домосед Публикувано: 14 март, 2015 Сподели Публикувано: 14 март, 2015 Бирма? Мандалей? Да. Това е царският дворец в Мандалей. Мандалей е последната предколониална и монархическа столица на Бирма. За по-малко от 30 години през втората половина на XIX век. Царският дворец, както и всички други светски сгради, е строен от дърво. Съответно - имал е цял куп възможности да изгори до основи през слдващите сто години на смутна история. Към края на Втората световна вече не е имало и помен от него. Препостроен е от хунтата през 90-те години на XX век като патриотично-туристическа атракция (виж множество аналогични случаи по Балканите) с претенции да е точна реплика. Би могло да се приеме за чиста монета, ако ... в Баган не бяха построли един подобен, който се предполага да е точна реплика на царски доврец от XIII век. Хм. Интересното е, че макар доврецът да е изгорял, цитаделата с форма на квадрат със стени, дълги около два километра, и оградена с широк крепостен ров с вода си седи. Дворецът е центъра, и е достъпен за туристи, но всичко около него си е действащ казармен район с общежития и за семействата на военнослужещите (войнишката служба не е доброволна и трае 10 години) 4 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 14 март, 2015 Сподели Публикувано: 14 март, 2015 Е, в махалата не е Няма и 500 метра от махалата - на Бунарджика. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 март, 2015 Сподели Публикувано: 15 март, 2015 (редактирано) Няма и 500 метра от махалата - на Бунарджика. Да беее, Бунарджика съвсем го забравих за мой срам Ако беше в някоя друга държава, щеше да световна забележителност, а е запуснато и запустяло място, дето не съм стъпвала от поне 20 години :lol: Сега се порових и намерих архивни кадри, може да ти бъде интересно: https://de-de.facebook.com/304136029614989/photos/a.377312342297357.104454.304136029614989/377319995629925/ Ето го акведуктът сега/една от тези снимки/: Редактирано 15 март, 2015 от AlexandraKo 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 март, 2015 Сподели Публикувано: 16 март, 2015 Ето новата снимка: Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 март, 2015 Сподели Публикувано: 17 март, 2015 Давам жокерче: Връзка към коментар
iMari Публикувано: 18 март, 2015 Сподели Публикувано: 18 март, 2015 Basilica of San Simplicio,Олбия,Сардиния.Не съм била там,плаката от втората снимка ми помогна с локализацията. Преди време в Англия се запознах с един италианец. Казах му,че съм била преди месец на о.Иския и много ми е харесало, а той ми отговори,че е роден в Сардиния,където цитирам: са най-хубавите плажове,най-красивата природа,най-вкусната храна и най-добрите партита и не си струва да ходя където и да било другаде в Италия Та, ще ми е интересно да науча повече за този остров. 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2015 Сподели Публикувано: 18 март, 2015 Сан Симплицио е покровителят на град Олбия в северната част на остров Сардиния. Неговият ден е 15 май, но тържествата започват още около 6 май и завършва на 15 голямо шествие, придружено от много фолклорни състави от цяла Сардиния. Църквата от загадката е базиликата San Simplicio, трикорабна, изградена от гранит в романски стил, от края на 11 и началото на 12 век. Под олтара са мощите на Сан Симплицио. Фасадата на базиликата е разделена на 3 части, а малката камбанарийка е в испански стил. На фасадата в ляво има мраморна плоча, която не се знае от къде е донесена и изобразява влизането на Христос в Ерусалем. Базиликата е била построена на хълм над града, сега вече си е в града. Сардиния наистина е много красиво място, назад в темата бях поставила много интерсена статия за това, как става желано място за световния елит и защо става по-популярно място от Кан и Ница. Ето историята, която започва с Карим Ага Хан: http://www.monitor.bg/article?id=333060 Мари Николова, ти си , моля! 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 март, 2015 Сподели Публикувано: 19 март, 2015 Забавих се,извинявам се. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Не е Рига Много по на юг е. Жокер: Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Ееее, сега стана лесно. Малага, плажът Малагуета, както е написано, Връзка към коментар
dealni Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 (редактирано) аз се сетих от палмите, била съм там Редактирано 20 март, 2015 от dealni 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Браво на Dealni Първата снимка е от пристанището с гледка към центъра на града и катедралата,а втората с емблематичния надпис Малагета е от известния плаж в близост. Този район ми е особено симпатичен.Дори през зимата и при силен вятър е пълен с весели малагеньос излезли да спортуват,на по питие или на лежерна разходка по променадата.По масите в ресторантите и баровете,често можеш да видиш кофа с бирички.То май само това остава на масата като духне тоя ми ти вятър. Ама хич не им пука! Всъщност, там зимата си е като нашата пролет. 2 Връзка към коментар
dealni Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 нещо, което мисля че няма да ви затрудни 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 (редактирано) Сигурно не е Колозеума Редактирано 20 март, 2015 от traveler Връзка към коментар
dealni Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Сигурно не е Колозеума сигурно...не е Връзка към коментар
traveler Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Но май е той? Връзка към коментар
dealni Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 хаха, добре де, колизеум е, ама едно магаре ли е Марко? 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Предавам се! Май някъде в Африка. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 (редактирано) Предавам се! Май някъде в Африка. Дааааа, там, където станаха вчера онези убийства на туристи Не се предавай Редактирано 20 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 20 март, 2015 Сподели Публикувано: 20 март, 2015 Убийствата на туристите навяват към Тунис. Не съм ходила, но доколкото си спомням е вторият по големина колизеум след този в Рим. 2 Връзка към коментар
dealni Публикувано: 21 март, 2015 Сподели Публикувано: 21 март, 2015 Точно така, някъде казват втори, други трети по големина ( след римския и този в Капуа,къде е Капуа и аз не знам). Построен е от римляните за гладиаторски битки III век. Не му се получават добре нещата, тъй като в битка Наполеон го обстрелелва с оръдия и го поразрушава заради тунизийците, които го използват за крепост. интересен факт - това е мястото, чийто компютърен модел се използва за филма "Гладиатор", тоест чичко Ръсел си показва боините умения на този фон, не на римския 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2015 Сподели Публикувано: 21 март, 2015 Точно така, някъде казват втори, други трети по големина ( след римския и този в Капуа,къде е Капуа и аз не знам). Построен е от римляните за гладиаторски битки III век. Не му се получават добре нещата, тъй като в битка Наполеон го обстрелелва с оръдия и го поразрушава заради тунизийците, които го използват за крепост. интересен факт - това е мястото, чийто компютърен модел се използва за филма "Гладиатор", тоест чичко Ръсел си показва боините умения на този фон, не на римския Капуа се намира в Италия, близо до Неапол. 1 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 21 март, 2015 Сподели Публикувано: 21 март, 2015 Я да видим тези чудновати сгради на кого ще са познати Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега