stormbringer Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Traveler, Франция е, да, нещо по-конкретно? Не са каланките от аватара ми, изобщо не е на море, ако мога да подскажа още малко. Връзка към коментар
Dian Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Някъде около Марсилия? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 (редактирано) Aix en Provence, Cassis?Това е близо до Марсилия. Аааа, ама ти викаш, че не са каланките Тогава, Фичо е прав. Лак ще да е ;) Редактирано 31 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 (редактирано) Лак дю Бимон Aix en Provence, Cassis?Това е близо до Марсилия. Аааа, ама ти викаш, че не са каланките Тогава, Фичо е прав. Лак ще да е ;) Лак е, ама не е дю Бимон. Доста по-голямо е, но районът е долу-горе този. Слагам още 2 снимки от същото място и стига джокери Редактирано 31 март, 2015 от stormbringer Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Да не каньонът на Вердон? Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Да не каньонът на Вердон? Мисля, че трябва да приема този отговор за верен Това е мястото, където реката се влива с езерото Сан Кроа, в едната посока е езерото, в другата започва каньонът. Lac de Sainte-Croix имах предвид за мястото, но мисля, че отговорът ти е дори по-точен, при така зададен въпрос с първата снимка. Езерото е изкуствено създадено през 70те, като селцето, което е било със същото име сега е вече е изцяло под водата. Каньонът е невероятно красив, около 25км дълъг, на места до 700м висок (дълбок?). AlexandraKo, ти си! 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 (редактирано) Мисля, че трябва да приема този отговор за верен Това е мястото, където реката се влива с езерото Сан Кроа, в едната посока е езерото, в другата започва каньонът. Lac de Sainte-Croix имах предвид за мястото, но мисля, че отговорът ти е дори по-точен, при така зададен въпрос с първата снимка. Езерото е изкуствено създадено през 70те, като селцето, което е било със същото име сега е вече е изцяло под водата. Каньонът е невероятно красив, около 25км дълъг, на места до 700м висок (дълбок?). AlexandraKo, ти си! На мен ми беше много интересно защо водата, която е речна е с този тюркоазен цвят, ама никой не можа да ми даде добър отговор. Моля те, пусни пак ти, че нямам подходяща снимка. Редактирано 31 март, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Фил Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 (редактирано) На мен ми беше много интересно защо водата, която е речна е с този тюркоазен цвят, ама никой не можа да ми даде добър отговор. Да пробвам аз Ставало е дума и преди във форума, във връзка с пътешествията на macf1an по южните морета - такъв тюркоазен цвят се получава най-общо при три условия - бистра вода, неголяма дълбочина и много светло дъно - например бял пясък. (разбира се, трябва и хубаво да грее слънцето, при облачност цветът се променя) Редактирано 31 март, 2015 от Фичо 2 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Oк, пускам пак. Предполагам, че по-бързо ще се познае 4 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Не е Италия. Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Словакия??? или там наблизо Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Австрия? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Да пробвам аз Ставало е дума и преди във форума, във връзка с пътешествията на macf1an по южните морета - такъв тюркоазен цвят се получава най-общо при три условия - бистра вода, неголяма дълбочина и много светло дъно - например бял пясък. (разбира се, трябва и хубаво да грее слънцето, при облачност цветът се променя) Ето, тук също има някакво обяснение: ..."водата е изровила дупки във варовика, където басейните се обагрят в тюркоазено. Изключителният син цвят на водата се дължи на наситения и с минерали състав, но най-вече на калцият, който преобладава. Естествените причини за това са, че когато светлината се движи във водата, тя поема цялата цветова гама с изключение на синьото, коeто достига дъното и ясно се отразява обратно на повърхността. Резултатът е толкова впечатляващ, че Сините водопади са станали основна туристическа дестинация в района през последните години. "... източник:http://hobyto.com/post/1298/agua-azul-sinite-vodopadi-v-meksikanskata-dzhungla-agua-azul 1 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Нито едно от изброените до тук, но все пак AlexandraKo е най-близо до целта, отново Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Явно затруднява - ще дам джокер - преди няколко години градчето беше домакин на световно по ски, а върхът е най-високият в съответната страна (единият, от тези на снимката). Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 (редактирано) Гармиш-Партенкирхен - Германия.Тук ме заблуди състоянието на пътната настилка- просто не можах да повярвам, че е Германия, но върховете са си алпийски Който ме знае съм ходила там. Редактирано 1 април, 2015 от dikrasteva Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Гармиш-Партенкирхен - Германия.Тук ме заблуди състоянието на пътната настилка- просто не можах да повярвам, че е Германия, но върховете са си алпийски Точно там и горе са Zugspitze (2962m), най-високият връх в Германия, и Alpspitze (2628m). AlexandraKo беше близо до истината, защото е възможно части от пейзажа в далечината, да са на австрийска територия, границата минава малко зад върха. До самият връх има и лифт, но тогава ми се стори доста скъп за студентския ми бюджет. dikrasteva, ти си! 2 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Може ли някой да ме смени, че не съм вкъщи Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Преди време бях си спечелил правото да пусна снимка, но преотстъпих на някой. Сега ще пробвам да се пробвам Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Къде сме? 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Къде сме? Скиатос, Гърция. Европейския Ст. Маартен, за съжаление не кацат много големи самолети там Давай, ако искаш друга, че моите снимки са в ничия земя в момента, от както преинсталирах лаптопа. Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Мда, знаех си че ще си от първите, които ще се метнат с верен отговор Така е, няма големи самолети, но си доста близо до екшъна. Най-фрапантното е, че има една псевдо ограда и ако решиш спокойно можеш да отърчиш на пистата Иначе е пълно със спотъри 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Гармиш-Партенкирхен - Германия. Безснимкова загадка - защо това населено място има такова нестандартно име? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега