AlexandraKo Публикувано: 27 март, 2015 Сподели Публикувано: 27 март, 2015 AlexandraKo, ти си ! Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 27 март, 2015 Сподели Публикувано: 27 март, 2015 (редактирано) Това не е ли мостът до Сант Анджело в Рим? Той е, казва се "Виторио Емануеле" Редактирано 27 март, 2015 от Zaro Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 март, 2015 Сподели Публикувано: 28 март, 2015 (редактирано) Това не е ли мостът до Сант Анджело в Рим? Той е, казва се "Виторио Емануеле" Да, това е! Ето още една снимка /от нета, че ме мързи да ровя из моите/ Ponte Vittorio Emanuele II е мост в Рим, конструиран по дизайн на архитекта Енио Де Роси - 1886 година. Строителство е забавено, и той не е открит до 1911 г. Този мост над река Тибър свързва историческия център на Рим (Corso Vittorio Emanuele, като в оста на моста се простира и Пиаца Paoli горната част на моста) с Рионе Borgo и Ватикана, в близост до малкото останки от римската Pons Neronianus. [Мостът в памет на Vittorio Emanuele II на Италия се има три арки, обхващащи разстояние от 108 метра, с много красиви скулптурни групи. Много е красива и гледката от моста в посока крепосъъа Св. Анджело. Кой е Виктор Емануил Втори“ Виктор Емануил II е представител на Савойската династия, крал на Сардинското кралство (Пиемонт) от 1849, първи крал на единна Италия (от 1861). Виктор Емануил II е най-големият син на Карл Алберт († 1849) и Мария Тереза Тосканска († 1855), дъщеря на Фердинанд III (велик херцог на Тоскана) от династията Хабсбург-Лотаринги. Баща му е крал на кралство Сардиния-Пиемонт. Престолонаследникът Виктор Емануил получава титлата херцог на Савоя и учи във Флоренция. През март 1848 г. в Европа избухва революция и обхваща също и Кралство Ломбардия-Венеция, която има цел да спре австрийското владетелство. Карл Алберт поддържа революционното движение и обявява война Австрия. Виктор Емануил служи като офицер и участва в битки. След загубата на битката при Новара на 23 март 1849 г. неговият баща абдакира за сметка на Виктор Емануил и отива в изгнание в Португалия. Виктор Емануил става крал и е на върха на обеденителното движение Risorgimento, на което става символична фигура. Виктор Емануил II участва в Кримската война 1855/56 г. на страната на Франция, Британската империя и Османската империя против Русия. През 1859 г. войски на Австро-Унгария нахлуват в Сардиния-Пиемонт (-Сардинската война)). Заедно с Франция той побеждава австрийците и Ломбардия попада в Сардиния-Пиемонт. На 17 март 1861 г. Виктор Емануил e прокламиран официално за крал на Италия. Той умира на 9 януари 1878 г. и син му Умберто I го погребва в Пантеонa в Рим. Надписът в Пантеона гласи: „PADRE DELLA PATRIA“ (Баща на отечеството). източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Ponte_Vittorio_Emanuele_ Zaro, ти си на ред, моля! Редактирано 28 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 28 март, 2015 Сподели Публикувано: 28 март, 2015 Кулата в Ботевград :-)) Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 28 март, 2015 Сподели Публикувано: 28 март, 2015 Кулата в Ботевград :-)) Чакай поне да пусна въпроса, де ... колко пък си припрян 2 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 28 март, 2015 Сподели Публикувано: 28 март, 2015 (редактирано) Така е, припряна съм:-) Не те оставих да си напишеш въпроса, но ако искаш напиши нещо за тази часовникова кула, защото аз освен че съм я виждала (сравнително често), затова и толкова бързо я познах, друго не знам за нея. Една снимка от мен, мисля че лесно ще бъде познато мястото: Редактирано 28 март, 2015 от Бръмбар Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 Сицилия, Седжеста? Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 Да, това е - дорийският храм в Седжеста - един от най-добре запазените образци до наши дни. Построен е някъде около V век пр.Хр., мисля че е открит отново някъде през средновековието. Част е от археологичния комплекс в Седжеста, включващ и амфитеатърът на върха Монте Барбаро,който се използва и до днес като театрална сцена. Гледката е спираща дъха, но в то в Сицилия гледки да искаш Александра, ти си. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 Да, това е - дорийският храм в Седжеста - един от най-добре запазените образци до наши дни. Построен е някъде около V век пр.Хр., мисля че е открит отново някъде през средновековието. Част е от археологичния комплекс в Седжеста, включващ и амфитеатърът на върха Монте Барбаро,който се използва и до днес като театрална сцена. Гледката е спираща дъха, но в то в Сицилия гледки да искаш Александра, ти си. Благодаря, пусни пак ти, че сега не мога, моля! Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 (редактирано) Добре Докато съм още на вълна амфитеатри, къде е този?: Редактирано 29 март, 2015 от Бръмбар 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 Снимка от този амфитеатър беше пусната по-рано в темата http://magelanci.com/topic/3209-игра-познай-откъде-е-тази-снимка/?p=82174 Вече е трудно човек да намери снимка на място,което не е присъствало в играта 2 Връзка към коментар
Dian Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 Мисля,че отговора е на 140-та страница 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 март, 2015 Сподели Публикувано: 29 март, 2015 Да, изпуснала съм я предишната снимка . Мари, на теб се пада задачата да намериш нова снимка Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 Извинявам се за закъснението,имах проблем с интернета. Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 Банско?! Тодорка?! Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 Банско?! Тодорка?! Не,друг наш снежен курорт е Връзка към коментар
Polina Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 (редактирано) Боровец.. Дори ако не ме лъже паметта...пистата е Попангелов.. Редактирано 30 март, 2015 от Polina Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 Ако не е Боровец, остана Пампорово Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 (редактирано) Да,Боровец.Тези дни карахме ски за последно.Валя ни дъжд, имаше мъгла,но кефа беше пълен Трябваше да си тръгваме вече,като пекна слънцето.Пистите са в добро състояние,има много сняг все още.Ако има желаещи да покарат,още имате време.Ама много си ни е хубава България Поли,твой ред е Пистите са Мартинови бараки и Червено знаме Редактирано 30 март, 2015 от Мари Николова 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 Мислех си, че е Попангелов пистата, че и аз имам снимка там, макар и лятна.. Нищо, сега по темата: Къде и какво е това? Освен, че са прости обувки, разбира се. Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 това ми прилича на Боровец Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 В Малмьо имаше подобни обувки на един мост,ама не са май тези Любопитно ще ми бъде да разбера каква е идеята. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 30 март, 2015 Сподели Публикувано: 30 март, 2015 Не е Малмьо, не е Амстердам... Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега