AlexandraKo Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 преди 5 минути , Zaro каза: Не е темата за самохвалство, но д-р Лазаров и д-р Георгиев (баща ми) са съученици и състуденти. Сядам да ровя за нещо .... Подозирах, че е така. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 (редактирано) Такаааа, в духа на последните загадки, нека и тази бъде двойна. В какво последната снимка на Камен Вичев И тази са противоположни, което предполага и отговор на въпроса къде се намира църквата от втората снимка. Редактирано 26 август, 2018 от Zaro 1 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 Синагогата в Будапеща Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 Според мен, това е гръцката църква във Виена. Тя е православна, а пер Камен Вичев е католически свещеник. 2 1 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 Оттеглям си отговора, видях си снимките, не е тя Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 През 2002, когато Папа Йоан Павел II беше в Пловдив, на площад Централен го обяви за “блажен”. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 В момента, AlexandraKo каза: Според мен, това е гръцката църква във Виена. Тя е православна, а пер Камен Вичев е католически свещеник. Право в десетката! А чадърчетата долу вляво са на една австрийска кръчма, където съм ял най-хубавите шницели във Виена. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 преди 9 минути , Zaro каза: Право в десетката! А чадърчетата долу вляво са на една австрийска кръчма, където съм ял най-хубавите шницели във Виена. Ама, тя и кръчмата е старинна. Дано не бъркам, ама нещо от сорта 15-16 век. Предлагам @Marusinka да сложи следващата загадка. А пък, по повод на въпроса ти. Самата съм православна християнка, но много обичам да се отбивам в Католическата църква. Особено, преди Рождество. Такива хубави беседи и служби има там, толкова тържествени и разбираеми за хората. Който не е ходил, нека опита. Все пак, Бог е един и в кой храм ще го почитаме, не е важно, според мен. 5 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 26 август, 2018 Сподели Публикувано: 26 август, 2018 2 hours ago, AlexandraKo said: Пловдив е най😀-страхотното място на света. Така е!!!! Кога е построен? Аз от няколко години не съм си ходила. 1 hour ago, AlexandraKo said: Предлагам @Marusinka да сложи следващата загадка. Този загадка може да ви се стори лесна, но много ми харесва мястото. Къде е този водопад? 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 Преди време ми попадна статия за най-красивите водопади на света. Този също беше показан там, някъде към края на класацията.Запомних го, чисто визуално, защото направих аналогия с Лас Лахас - заради мостчето. Някъде из Америка, ама хич не се сещам къде точно.🙂Някакъв Орегон ми се върти, ама, дали е по тоя повод, не знам. 2 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 35 minutes ago, AlexandraKo said: Преди време ми попадна статия за най-красивите водопади на света. Този също беше показан там, някъде към края на класацията.Запомних го, чисто визуално, защото направих аналогия с Лас Лахас - заради мостчето. Някъде из Америка, ама хич не се сещам къде точно.🙂Някакъв Орегон ми се върти, ама, дали е по тоя повод, не знам. Много хубаво си запомнила - Multnomah Falls, Oregon. Моят любим водопад засега, октомври може да си променя мнението като видя Виктория фолс. 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 15 минути , Marusinka каза: Много хубаво си запомнила - Multnomah Falls, Oregon. Моят любим водопад засега, октомври може да си променя мнението като видя Виктория фолс. Ами, този беше доста по-назад от Игуасу, Виктория и Ниагара. 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 3 minutes ago, AlexandraKo said: Ами, този беше доста по-назад от Игуасу, Виктория и Ниагара. На мен този ми е по-романтичен някакък. Ниагара ми е шумна и масивна, за другите не знам. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) преди 3 часа, Marusinka каза: На мен този ми е по-романтичен някакък. Ниагара ми е шумна и масивна, за другите не знам. Нормално е, тези класации са субективни. Който има желание, да сложи следващата снимка, моля! Редактирано 29 август, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
домосед Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) На какъв език си говорят тези двама пътници в чакалнята на летище Атина (в момента) (дънките на заден план не са част от загадката) Редактирано 29 август, 2018 от домосед Връзка към коментар
Polina Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 1 минута , домосед каза: На какъв език си говорят тези двама пътници в чакалнята на летище Атина (в момента) Сандали с чорапи - български! 🙂 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) преди 3 минути , Polina каза: Сандали с чорапи - български! 🙂 Немски. Но може пък да си права. Ето немският вариант - може да се поръча от esprit.eu Редактирано 29 август, 2018 от Childish 2 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 В момента, Polina каза: български Не 🙄 преди 1 минута , Childish каза: Немски Да 😎 @Childish да пуска снимка 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 3 минути , домосед каза: @Childish да пуска снимка Преотстъпвам правото. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Рядко обръщаме внимание на пътищата в тая тема. По кой виадукт се движи @домосед на тая снимка? 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 7 минути , домосед каза: Рядко обръщаме внимание на пътищата в тая тема. По кой виадукт се движи @домосед на тая снимка? Напомня ми един португалски.... Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 (редактирано) Мило? Или Мийо 😕 ...Французките произношения ме втрещяват. Редактирано 30 август, 2018 от master_of_germs 2 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Франция? 2 minutes ago, master_of_germs said: Мило? не видях 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Хм, това не е ли мостът, който свързва Лефкада със сушата? Ако случайно съм познала - няма да мога да пусна загадка 🙂 Ще ходя до Лефкада да видя дали е същия мост или не е 🙂 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 2 минути , master_of_germs каза: Мило? преди 1 минута , Marusinka каза: Франция? Фонетично чистият отговор е Мийо, но очевидно и този се приема за правилен 👍 Виадукт в Южна Франция над долината река Тарн край град Мийо, който се хвали със колона по-висока от Айфеловата кула. Построен 2004. За съжаление, докато се залисвах със снимки в движение по виадукта, пропуснах изхода за паркинга с гледка към него. Притурям уикипедската: (за протокола: таксата за лека кола през август 2018 е € 10.40) Отговорът на @master_of_germs е по-конкретен от на @Marusinka Той да пуска 11 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега