woman_in_white Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Хайде и от мен снимки от там. Почти същите са като на mu_ru Да открием разликите... 1
mu_ry Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Хайде и от мен снимки от там. Почти същите са като на mu_ru Да открием разликите... ти си
woman_in_white Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Щом съм аз да кажа поне коя е забележителността. Това е един от най-красивите замъци - Замъкът Пелеш в Румъния.Разположен е близо до Синая, в подножието на Карпатите. Това е била лятната резиденция на кралското семейство. Бил е конфискуван по времето на соца. Преди около 10 години е бил върнат на бившия крал Михай I, но впоследствие е откупен. Вътре също е толкова забележителен колкото и отвън, но за съжаление не беше разрешено да се снима... Моята загадка е лесна и не би трябвало да ви затрудни Надявам се да не е давана, че в последно време не следя много играта. Коя е забележителността, която се вижда и къде се намира? 2
neuromancer Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Хиралда? Камбанарията на катедралата на Севиля? 1
woman_in_white Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 (редактирано) Хиралда? Камбанарията на катедралата на Севиля? Да точно тя. Много е красива Хиралда (La Giralda) е кула (камбанария) към катедралата в Севиля. Първоначално е била построена като минаре по време на мавританския период. Пътят към върха е под наклон и равен (изкачва се много лесно ) . По него мюезинът е можел да язди кон до самия балкон, разположен в горния край на кулата. Кулата на Кутубия в Маракеш е послужил като модел за Хиралда. През 1987 г Хиралда е регистрирана като част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, заедно с Алкасар де Севиля и Главният архив на Индиите. Висока е 104.1 m и е един от най-важните символи на града. Гледката от нея е невероятна. neuromancer очакваме твоята загадка Редактирано 8 април, 2015 от woman_in_white 3
neuromancer Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Хиралда явно добре съм я запомнил, дори не си гледах моите снимки да проверя Я да видим това дали ще се окаже трудно? 4
Травеолани Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Това да не е Plaza de Armas в Лима, Перу?
neuromancer Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Да, това е. В испанските колониални градове централния площад винаги се казва Plaza de Armas. Това на последната снимка е двореца на архиепископа, до него е катедралата. Снимки през деня: 3
Травеолани Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Веднага го познах! Надявам се някой ден да успея да го посетя! Ето я и моята загадка: къде се намира този амфитеатър?
Травеолани Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Да! Античният театър в Ефес! За съжаление това ми е единствената снимка от там от 1998 г - преди ерата на дигиталните фотоапарати. Преди да бъде разрушен от две земетресения е бил с капацитет 24,000 души. 1
AlexandraKo Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Хайде, нали сме на вълна Великден, една църква: Къде и коя? 1
traveler Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Йерусалим? Редактирано 9 април, 2015 от traveler
NicoleV Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 ох как ме сърбят ръцете да кача една снимка, която съм убедена че никой няма да познае от къде е ама то нали първо трябва да позная предишната, пък мен хич не ме бива в това снимка на блока ми да сложите, има да се пуля и да го мисля откъде е :lol: 2
makler Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Хайде, нали сме на вълна Великден, една църква: Alexis.jpg Къде и коя? Истанбул? Saint Maria Draperis Church Редактирано 9 април, 2015 от makler
AlexandraKo Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Истанбул? Saint Maria Draperis Church Да, точно! makler, ти си! 1
AlexandraKo Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Църквата Санта Мария Драперис се намира на улица Истиклял. Това е най-старата римокатолическа църква в Истанбул, дарена е на францисканския орден от някакво генуезко семейство - Драперис. Някъде четох, че църквата няколко пъти е била разрушавана и възстановявана на различни места, докато остава за последно в Бейоглу, на тази известна улица. Много е красива златната мозайка над входа - Богородица седи в голяма мида, която носят два ангела.По отношение на архитектурата, Santa Maria има някои особености, които я отличават от другите католически църкви в Истанбул. Тя е уникална по своя размер, строителни материали и обзавеждане.За разлика от другите църкви, освен зидарията, тук е използвано в строителството и сводест покрив. Благодарение на това, църквата е оцеляла при големия пожар през 1831 г., с много малко щети, докато други църкви са разрушени. 3
makler Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Много благодаря на Александра за тази снимка, защото най-накрая и аз успях да позная.Къде е това и и кои видни двама братя свързани с нашата история са на този паметник? 3
NicoleV Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 ураааааааааааааааааааааааа и аз мога да се включа ! Това е паметник Хилядолетие Русия в Новгород ! 1
NicoleV Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Колкото и да се мъча да си спомня нещо за българи изобразени на паметника - не успявам това, което аз знам за него е че са изобразени руските царе и императори и че умишлено отсъства Иван Грозни, защото по време на управлението му са избити градски първенци заради заговор. Църквата отзад е "Св.София" 1
AlexandraKo Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) А двамата българи са Кирил и Методий, в най-долната скулптурна лента. Мнооого хубава загадка :) Редактирано 9 април, 2015 от AlexandraKo 3
NicoleV Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Ето я и моята загатка : в кой град и евентуално на коя улица се намира тази сграда ? Интересното за нея е, че макар да е на много централно място и отдавна да не функционира като театър, сградата скоро няма да бъде нито бутната, нито ремонтирана, тъй като се използва за фотосесии, изложби и филми. Не е традиционната туристическа атракция, но се надявам да Ви е интересно
Zaro Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Е, сега, снимка с толкова информация не трябва да се пуска. Oranienburger Straße, Берлин. Сградата била обитавана от художници, затова изглежда така. http://blog.film-riss.eu/2014/07/07/freedom/ Редактирано 9 април, 2015 от Zaro 3
makler Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Ехаааааааааааааа. Направо падам, че толкова бързо го разгадахте. Даже и на следваща загадка минахте.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега