Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не съм ходил на това място. Не знам, че трябва да съм ходил, доста пъти и на мои снимки са познавали хора, които не са ходили на мястото.. Мисля, че автора трябва да разказва за мястото, така пише в правилата, а често това не се прави. Аз винаго съм казвал по нещо за снимките, които съм пускал. Няма да пускам снимка, за да се изяснят тези неща

Публикувано: (редактирано)

Е, хубаво де, ама целта на играта не е да го намерим с гугъл :blush:

И като гледам, Травелър се е справил по-добре, ако ще е гугълстване.

Да и предлагам Александър да разкаже нещо повече за това място, на което предполагам е ходил. Нека и останалите да научим нещо - всяка забележителност си има история.

Иначе, Травелър е по- напред с уменията. ;)

За мое оправдание,просто подкрепих Александър с линка след като той отговори.Беше ми страшно познато, но си мислех ,че е в Германия. :(  :(.

И аз съм забравил какво точно беше,бил съм там миналия век.Ако може малко инфо.

Редактирано от traveler
  • Харесвам 2

Не съм ходил на това място. Не знам, че трябва да съм ходил, доста пъти и на мои снимки са познавали хора, които не са ходили на мястото.. Мисля, че автора трябва да разказва за мястото, така пише в правилата, а често това не се прави. Аз винаго съм казвал по нещо за снимките, които съм пускал. Няма да пускам снимка, за да се изяснят тези неща

Вече го коментирахме назад в темата. Целта на играта е познавателна - хем да се сетим и познаем места, на които сме били, хем да научим нещо ново от непознатите снимки.

Редактирано от AlexandraKo

Може да е коментирано, когато аз не съм чел форума още. Така и не разбрах последно какви са правилата.

Трябва да е ходено от този който познава снимката ли? Ясно е, че този който я пуска, трябва да е ходил и да напише след като се познае нещо за мястото, нещо което аз спазвам, но не се спазва от всички. Всичко което съм пуснал са мои лични снимки, ако имаш съмнение и затова.

С две думи, не разбрах защо се обърна към мен с тези забележки..Дори да си права, половината от хората правят така, отделно, че някои не пишат нищо за мястото, дори след като е познато.

Ще се радвам да се изясни питането ми, за да знам какво да правя за напред.

Редактирано от Alexander
Публикувано:

Не е нужно да си ходил, за да познаеш къде е снимката. Етично е да я познаеш без да ползваш Гугъл, но това няма как да се разбере  :) , но пък няма материална награда все пак  :)

Това е. Освен това който пуска снимката или който познава може да разкаже накратко нещо интересно за мястото.

• Харесвам 1

Може да е коментирано, когато аз не съм чел форума още. Така и не разбрах последно какви са правилата.

Трябва да е ходено от този който познава снимката ли? Ясно е, че този който я пуска, трябва да е ходил и да напише след като се познае нещо за мястото, нещо което аз спазвам, но не се спазва от всички.

Ще се радвам да се изясни питането ми, за да знам какво да правя за напред.

Една тема във форума за "Добре Дошли" ми подсказа, че може да си направим една игра. Даден човек пуска снимка, като целта на останалите е да познаят къде е направена снимката. Позналият трябва да е следващия, който трябва да пуска снимка и така. Ако не желае може да номинира някой да пусне вместо него.

Добре е снимките да не са мега популярни, да не се цакаме кой първи ще познае Айфеловата кула :) Супер бонус ще е, ако мястото има интересна и любопитна история. Постарайте се задачката да е сложна. Ако някоя снимка е прекалено трудна и не можем да я разгадаем автора ще пуска жокери, например ако снимка е останала без отговор за 2 дни.

Ако няма нова снимка от спечелилия до два дни, всеки има право да пусне загадка. Ако няма отговор и жокер от пусналия загадката до два дни, я правим невалидна.

Започвам аз. Къде е правена снимката и кое е любопитното за това място? Отговор от рода на границата между Белгия и Холандия не се приема :) Подсказка: отговора може да се намери из темите в този форум.

attachicon.gifP1090203-2.jpg

П.С. Предполагам google images може много лесно да разшифрова повечето загадки, но е пожелателно да го избягваме, да не си разваляме кефа. 

Редактирано от AlexandraKo

1-а точка съм я спазвал винаги. 2-ра не, но това не се спазва от повечето и е пределно ясно. Имаше и 3-та по-горе, където питащият трябва да напише нещо за мястото, нещо което съм правил винаги, за разлика от много други.

Според условията, аз не виждам кое точно не спазвам. Дори там, не пише, че лично трябва да съм бил на мястото което се познава..Всичко друго съм го правил

Извинявайте за спама, няма  да влизам в темата повече.

Редактирано от Alexander
Публикувано:

2.Познаващият трябва да познае, защото е бил там, в редки случаи - защото е видял или чел нещо за обекта, а не-защото може да борави с Гугъл.

Поради неспазването на тези правила много видни пътешественици вече не влизат в тази тема. Защото играта си загуби смисъла.

Такова правило никога не е имало, препоръчва се да не се ползва търсенето в снимките на гугъл, но няма как да го контролираме, за това е и само препоръка. Играта е доброволна, не носи пари, точки и слава! НЯМА изискване познаващия да е бил там, както намекваш че трябва да са огромния процент познаващи, като казваш, че само в "редки случаи" може да не  е там. 

1-а точка съм я спазвал винаги. 2-ра не, но това не се спазва от повечето и е пределно ясно. Имаше и 3-та по-горе, където питащият трябва да напише нещо за мястото, нещо което съм правил винаги, за разлика от много други.

Според условията, аз не виждам кое точно не спазвам. Дори там, не пише, че лично трябва да съм бил на мястото което се познава..Всичко друго съм го правил

Извинявайте за спама, няма  да влизам в темата повече.

Пак да кажа - твърди правила НЯМА. Има препоръчителни. Ако ти е интересно, влизай, пускай загадки и познавай. Ако нещо трябва да се поясни по дадени правила, било то в тази абсолютно свободна и доброволна игра, или като цяло, точните хора сме само и единствено от екипа на форума, освен ако изрично не е споменато друго.

• Харесвам 1

Мястото не е от стандартните за туризъм, вероятно много малко хора са били там, но  съм сигурен, че почти всички са чували за него и го знаят като име, ще дам някои жокери.

Първата снимка, която пуснах вчера е от централната част на областен град, казано по български. Наоколо се гледат много животни, крави-овце, ето някои други снимки. Втората  снимка от този пост е типична от селата в района, това са тамошните хамбари. Така е направен хамбара, че не може да влезе мишка или плъх вътре

DSCF8524.jpgDSCF8546.jpg

Ако пак няма напредък, ще дам силни жокери

Редактирано от Alexander

Оуренсе или Овиедо?

Да, Овиедо е. Столицата на Астуриас. Областта е много интересна, планини и океан накрая. Всяка къща в селата има такъв хамбар, като на снимката в предния ми пост.  Столицата е едно много красиво и спокойно място. На много снимки се вижда, как няма коли по улиците, беше една неделя и просто нямаше никой, което беше + за нас.

Известни са със сидрата си, която се сипва по специален начин, даже ми се скараха, когато понечих да си сипя сам. Когато ти я сипят, трябва да се изпие веднага, ако остане малко, я хвърлят, понеже вече е мъртва.., надолу има снимка с начина на сипване. Ядат всичко, много морски неща, най-доброто телешко е от там, боб с 100 различни  неща от месо, дивеч, наденици, миди и т.н., като национално ястие им е, много млечни продукти, наденици и др. Областта има десетки видове кашкавал, мек, твърд, миризлив и т.н., гледан в пещери, от краве, овче, козе мляко, както и смеси от тях.  Най-известният им е Кабралес, много по-силен от рокфорт!  На снимките надолу има снимка на един много твърд и узрял кашкавал, който си купих от едно село там.

В областта се намират известните picos de Europa, пускам няколко снимки и от там. С две думи, много хубаво място, както областта, така и столицата, препоръчвам да се види, ако сте наоколо.

DSCF8568.jpgDSCF8574.jpgDSCF8610.jpgDSCF8625.jpgDSCF8636.jpgDSCF8642.jpgDSCF8648.jpgDSCF8652.jpgDSCF8653.jpgDSCF8655.jpgDSCF8658.jpgDSCF8685.jpgDSCF8710.jpgDSCF8736.jpgDSCF8741.jpgDSCF8768.jpgDSCF8776.jpg

Мари Николова ти си.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 11
Публикувано:

Освен, че е известната композиция "Бик на два крака под стълбище", друго не може да се каже.

Хубаво е в снимките да има някаква сламка, за която да се хване човек - я релеф, среда, архитектура, да е на обект, който може да се види и отдалеч, а не само от ъгъла, от който е направена снимката, който да носи някаква стойност.

А тук не може да се хване даже и бикът за рогата, щото има преграда.

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.