието използване  е било позволено.

И за това, джамиите изглеждат като пагоди. В Гуанджоу само видях една джамия с нещо подобно на минаре, ама като морски фар, за каквото и се използва, та за туй носи името Светлата джамия.

• Харесвам 4

Ама в Китай има нещо особено, дето го няма нийде другаде по света: На местната мюсюлманска общност е забранено изграждането на джамия в стил с различна от традиционната китайска архитектура, с изключение на арабската калиграфия, чието използване  е било позволено.

И за това, джамиите изглеждат като пагоди. В Гуанджоу само видях една джамия с нещо подобно на минаре, ама като морски фар, за каквото и се използва, та за туй носи името Светлата джамия.

Пропуснах едно дребничко уточнение, за да е съвсем исторически точно:

по това време управлява династията Тан - 618-907 с едно мъничко прекъсване, династията Мин управлява около 6 века по- късно - 1368-1644.

Публикувано:

Пропуснах едно дребничко уточнение, за да е съвсем исторически точно:

по това време управлява династията Тан - 618-907 с едно мъничко прекъсване, династията Мин управлява около 6 века по- късно - 1368-1644.

Взех информацията от Уикипедия, явно там е сгрешена.

• Харесвам 1

Тук съм била, даже имам едно шишенце с плуващи вътре частици. :)

ПП:Баларат

Редактирано от Тони
Публикувано:

Добре де, знам, че не е по правилата, но тъй като никой не пуска предизвикателство, нека аз ви предизвикам с едно много интересно местенце :)

Не може да се продължи, докато Теди не каже кой е наред.

Публикувано:

Е не бъдете такива буквалисти де, и преди това се е случвало така. Тя без това е полуумряла играта...Ето, аз давам реда си на който каже Теди.

• Харесвам 2

Не може да се продължи, докато Теди не каже кой е наред.

Добре, разкарах снимките и поста да не развалям реда. Ама май не мога съвсем да го изтрия...

Редактирано от Lirea
Публикувано:

Добре, разкарах снимките и поста да не развалям реда. Ама май не мога съвсем да го изтрия...

Хайде, аз ти отстъпвам моя ред, щом ти е мерак ^_^ Пусни следващата загадка, моля!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.