mu_ry Публикувано: 25 март, 2015 Сподели Публикувано: 25 март, 2015 на мен пи прилича на Хайд парк или поне друг парк в Лондон Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 март, 2015 Сподели Публикувано: 25 март, 2015 на мен пи прилича на Хайд парк или поне друг парк в Лондон Точноооо, това е Хайд парк в неделя mu_ry, заповядай, моля, за следващата снимка! 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 25 март, 2015 Сподели Публикувано: 25 март, 2015 я да видим колко бързо ще познаете това 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 март, 2015 Сподели Публикувано: 25 март, 2015 Берлинер Дом ?Така го видях миналата седмица, вечерта: 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 март, 2015 Сподели Публикувано: 25 март, 2015 Добре, ето следващата загадка Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Фичо, бъди добро момче и ръсни едно жокерче, моляяяя! Тез двамата, хванати за ръка така и не сФанах какво дър жат и какво гледат По сградите отзад може да е на много места в Европа, ама пък тоз левият има малко неевропейски вид Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 (редактирано) Ами чудя се какво да е жокерчето ... Добре.Тези двамата са загинали в бунт (който после поставя начало на война за независимост на страната) срещу окупацията на града им от войските на Наполеон Бонапарт.Има и една картина на Франциско Гоя, която е свързана с тези събитията, както и конкретно с названието на мястото от снимките. Надявам се така вече да е по-интересно с горните жокерчета Редактирано 26 март, 2015 от Фичо Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 За мадридското въстание ли иде реч? Ако е за него, картините на Гоя са две и двете са в музея Прадо. Едната е за бунта, а другата - за разстрел на бунтовници. Тогава и този паметник трябва да е в Мадрид. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 (редактирано) Браааво! Айде още малко да видим и как се казва картината на Гоя и респективно - площадчето от снимките Редактирано 26 март, 2015 от Фичо Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 (редактирано) Картината не се сещам как се казва, ама въстанието е на дос де майо - 2-ри май демек, има и площад такъв, ама тоз паметник не съм го виждала Картините бяха две - едната за 2 -ри - самото въстание - тази, дето си показал. И на другия ден - разстрелват някого. Ей сега ще потърся, дали се сещам или бъркам с нещо друго. Ето - това е " Трети май", а твоята е " 2-ри май" Редактирано 26 март, 2015 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 (редактирано) AlexandraKo Забравил съм, че тази картина е на Гоя, визирам 3 май, но все още я помня в Прадо, много ми хареса, доста време я гледах. Иначе и аз не съм виждал това площадче..срамна работа След такъв интерес към площадчето, го намерих, Plaza del Dos de Mayo в Мадрид. Странно, но не съм го забелязъл, а съм минавал наоколо макар и не много пъти Само не разбрах, защо картианта се казва 3 май, а площада 2 май.. Разбрах вече, на 2 май е въстанието, а на 3 май е разстрела. Редактирано 26 март, 2015 от Alexander Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 AlexandraKo Забравил съм, че тази картина е на Гоя, визирам 3 май, но все още я помня в Прадо, много ми хареса, доста време я гледах. Иначе и аз не съм виждал това площадче..срамна работа След такъв интерес към площадчето, го намерих, Plaza del Dos de Mayo в Мадрид. Странно, но не съм го забелязъл, а съм минавал наоколо макар и не много пъти Само не разбрах, защо картианта се казва 3 май, а площада 2 май.. Разбрах вече, на 2 май е въстанието, а на 3 май е разстрела. Ама те, картините са две - тази, която е показал Фичо е 2-ри май, а другата е 3-ти май. В Прадо не може да се снима 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Едно време, когато ходих аз можеше, преди 10+ години. Разбира се, без светкавица Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Ами да продължаваме с това симпатично храмче 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Букурещ Снимала съм я тази църква, много е красива, но не знам нищо за нея 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Няма смисъл да казвам, че е тя. Не знам подорбности за храма, но ме впечатли, намира се на центъра на Букурещ. Нощна птица ти си Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 От мен - скромно, но от сърце 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Няма смисъл да казвам, че е тя. Не знам подорбности за храма, но ме впечатли, намира се на центъра на Букурещ. Нощна птица ти си И мен също много ме впечатли... казва се Ставрополеос и е известна още като манастир Ставрополеос. Построена през 1724г. и е най-старата църква в Букурещ. За съжаление когато бях в Букурещ, тя беше затворена и не успях да я разгледам отвътре. 7 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Тази тема е супер, защото попълва празнини и загадки Имам и други снимки на обекти, които са ме впечатлили, но така и не съм ги разгадала. Ако някога пак се вредя, ще пусна нещо такова. Жокер за руската къщичка - не е една, а са доста. На неруско място са Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 27 март, 2015 Сподели Публикувано: 27 март, 2015 Утре няма да мога да пиша, пускам нов жокер: Във въпросния град освен руско "село" има и холандски квартал: Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 март, 2015 Сподели Публикувано: 27 март, 2015 (редактирано) Ами да продължаваме с това симпатично храмче IMG_6730.JPG Alexander, хубаво, ама трябваше да изчакаш Фичо да каже дали сме прави, да разкаже още нещо за мястото и да покани следващия. По повод новата загадка на noshtna_ptica Руско село има в Потсдам, нарича се Александровка. Аз съм ходила там преди стотина години, /на обмяна на опит нали беше в ГДР/ ,много е красива и църквата. Ако е това, де. Редактирано 27 март, 2015 от AlexandraKo 3 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 27 март, 2015 Сподели Публикувано: 27 март, 2015 AlexandraKo, ти си ! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега