Еmilia Публикувано: 18 май, 2015 Сподели Публикувано: 18 май, 2015 Топло, но не е Сърбия. Връзка към коментар
SuperVas 220 Публикувано: 19 май, 2015 Сподели Публикувано: 19 май, 2015 (редактирано) Топло, но не е Сърбия. Явно ни е нужен по-солиден жокер. Европа е често посещавана дестинация и щом никой не се е сетил от къде е снимката, сигурно е от някой малък град извън туристическите маршрути и забележителности. Няма табелки, надписи, регистрационни номер на автомобили, движението е като нашето, паметника е безименен... Това което може да се каже, е че се виждат бели хора и е чисто по улиците. Растителността е като нашата, т.е. не е екзотична. Остава само сградата с 5-те купола... Предполагам е някаква особенна катедрала, понеже е дълга и не се виждат кръстове на частта, която е заснета. Ако имахме оригинала на снимката, може би ще се видят повече подробности. Редактирано 19 май, 2015 от SuperVas220 1 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 (редактирано) Да, сградата е важната, не паметника. На Балканите е, в столица. Всъщност, има кръстове на сградата, но почти не се виждат от този ъгъл. Редактирано 20 май, 2015 от Nine Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Колоните на входа ми напомнят такива по гръцките църкви. Но паметникът и растителността са повече като за нашите ширини. Би трябвало да е Букурещ, но не се сещам кое точно там, то от снимката нищо не е видно, че да се познае. Това са само предположения. Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Загреб! Гробищен парк Мирогой и църквата "Кралят Исус" 1 Връзка към коментар
SuperVas 220 Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Загреб! Гробищен парк Мирогой и църквата "Кралят Исус" Това ще да е! Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 (редактирано) Загреб! Гробищен парк Мирогой и църквата "Кралят Исус" Браво!!! Не е типична забележителност, но ме водиха да го гледам като такава. Наистина е красиво. Гробищен парк Мирогой е разположен в горната част на града на ъгъла между ул. Мирогойска и Херман Боле, може да отидета до там като се качите на автобус номер 106 от Каптол. Няма да забелижте от пръв поглед, че това всъщност е гробище. Фасадата се състои от куполи и аркади, проектирани от Херман Боле. Главният вход е покрит с бръшлян, което още повече допринася за мистерията, която мястото притежава. В гробището намират покой много известни хървати, от всякакви религии. Най –големият надгробен камък, който може да видите е на Франйо Туджман, първия президент на Република Хърватска, надробния камък е направен от черен гранит и е в ценъра на гробищния парк. В паркът се помещават и паметници посветени на воиниците загинали през воините, в които Хърватска е участвала. Всички надробни плочи са карасиво направени и докато се разхождате сред тях няма да се почувате като в истинско гробище. Зелените дървета и шумолящите птици ще ви накарат да мислите, че хората погребани тук наистина са намерили покой. Не можем да ви обещаем, че ще се чувствате удобно разхождайки се из гробищния парк, но можем да ви обещаем, че след като излете ще се замислите за живота и начина по който го живеете. Източник: https://insidezagreb.wordpress.com/2014/04/24/%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B9/ Двуцветко, ти си на ход Редактирано 20 май, 2015 от Nine 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Тези коне къде си "разиграват коня"? Връзка към коментар
Zara Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Анди Скот ги е "изпуснал" някъде из шотландските земи 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Ааа, добре Това беше бързо! "Келпис" - най-голямата арт инсталация в Шотландия. Двете конски глави с височина от 30 метра и тегло по 300 тона са дело на художника от Глазгоу Анди Скот и се намират близо до Фолкърк, Шотландия. http://www.bbc.com/news/uk-scotland-tayside-central-27101681 Zara, ти си на ход! Връзка към коментар
Zara Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Къде ни подслаждат с това Връзка към коментар
Mary Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Най-често в Унгария. Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 И в Румъния ги правят, но там са малко по-дълги (поне това, което съм виждал). Връзка към коментар
Zara Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 (редактирано) Ха сега, де! Тези "гривни" не са нито от Унгария, нито от Румъния. Използвам днешния празник Спасовден да поздравя всички именници, също така хлебарите и сладкарите! Редактирано 21 май, 2015 от Zara Връзка към коментар
Mary Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Истанбул? По едно време и в София имаше, но скоро не съм виждала... Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Германия? Има ги по коледните базари Връзка към коментар
Zara Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 (редактирано) Тези "гривни" излязоха интернационални Ако сте ги виждали на всичките тези места - нека Mary пуска следващата загадка. Аз съм ги опитвала в Прага. Атракция пред туристите, вдишващи аромата на топла захар, докато наблюдават процеса на изпълнение. Редактирано 21 май, 2015 от Zara Връзка към коментар
Mary Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Извинявам се за забавянето, сега пускам снимка. Въпросчето е: Къде и какво е показано на снимката? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Рома бене, вила Боргезе. 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 AlexandraKo, браво! Твой ред е! Снимката е направена от втория етаж на Галерия Боргезе! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 Ето, готово: 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 (редактирано) Тези "гривни" излязоха интернационални Ако сте ги виждали на всичките тези места - нека Mary пуска следващата загадка. Аз съм ги опитвала в Прага. Атракция пред туристите, вдишващи аромата на топла захар, докато наблюдават процеса на изпълнение. Този сладкиш се нарича Кюртеш колач и се брои за национален унгарски сладкиш. Румънците, пък имат претенцията, че произходът му бил от Трансилвания. Аз съм опитвала в Унгария и в Чехия, и в Румъния. Всъщност, това е козуначено тесто, само че , козунакът е с дупка по средата и навит като спирала. Между другото, в Южна Корея правят подобни спирали, ама от голям картоф. Редактирано 22 май, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 Ето, готово: P1130857.jpg Нейде из Иберия Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега