bat.galin Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 от вчера насам си мисля , дали не е Букурещ. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Ха, въпреки че самолета не съм го виждал, мисля, че знам къде е това...Ама ще ви отпусна още някой час, че имам предимство 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Аржентина? не от вчера насам си мисля , дали не е Букурещ. не Редактирано 22 април, 2015 от Фичо Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Айде и малко от обещаните дневни снимки от мястото Редактирано 22 април, 2015 от Фичо 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 И обещаното жокерче - едно летище носи името на на човека, създал и пилотирал самолетчето, изобразено на паметника от първата снимка в загадката. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Нейде из северните съседи? Човекът трябва да е Траян Вуя, който първи бил демонстрирал, че леталетен апарат може да излети, движейки се на колела по обикновен път. Ма може и да не е той, а да си чета напосоки. Тимишоара? Редактирано 22 април, 2015 от Zaro Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Фичо, с тая архитектура никой няма да познае къде е това В този град има императорска резиденция извън столицата, нещо като Версай или Ескориал. Всъщност изобщо не помагам с този жокер. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Нейде из северните съседи? Човекът трябва да е Траян Вуя, който първи бил демонстрирал, че леталетен апарат може да излети, движейки се на колела по обикновен път. Ма може и да не е той, а да си чета напосоки. Тимишоара? Не В този град има императорска резиденция извън столицата И градът е наречен на императора Фичо, с тая архитектура никой няма да познае къде е това Да, и мен доста ме изненада тази архитектура там Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Тогава ... северните съседи на ... Уругвай. Петрополис Късно видях герба, който си "изпуснал" на една от снимките. А в комбинация със странно добрите познания на Neuromancer, нещата се навързаха. Редактирано 22 април, 2015 от Zaro 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Айде Zaro e наред Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Фичооо, да не би Педро нам си кой си да е фъркал с този ми ти ;) ;) аероплан? И нас ни влачиха в Петрополис, ама това съм го изпуснала. А църквата не беше ли и тя с това име? Редактирано 22 април, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Фичооо, да не би Педро нам си кой си да е фъркал с този ми ти ;) ;) аероплан? И нас ни влачиха в Петрополис, ама това съм го изпуснала. А църквата не беше ли и тя с това име? Сантос Дюмон е авиатора, живял е в Петрополис. Иначе самолета го е правил в Париж. Аз там не съм бил нощем, и самолета не съм го виждал, ама с тоя канал, островърхата църква и като знам за къщата на Сантос Дюмон и се вързаха нещата. Както и Колизеума, никога не съм влизал вътре, но като видях снимката веднага си помислих за Колизеума. 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Прилича ми на Клисура. Поглед от прозореца на историческия музей. Редактирано 22 април, 2015 от alienad 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 И на мен така. Или от стъпалата., ама те всъщност бяха малко по-навътре май. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Прилича ми на Клисура. Поглед от прозореца на историческия музей. Айде, давай. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Тогава ... северните съседи на ... Уругвай. Петрополис Точно така - Петрополис! Градът е разположен на около 800м. надморска височина в планината и е наречен на император Педро II и се е образувал, както спомена neuromancer, около лятната резиденция на Императора. Освен бразилските аристократи, в Петрополис се настаняват и много интелектуалци, артисти и известни личности. Много немски фермери от Рейнска област се заселват в Петрополис, а основите на градоустройството на Петрополис са поставени от инженер Юлиус Кьолер. В града е живял до края на дните си известният австрийски писател Стефан Цвайг. В Петрополис се намира пивоварната на една от най-популярните (и за мен най-хубава) бири в Бразилия - Bohemia. Повечето хора предполагам свързват Бразилия главно с море, слънце и плажове, а в Петрополис, на по-малко от 70км от Рио, нещата изглеждат доста по-различно - и като климат, и като растителност и като архитектура. Ето защо препоръчвам на всички, които посещават Рио, при възможност да отделят един ден за разходка до Петрополис. Колкото до самолета - той е творение на пионера на авиацията Алберто Сантос Дюмон. Дюмон е изобретил и изпитал първия практически управляем въздушен балон и така става първият човек, доказал че е възможно да се осъществят редовни контролирани полети, което демонстрира и с една обиколка на дирижабъл около Айфеловата кула на 19 октомври 1901г. В последствие Сантос Дюмон насочва усилията си към летателни апарати по-тежки от въздуха и през 1905г. завършва своите първи проекти на самолет и хеликоптер. Най-важното негово постижение се осъществява на 23 октомври 1906 в Париж, когато той се издига със своя самолет "14-bis" и прелита 60 метра на височина 2-3 метра. Събитието е документирано от Френския аероклуб и представлява първият в Европа полет на по-тежък от въздуха летателен апарат с двигател, както и първият, наблюдаван от голям брой хора полет на самолет с неотстранимо шаси, с излитане от земята с помощта само на собствена тяга , което доказва, че апарат, по-тежък от въздуха, може самостоятелно да излети. В честа на пионера на авацията е наречено градското летище на Рио - Сантос Дюмон. Редактирано 22 април, 2015 от Фичо 9 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Сядали ли сте на тази пейчица? Как се нарича това място и къде се намира? Редактирано 22 април, 2015 от alienad 4 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 не знам къде е, но като го гледам задължително искам да отида 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 (редактирано) Язовир Въча. Там пътят се вие така ниско до водата. Даже съм бил там на един хотел. Не му помня името, но се изтрезнява бързо. А нежните "вълни" на Родопите няма как да се сбъркат Редактирано 22 април, 2015 от Zaro 3 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 22 април, 2015 Сподели Публикувано: 22 април, 2015 Да в далечината е язовир Въча, но как се нарича мястото с тези пейки? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 април, 2015 Сподели Публикувано: 23 април, 2015 (редактирано) Да в далечината е язовир Въча, но как се нарича мястото с тези пейки? Бекови скали. Фичо ги показа в другата тема, дето Емо пита къде да си заведе чужденците: Фичо търси подходяща титла 2853 мнения Посетени държави Публикувано 20 май 2014 - 15:45 Бековите скали - да седнеш на ръба на Родопите Редактирано 23 април, 2015 от AlexandraKo 3 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 23 април, 2015 Сподели Публикувано: 23 април, 2015 (редактирано) Точно така - намират се близо до с. Равногор. Невероятно красиво място с прекрасна панорама. Направена е хубава беседка и пейки и на мен не ми се тръгваше оттам. В този район бил най-чистия въздух на Балканския полуостров. Ти си AlexandraKo! Редактирано 23 април, 2015 от alienad 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 април, 2015 Сподели Публикувано: 23 април, 2015 Точно така - намират се близо до с. Равногор. Невероятно красиво място с прекрасна панорама. Направена е хубава беседка и пейки и на мен не ми се тръгваше оттам. В този район бил най-чистия въздух на Балканския полуостров. Ти си AlexandraKo! Не, нека Заро пусне следващата загадка, фактически, той позна. А пък после аз се сетих какво препоръча Фичо в другата тема. Не съм ходила там и нямаше да се сетя. Zaro, ти си, моля! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега