Oshko Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Давай! Много интересно изглежда, нямам спомен да съм виждал подобна сграда. Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Заинтригуван съм определено! Впечатляваща постройка! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 (редактирано) Това ми ти нещо е в Азия. Малко магеланци са ходили там, а на това място пък, подозирам, че никой не е бил. Ще почакам още малко и ще разкажа, интересно е. Редактирано 14 май, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Това ми ти нещо е в Азия. Малкож магеланци са ходили там, а на това място пък, подозирам, че никой не е бил. Ще почакам още малко и ще разкажа, интересно е. То това, че е в Азия и почти никой не е ходил там, май вече е ясно, след като няма дори и предположения. Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Покривът има ли значение? Мисля си, че е Индонезия Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Покривът има ли значение? Мисля си, че е Индонезия Не е там. Да, покривът има значение, защото трябва уж да е в тон с панорамата наоколо. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Аз си мисля, че това нещо е от Мианмар, но нищо повече. Просто от снимки там съм виждала нещо подобно, като чели. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Аз си мисля, че това нещо е от Мианмар, но нищо повече. Просто от снимки там съм виждала нещо подобно, като чели. Да, това е в Бирма. Нарича се Nann Myint Viewing Tower, което означавало " високият дворец" и се намира в Баган, Бирма. Кулата има височина 60 метра и 13 етажа. Най-долу има галерия и магазинче за сувенири. Има рецепция и няколко етажа офиси. Над тях има много хубав панорамен ресторант, а етажите 11-13 са прощадки за наблюдение - има остъклена, има и открита. До някъде се ходи с асансьор, има една част и по стълби. Според мен, самата кула е грозновата - желязо, бетон и имитация на багански храм като цвят. Ноооо, панорамата на 360 градуса, която се открива към 2000-те храма наоколо, просто ти спира дъха. Кулата е в комплекс с 5зв хотел, който се нарича Aureum Palace Hotel & Resort и който е наистина много луксозен. Много е поддържано всичко - градини, басейни, а колко е голям :blink: Състои се от отделни къщички, някои си имат басейни. мебелите са ръчно изработени, с дърворезби, много е стилно и красиво. И кулата и хотелът са на генерали от правителството. В тази бедна държава такъв лукс просто не е на място. Ама туристи си има. Ето снимки от 13 етаж към долината на Баган и къщичките на хотела: mililia, ти си моля! 7 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Благодаря, АлександраКо. Отказвам се от правото си. Нека някой, който иска, но все не може да се вреди до играта, да пусне своя снимка. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 (редактирано) Ето новата загадка. Обичайните въпроси - къде е и какво е това? Извинявам се за отклонението, ама понеже се зачудих какво ми напомня тази кула ... Има едно сателитно на Париж градче - Еври. А това е катедралата там - цък и цък Редактирано 14 май, 2015 от Фичо 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Откъде е снимката Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Давам жокер: Много магеланци посетиха този град миналата година,особено през месец май Близо до църквата от снимката има статуя на известен приказен герой. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Копенхаген и Малката Русалка? 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Мисля, че това е английска църква...но беше затворена когато ние бяхме в района и не я видяхме отвътре. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 (редактирано) На снимката се вижда част от парка към звездовидната крепост Kastellet и Англиканската църква St. Alban, кръстена на първия мъченик на Великобритания. Пред нея е фонтана Гефион,а в близост е статуята на Малката Русалка. Александра е на ред Редактирано 15 май, 2015 от Мари Николова Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Отстъпвам правото си на Zara, нека тя пусне следващата загадка, моля! Връзка към коментар
Zara Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Благодаря, Александра, но и аз нямам възможност в момента. Нека се възползва някой друг. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 май, 2015 Сподели Публикувано: 16 май, 2015 Благодаря, Александра, но и аз нямам възможност в момента. Нека се възползва някой друг. Слагам нова снимка, за да не спира играта. Този път е много лесно. Питането освен, къде, е и от къде съм снимала? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 16 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 16 май, 2015 Слагам нова снимка, за да не спира играта. Този път е много лесно. Питането освен, къде, е и от къде съм снимала? Алекс.JPG Аз само ще попитам... Белгия? Да знам дали да продължа с предположението да не се изложа Връзка към коментар
lesy Публикувано: 16 май, 2015 Сподели Публикувано: 16 май, 2015 Люксенбург? Вианден? Не съб била,само снимки съм виждала и ми прилича. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 май, 2015 Сподели Публикувано: 16 май, 2015 Люксенбург? Вианден? Не съб била,само снимки съм виждала и ми прилича. Да, това е ЛюксеМбург, район Ардени, градчето Вианден. С Гугъл имидж лесно се намира. Втората част на въпроса е по-важна - от къде е този изглед към долината на река Оур? 1 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 16 май, 2015 Сподели Публикувано: 16 май, 2015 От Château de Vianden е снимано. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 май, 2015 Сподели Публикувано: 16 май, 2015 От Château de Vianden е снимано. Браво, точно така! Снимала съм от един прозорец в замъка, от където гледките са страхотни. Nine, ти си на ред, моля! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 май, 2015 Сподели Публикувано: 16 май, 2015 Вианден Замъкът (Vianden Castle) е една от най-завладяващите крепости в Люксембург, както и една от най-големите и внушителни на територията на Европа. Вианден се намира в североизточната част на Люксембург, в район, известен като Ардените. Този мащабен дворец се извисява величествено върху стръмна гориста скала, която доминира над долината Оур, през която пък протича едноименната река. Гледката от хълма на Вианден е наистина завладяваща. По брега на реката и из долината има няколко къмпинга и места за отдих, защото района на замъка Вианден е любимо място за почивки през укендите на много местни жители. Преди да стигнете до замъка на хълма ще видите впечатляващата гледка, която се открива към него от пътя, който тръгва от едноименния град Вианден. Величественият дворец е строен дълго време – от 11 до 14 век на мястото на по-ранна римска крепост, която е била и убежище на Каролингите. Днешният Вианден е уникална смецица от средновековна и готическа архитектура. През 13 век, когато дворецът е седалище на владетеля Хенри I (1220-1250 г.) Вианден достига до своя апогей. Основните части на замъка, които са успели да се съхранят до днес, като параклиса, малкия и големият дворец, са издигнати някъде към края на 12-ти и първата половина на 13 век. Някога през 14 век т. нар. Квартирата на Жулиените е била разположена на западната страна на Вианден, но днес от нея не е останало много. Домът на Насау е конструиран пък в началото на 17-ти век. В последните години крепостта претърпя една основна реставрация, след която тя е превърната в музей, който целогодишно е отворен за обществени посещения. През 1862 и 1865 г. Виктор Юго пристига в Люксембург, а през 1871 година той прекарва доста дълъг период в замъка Вианден. Днес някои негови произведения от това време са изложени в къщата до моста над реката, където тогава е бил отседнал писателят. Във Вианден е организиран и музей на изкуствата и занаятите, а освен това има и интересна изложба в музея на куклите и играчките. източник: http://pochivka.com/zamaci/n22-7952-%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D1%8A%D1%82_%D0%92%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD Ето още няколко снимки: Гледката е от тези прозорци: Много хубаво място е Вианден, който пътува до Люкси, да не го прпуска! 2 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 17 май, 2015 Сподели Публикувано: 17 май, 2015 (редактирано) Ето загадката: Редактирано 17 май, 2015 от Nine Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега