Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

:lol:  мда :lol:  пролича си че съм новак :lol:  а си мислех че ще е сложно ;)

То и аз мислех така ама ти ме разби направо! :)

Не се тюхкайте, ами сложете, моля, по една нова загадка, че играта спря ;) ;) ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Даже кафявата сграда отзад е с една часовникова кула и символът на града на нея и нещо свързано с миньорския труд, а отзад има един минен музей, в който са ми предлагали работа, като пътувах веднъж на стоп и хората, които ме качиха разбраха че съм географ  :lol:  и етнографски музей точно до минния. Ех поне 3 пъти съм бил на Сурва в Перник, но тази година за втора поред пропуснах  :(  А сега като се загледах пак в снимката и в кафето отзад веднъж доста бири изпих на Сурва, ама понеже много заваля  :blush:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не, ключето е горе в овалната част. Сигурна съм, че поне няколко човека са били там. Жокери да давам ли?

Давай, че само с тоз дувар, не можем позна. ;) ;) ;)

Връзка към коментар

Доообре.

Мястото е свързано с производство, дегустация, както и възможност да се наблюдава целият този  процес, на едно питие.

Изрязала съм част от снимката, че е пълно с рекламки на питието.

Горе овалната част е ресторант с чудна гледка, той също е към сградата.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, баш това си е.

Ето и малко инфо:

Пивоварната „Гинес” заема специално място и е тясно свързана с историята на Дъблин, на Ирландия и на бирата. Първоначално тя възниква като малка пивоварна на Рейнсфорд, която се намира на юг от река Лифи. През 1759 г. контрола над днешен „Гинес” е поет от Артър Гинес, който сключва 9000-годишен договор за наем. Своята работа в пивоварната той започва с производството на йел, а през 70-те години на същия век той вече произвежда суха тъмна бира. Тази бира става известна с тъмния си цвят, крема отгоре и отличителния си вкус. Успехът на тази бира поставя края на производството на йел в пивоварната „Гинес”.

Артър Гинес прехвърля своя бизнес на амбициозния си син сър Бенджамин Лий Гинес, който към края на живота си е може би най-богатият човек в Ирландия, успял да установи основите на съвременния бизнес и развил „Гинес” до най-голямата в света за времето си. 

Пивоварната разполагала дори със собствени железница и флот от шлепове, с които пратките с бира се транспонтирали до пристанището в Дъблин. Освен това той превръща „Гинес” в най-големият работодател в Дъблин, тъй като персоналът на фирмата възлизал на около 5000 души.

Днес в пивоварна „Гинес” може да бъдат посетени откритият през 2000 г. изложбен комплекс „Гинес”, в който е разказана историята на отминалите времена, както и стъкления бар „Гревити”, който възнаграждава своите посетители с описваната като „най-добрата халба бира, която някога ще опиташ”.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз бих предположил че не са Рибните езера, а е Рибното езеро и отляво - част от Долното езеро.

И съответно кончетата пасат някъде в подножието на Отовишки връх или Харамията. :rolleyes:

P.S.
А, Поли е с едно гърди напред :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Даже си мсиля, че може да е билото между ез. Бъбрека и новата хижа, там където се събират за Паневритмията от бялото братство.., но пак е в подножието на Отовишки връх. Харамията по спомен не беше ли срещу него?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.