Двуцветко Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Вроцлав?! Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Вроцлав? Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 (редактирано) Да! Има двама познали! Вроцлав е сред най-древните и красиви градове в Полша.Живописно разположен по бреговете на река Одра, Вроцлав е четвъртият по големина в Полша, с население около 650 000 души. Основан по времето на чешкия крал Вратислав през 10 век, той по-късно попада в територията последователно на Австрия и Прусия. В немскоезичните страни е познат като Бреслау. Разрушен по време на Втората световна война, градът е напълно реконструиран от поляците- нещо, за което заслужават поздравления. В днешно време Вроцлав е изключително приятен и подреден град, с широки улици и булеварди, между които има и стари и нови сгради, музеи, готически катедрали и художествени галерии. Градската панорама става още по-красива и от премиващата през селището река Одер, над която се издигат множество симпатични мостове. Заслужава си да се види дори само заради армията му от гноми, които е много забавно да търсиш из града, защото са в най-различни размери и между другото си имат собствен сайт http://krasnale.pl/ Ще сложа малко снимки от нашето пътуване и силно препоръчвам който минава наблизо да се отбие през града. Кметството Тумски остров Стогодишната зала Площад Солни /сега цветен/ Снимките са малко мрачни, защото беше влажно и беше 3 градуса /виждате че е май месец/, но това не развали впечатлението ни. Редактирано 22 март, 2015 от dikrasteva 7 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 И аз имам снимка до подобно джудже, но не знаех, че има толкова много в града. Може ли аз да пусна следващата загадка - отдавна не ми се случвало? Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 И аз имам снимка до подобно джудже, но не знаех, че има толкова много в града. Може ли аз да пусна следващата загадка - отдавна не ми се случвало? Давай смело, ако зависи от мен Ще си запазя правото за по-нататък. Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Давай смело, ако зависи от мен Ще си запазя правото за по-нататък. Благодаря ти! Ей сега ще намеря снимка. Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Иначе Вроцлав бе добра загадка, затрудни ме макс в google 1 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Аз този път без Гугъл, тъй като съм била там и имам снимка до джудже веднага си помислих, че е там, но не бях сигурна заради жокера. Ето и снимка от мен - къде е това и какво е? Жокер - вече не изглежда така. Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Иначе Вроцлав бе добра загадка, затрудни ме макс в google Другия път без подсказки Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Ground Zero? New York? 1 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Да! Мястото, на което бяха двете кули на World Trade Centre в Ню Йорк. Снимката е правена през октомври 2003 (2 години след атентата). През май 2002 беше първото ми посещение в Ню Йорк, но тогава целият район беше блокиран и не можеше да се отиде там все още. Сега вече там има построени 5 нови сгради, мемориал и музей. Брани - ти си на ред! 2 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Аз бях там 2010 и гледката беше точно такава. И с моя късмет, точно там ми се прецака камерата. Сега ще видя да намеря нещо! Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Да, скоро са направили строежа. Аз имам 2 снимки от там всичко на всичко и от апарат с лента както се вижда 1 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 22 март, 2015 Сподели Публикувано: 22 март, 2015 Къде се намира тази градинка? И с какво е известна? 1 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Някъде в Англия може би? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Лондон, Хемптън. Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 (редактирано) Лондон, Хемптън. Да, точно там. Хемптън Корт (Hampton Court Palace) е кралски дворец във Великобритания в продължение на 200 години. Намира се на 20 км западно от Лондон в East Molesey, Surrey. Крал Хенри VIII и 5 от неговите 6 съпруги са живели тук. Има две хиляди декара градини и един прочут лабиринтот висок жив плет. Дължи много от сегашния си вид на архитекта сър Кристофър Рен. Дворецът е построен през 1514 г. от кардинал Томас Уолси, който живее в него до 1529 г. Той наподобява италианския Палацо във Флоренция. Има много архитектурни елементи от ерата на Ренесанса.(http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%82%D1%8A%D0%BD_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%82_%28%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86%29) Това място е едно от най-мрачните в света, тъй като се смята, че в двореца броди духът на Катрин Хауърд, петата съпруга на Краля, която е убита по негово нареждане. Младата жена, обвинена в прелюбодейство, била заключена в една от стаите на замъка. Убита е в известната Лондонска кула. Легендата разказва, че душата й броди из Хемптън Корт и дори много хора твърдели, че видели призрака й и усетили паранормално присъствие. Alexandra ти си наред! Редактирано 23 март, 2015 от БраниB 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Да, точно там. Alexandra ти си наред! Нека Травеолани да сложи следващата загадка, че позна преди мен! Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Нека Травеолани да сложи следващата загадка, че позна преди мен! Англия е много общо понятие. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Англия е много общо понятие. Добре, ето нещо актуално : Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 5 дена след това си летяла с хеликоптер. Южна Америка е някъде ... Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Струва ми се, че е Буенос Айрес. Някъде по снимките, които разглеждах имаше подобна сграда. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 5 дена след това си летяла с хеликоптер. Южна Америка е някъде ... 3 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Mililia е на ред Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 март, 2015 Сподели Публикувано: 23 март, 2015 Струва ми се, че е Буенос Айрес. Някъде по снимките, които разглеждах имаше подобна сграда. Дааа, това е Буенос Айрес - градът в Южна Америка, който ми е харесал най-много. А на втората снимка е паметникът на Васил Левски в парка Barrancas de Belgrano. / снимката не е моя, от нета е, паметникът го поставиха по- късно/. Буенос Айрес е сред най - чувствените градове в света, чийто динамичен ритъм съблазнява, поглъща, потапя в света на цветовете, традициите и нощния живот. Буенос Айрес е сложен, енергичен и винаги буден пристанищен град, който с живописната си архитектура и огнения темперамент на жителите си (по – голяма част с испански и италиански корени) съблазнява стотици хиляди туристи всяка година. Разположен на десния бряг на река Ла Плата при вливането й в Атлантическия океан, той е столица на Арженитна и нейн най – голям град с население около 13 млн. души. Какво прави Буенос Айрес толкова неустоимо очарователен? Като начало перфектната инфраструктура с диагонално разположени булеварди, пищно декорирани с цветя, статуи, фонтани и паркове. И въпреки че размерите на сградите са впечатляващо огромни, всичко е толкова симетрично подредено, че позволява да обхванете с поглед целия град, без да се задушавате и без да се губите. В този океан от космополитна архитектура мирно съжителстват шикозния блясък на съвременни небостъгачи и пищното величие на исторически паметници. Чудати и оригинални по дизайн сгради се издигат наред с многоборйните старинни църкви, галерии, музеи, театри и библиотеки. Трудно е да се каже коя е най – красива – Розовата къща (седалище на Парламента), Дворецът на Конгреса, Катедрала Метрополитан или Историческият музей, защото всяка излъчва собствено обаяние и въплъщава късче епоха. Дори обществените сгради на Националната банка, Националната библиотека, Пощата, Министерство на отбраната и Водната палата изглеждат като пъстроцветни архитектурни шедьоври. Между тях се ширят великолепно поддържаните паркове и площади, всеки със собствен емблематичен символ – обелиск, кула, бронзова статуя, паметник или каскада от пълноводни фонтани. Сред тях изпъкват парковият комплекс „Палермо“, Площад „Плаза де Майо“, Площад „Плаза Сан Мартин“, Обелискът на Буенос Айрес на Площада на Републиката и Часовниковата кула в близост до гарата. Не бива да пропускаме факта, че в Буенос Айрес „цъфти“ един от най – изтънчените оперни театри в света – Театър „Колон“ и живее споменът за една от най – влиятелните и противоречиви жени в Западния свят – първата дама на страната от средата на XIX в. - Евита (Ева) Перон. Нейните песни още отекват от балконите на Розовата къща, създадените от нея морски курорт за работници, детски увеселителен парк и приют за самотни майки се смесват с модерното творчество в нейна чест (включително музеи), а тленните й останки почиват в гробищния комплекс Ла Реколета. източник:http://travel.rozali.com/po-sveta/buenos-aires-tango-i-strast.html Ето и малко снимки оттам: извинявам се, че съм изтипосана навсякъде, ама това е от времето, дето смятах, че без мене снимката не е снимка Портиеринът, дето ме гледаше с такава възхита, а пък аз го черпех на всяко виждане с по 1 долар: На гроба на Евита Перони: Дворецът на Евита: Цветето: В БА има страхотен музей на изкуствата, ето " Целувката" на Роден: " Ръцете" пак на Роден: Музеят е страхотен, горещо препоръчвам да се види - много е богат и интересен. mililia ти си! 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега