mililia Публикувано: 21 март, 2015 Сподели Публикувано: 21 март, 2015 (редактирано) Мелбърн, Австралия. Federation Square Теди носи знамето там Редактирано 21 март, 2015 от mililia 2 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 21 март, 2015 Сподели Публикувано: 21 март, 2015 Бърза си. И съвсем права Площадът и районът наоколо са сцена на множество културни мероприятия като изложби, фестивали, концерти. Твърдят, че на година имало по 2000 различни събития. На площада вместо пейки има оставени приятни цветни шезлонзи, разположени под големи слънчеви чадъри, а в единия край има голям екран, на който непрекъснато вървят разни клипчета/предавания. Изкуството е на особена почит в Мелбърн, където можете да видите невероятни графити (на строго определени места и без грозните драсканици, които загрозяват пейзажа в България), множество скулптури, разположени по улиците, артистично украсено пиано край реката за всеобщо ползване, вечерно огнено шоу, артистични украшения на фасади. И там имаше хора с номера "тука има, тука нема". Град със страхотна атмосфера. mililia, ти си 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 21 март, 2015 Сподели Публикувано: 21 март, 2015 Кой е този манастир и къде се намира? 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Романски стил, според голямата роза над входа. Будва? Връзка към коментар
dealni Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 (редактирано) само на мен ли ми прилича на някаква миниатюра? Редактирано 22 март, 2015 от dealni Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Не, много студено Романски стил, според голямата роза над входа. Будва? Ами, не грешиш, но тази миниатюра е в двора на манастира и е негово копие. само на мен ли ми прилича на някаква миниатюра? Ето още малко от там и вече не е миниатюрно: 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Испания? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Да, някъде в испанско е...... Ако, до утре някой не познае кой е този манастир, ще го броя за отговор. Испания? И още подсказки: Има нещо общо с мълчанието. Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Щом има общо с мълчанието, трябва да е трапистки манастир към цистерцинския орден. Не съм ходила, но ме наподобява по снимки на санта Мария де ла Олива в Навар? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Да, някъде в испанско е...... Ако, до утре някой не познае кой е този манастир, ще го броя за отговор. И още подсказки: Има нещо общо с мълчанието. Да не е Ла Пиедра? Онези монаси, с някакво сложно име, дето са целите в бяло съблюдават мълчание Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 (редактирано) Щом има общо с мълчанието, трябва да е трапистки манастир към цистерцинския орден. Не съм ходила, но ме наподобява по снимки на санта Мария де ла Олива в Навар? Това наистина е цистериански манастир с името Santa Maria de Huerta. Намира се на границата на Кастия и Леон. Известен е с това, че е семпло декориран отвътре и монасите в него са дали обед за мълчание. Продават направен от тях ликьор и следки. Не успях да разгледам манастира отвътре, защото бяха затворили за обедна почивка, но усещането беше за дълбока тишина. Бяхме там около обяд в един горещ ден през септември. Навсякъде тишина. Нямаше други хора освен нас. Така беше и в близкото селце, до което се намира манастирът. Не знам защо, но имах усещането, че се намирам в някакъв уестърн, дълбоко в мексиканската пустиня и наоколо само жълто-кафеникава почва. Беше странно усещане. Ушакал, ти си. Има разминаване в името, но позна, че е цистериански манастир. Александра, ти беше много близо до мястото. Манастирът Ла Пиедра е в близост. Редактирано 22 март, 2015 от mililia 2 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 AlexandraKo, би ли пуснала ти снимка, че сега нямам възможност да търся. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Това наистина е цистериански манастир с името Santa Maria de Huerta. Намира се на границата на Кастия и Леон. Известен е с това, че е семпло декориран отвътре и монасите в него са дали обед за мълчание. Продават направен от тях ликьор и следки. Не успях да разгледам манастира отвътре, защото бяха затворили за обедна почивка, но усещането беше за дълбока тишина. Бяхме там около обяд в един горещ ден през септември. Навсякъде тишина. Нямаше други хора освен нас. Така беше и в близкото селце, до което се намира манастирът. Не знам защо, но имах усещането, че се намирам в някакъв уестърн, дълбоко в мексиканската пустиня и наоколо само жълто-кафеникава почва. Беше странно усещане. Ушакал, ти си. Има разминаване в името, но позна, че е цистериански манастир. Александра, ти беше много близо до мястото. Манастирът Ла Пиедра е в близост. Само да допълня нещо - трапистите са разклонение на цистерцианския орден и се различават от тях по облеклото - едните са изцяло в бяло, така ги и наричат - " белите монаси". Трапистите са в едни чувалени роби с качулки, препасани с въже и с едни дървени кундри на краката, във Франция съм виждала. Другото интересно освен мълчанието е това, че нямат забрана за алкохол и в много манастири се прави вино или бира. Сега се сетих, че е е близо до Ла Пиедра, ама се падаше малко настрани и го пропуснахме. AlexandraKo, би ли пуснала ти снимка, че сега нямам възможност да търся. Да, с удоволствие, благодаря! Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Прилича ми на Амстердам, гледан от водата. Там в близост до гарата и пристанището имаше някаква катедрала, доколкото помня. Може и да греша мястото, но архитектурата сочи на там. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 (редактирано) Прилича ми на Амстердам, гледан от водата. Там в близост до гарата и пристанището имаше някаква катедрала, докозиликата Свлкото помня. Може и да греша мястото, но архитектурата сочи на там. Не, не грешиш! Това е Амстердам. базиликата Св. Никола, който е покровител на града. Това е църква, построена в края на 18 век, а през 2012 година, произведена в базилика. Това е изглед откъм канала зад църквата. Ето, тук има много хубави снимки отвътре: http://www.eurotravelogue.com/2013/03/Basilica-of-Saint-Nicholas-in-Amsterdam.html А това са моите отвън: Mililia, пак си ти, моля! Редактирано 22 март, 2015 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Хм, ето нещо, което да е лесно, за да познаете набързо: Подсказки: Италия, кинематография 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Хм, Стромболи? И един филм имаше 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 (редактирано) Хм, Стромболи? И един филм имаше Да, твои ред е. Това е вулканичният остров Стромболи, част от Еолийските острови. Те принадлежат на община Месина. Остров Стромболи е известен освен с действащия и до днес вулкан и с филма "Стромболи". Главната роля е изиграна от Ингрид Бергман и във филма се разказва за емигрантка, бягаща от войната. Редактирано 22 март, 2015 от mililia 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Хмм някъде из Италия ще да е ама който знае нека се прояви Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Сан Джиминияно!!! Даже се вижда la Cisterna - заведението в дясно 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Да, точно Сан Джиминяно, известно като "средновековния Манхатън", заради кулите. Знам си, че веднага ще познае някой . Още малко снимки от там 2 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Аз предполагам че съм на ред Нещо лесно и забавно! Град със седем букви, 393 моста и 219 джуджета като това 3 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Броя на буквите е верен, но града не Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега