lesy Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 От втория опит . Снимката е от Тейде, но се вижда стария вулкан Пико Вехо, чието изригване е наблюдавано от Колумб от съседния остров Ла Гомера преди да потегли на околосветско пътешествие. Вулканът Тейде - най-високият връх в Испания 3718м. и най-високият вулкан в Европа. Национален парк Тейде е под закрила на Юнеско. dealni давай... 1 Връзка към коментар
dealni Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 поне втория опит е успешен , истината е , че имам малко по-различен спомен от Тейде, а то имало защо... ето новата загадка: 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 (редактирано) Сан Марино? (много близко има вода,не я видях) Редактирано 10 март, 2015 от traveler Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 (редактирано) Сицилия, Ериче?Не си намирам снимката, някаква си крепост беше на влизане преди портата в ляво. Редактирано 10 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
dealni Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 (редактирано) brava Alessandra! Да, това е средновековното градче Ериче, близо до Трапани, междудругото от няколко години има кабинков лифт, който свързва двете места. Корените му са още от древността, когато идват троянци и се заселват там, естествено после се изреждат куп други окупатори - като почнеш от римляни, византийци,минеш през арабите, нормандци, и свършиш с испанците, срещу които се е организирало жестоко въстание, за да бъдат независими жителите му. Има в града дори останал от този период Испански квартал. Снимката е направена от средновековния замък на Балио, а в ляво се вижда така нашумялия напоследък плажен сицилиански курорт San Vito lo Capo. На една от долните снимки се вижда пътя, по който всяка година на пролет се организира скоростно автомобилно състезание с много интересни участници, като почнеш от ретро автомобили и стигнеш до свръх модерни и състезателни . Има невероятни сладкиши там! Въобще цяла Сицилия е рай за феновете на сладкиши Редактирано 10 март, 2015 от dealni 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 (редактирано) Много исках да сложа няколко снимки от Ериче и невероятните сладки, които се правят там, но не си намерих диска със снимките. Ето следващата загадка: Редактирано 10 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 Само аз ли не виждам загадка ? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 (редактирано) Само аз ли не виждам загадка ? Сега виждаш ли?или е много лесна? Редактирано 10 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 Сега виждаш ли?или е много лесна? Мерси . Да виждам, но за съжаление не мие познато .... Връзка към коментар
Костов Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 Не знам защо, но си мисля че е нещо от Санкт Петербург. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 март, 2015 Сподели Публикувано: 10 март, 2015 на мен ми напомня на московското метро (от снимки, не на живо), ама ме съмнява, че е много висок тавана Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Не знам защо, но си мисля че е нещо от Санкт Петербург. Съвсем правилно мислиш! Приемам този отговор за верен и ти си наред за следващата снимка! А аз ще сложа информация за мястото, много е интересно, но малко по- късно. Костов, ти слагай поредната снимка, за да не бавим играта, моля! Връзка към коментар
Костов Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Някой друг да слага, защото в момента съм на работа и нямам достъп до снимки. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Айде аз, нещо съвсем лесно. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Такива тройки от кабинки съм виждала само на едно място (а и мястото се вижда на снимката) 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Айде де. Пиши. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Е, нека някой друг. Нямам подготвена загадка. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Ах, как знам, как знааааам ;) Ама и аз не казвам, че нямам нищо под ръка. ;) Връзка към коментар
traveler Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 (редактирано) А на това място да не би да не трябва да се споменава името,както на "знаете КОЙ" от Хари Потър или още един от новата ни политическа действителност. . Редактирано 11 март, 2015 от traveler 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 А на това място да не би да не трябва да се споменава името,както на "знаете КОЙ" от Хари Потър или още един от новата ни политическа действителност. . Нееееее, ама искаме и някой друг да се включи. Да не сме все едни и същи. Ако се сещаш, казвай смело! Връзка към коментар
Childish Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Йерихон, лифта до манастира на Христовите изкушения (Карантал) "8. Пак Го завежда дяволът на твърде висока планина и Му показва всички царства на света и тяхната слава, 9. и Му дума: всичко това ще Ти дам, ако паднеш и ми се поклониш.10. Тогава Иисус му казва: махни се от Мене, сатана! защото писано е: "Господу, Богу твоему, ще се поклониш и Нему едному ще служиш".11. Тогава дяволът Го оставя, и ето. Ангели дойдоха и Му служеха." (Евангелие на Матея: http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible_new_testament_1.xml#4) Може пък да бъркам 4 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 11 март, 2015 Сподели Публикувано: 11 март, 2015 Пууу, айде де... Точно така. Йерихон, градът на фурмите. Той е автономна палестинска територия. Манастира на изкушенията. Той се намира в скалата, където Иисус Христос е постил (не ял и не пил нищо) и се молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Когато накрая огладнял, дяволът се опитал да Го изкуши. Предложил Му неща, на които и днес човек не може да устои. Храна – Спасителят не бил ял повече от месец, но отговорил: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко Божие слово (Матей 4:1-11)." Власт: показал Му земните царства и Му ги предложил, но Иисус отговорил: "На Господа твоя Бог да се кланяш, и само Нему да служиш (Марк 1:12-13)." Гордост: дяволът предложил на Христос да „изпробва” дали Господ наистина ще го опази. Гордостта, че „Аз Съм Божи Син и мога всичко”. Но Той отново отговаря с цитат от Свещеното писание: "Да не изпитваш Господа твоя Бог." (Лука 4:1-13)Град Йерихон се смята за най-древния непрекъснато заселен град в света и за разположения най-ниско под морското равнище. 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега