Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:

Като видях снимката се сетих за Лойола и за Йезуитския орден.Може би мястото е католическа църква или институция с благотворителна цел,предполагам в испаноговоряща страна?

Фичо,дай жокер,моля те :)

Публикувано: (редактирано)

Като видях снимката се сетих за Лойола и за Йезуитския орден.Може би мястото е католическа църква или институция с благотворителна цел,предполагам в испаноговоряща страна?

Фичо,дай жокер,моля те :)

Хммм ... :)

Айде ще дам жокерчета ;)

- да, снимката е от църква, по-точно един от входовете/изходите на църквата 

- да, църквата е католическа  :yes:

- не, страната не е испаноговоряща :no:

- сетила си се за Йезуитския орден ..., я по-добре помисли за някой друг католически орден ;)

Редактирано от Фичо
Публикувано: (редактирано)

Катедралата на Рио . Бях достатъчно толерантен да дам възможност на останалите  ;)

Точна така - катедралата на Рио де Жанейро - Сан Себастиан.

За мен един доста грозен надупчен бетонен конус (с цялата субективност на понятия като "красиво" и "грозно").

post-139-0-52053100-1430759166_thumb.jpg

.

Аз много повече харесвам църквата Nossa Senhora do Monte do Carmo, която е била катедрален храм на Рио преди да построят настоящата катедрала през 70-те години на миналия век.

post-139-0-34740400-1430759167_thumb.jpg

Но това няма особено значение, защото мен никой не ме пита коя да е катедралата на Рио. ;)

А скулптурата, която се намира в катедралата,  изобразява Свети Франциск от Асизи и е дело на бразилският скулптор Умберто Козо.

Стенк, ти си на ход.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
Публикувано:

А, браво! Имаме познал. Тази е в Харман (ако така се чете де).

Архитектурата е немска, защото тези села и градовете наоколо са населени от преселници от Германия (Саксония), през 11-13 век, ако не се лъжа. При липса на замък са укрепявали църквата и са я използвали за отбрана.

Публикувано:

ОК, давай нататък. Този покрит път е направен, за да може учениците в миналото да могат да стигат сухи до училището горе. Историята е интересна, но нямам време да разказвам, а и имам чувството, че май тази снимка вече съм я пускал в тази тема...

• Харесвам 3
Публикувано:

а и имам чувството, че май тази снимка вече съм я пускал в тази тема...

Възрастта не прощава....пускал си я.

• Харесвам 2
Публикувано:

Възрастта не прощава....пускал си я.

Еееее, каква възраст :unsure::) Виж, да кажеш, че аз съм забравила, като не си я спомням е друга работа. :) Щото не помня да е пускана. :wacko:

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.