silvia_b Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 Кой е този замък? 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 Прилича ми на замъка Хохенверфен (ако така се произнася правилно ) в Австрия Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 Прилича ми на замъка Хохенверфен (ако така се произнася правилно ) в Австрия Ти си на ход ! Връзка към коментар
Роца Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 (редактирано) Тъй като в момента ровя архивите да подбирам снимки от семейните пътувания, ето въпроса на вечерта: Къде е този паметник и кой е този човек? (извинявам се за лошото качество на снимката ) Редактирано 21 юни, 2015 от Роца 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 Джералд Даръл, в зоологическата му градина в Джърси 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 (редактирано) Много си бърз! И точен! Това е паметника на Джералд Даръл в основаната от него зоологическа градина на остров Джърси, Durrell Wildlife Conservation Trust - http://www.durrell.org/ Посветен е на застрашените видове животни и символът му е отдавна изчезналата безкрила птица додо, а девизът му - "We hope". Зоопаркът е по-скоро градина, в която животните живеят в условия, максимално близки до естествената им среда и на полусвобода (може да се случи над главата ти да прескочи маймуна, докато се разхождаш из бамбукова горичка). Редактирано 21 юни, 2015 от Роца 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 Ами понеже много бързо познавате (познаваме), нещо на майтап, пък да видим: 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 Това е от Рилския манастир - комина на "магерницата" 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 21 юни, 2015 Сподели Публикувано: 21 юни, 2015 (редактирано) Eто и моята питанка - кой е този девствен плаж? Редактирано 22 юни, 2015 от adreno Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 юни, 2015 Сподели Публикувано: 22 юни, 2015 (редактирано) Последната снимка, която сложих в темата ме подсети да напиша малко по - подробно за залива Ха Лонг във Виетнам. Ще го напправя под формата на дневник, а тук слагам още снимки и описание на това, което беше в загадката: В залива има около 3000 острови, островчета и островченца, които , според легендата са били скъпоценни камъни, разхвърляни от дракона и превърнали се в острови. Ето, първо едно клипче за острова, който се нарича Туан Чау (Tuan Chau): Островът се намира съвсем близо до град Халонг и е свързан със сушата с 2км мост. Има страхотна плажна ивица от ситен бял пясък, допълнително създадена/изкуствено/, голф игрище, спацентрове, хубави хотели и ресторанти, мини-парк на световни забележителности, много забавления за деца. И не е претъпкано, а обслужването е много добро. Бих казала, че този+другия най-голям остров в залива - Кат Ба са по- добро място за почивка от тайландските острови. Ето и малко снимки: Редактирано 22 юни, 2015 от AlexandraKo 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 юни, 2015 Сподели Публикувано: 22 юни, 2015 Eто и моята питанка - кой е този девствен плаж? P5309975.jpg Ако е наш, има такъв плаж до Синеморец, има и на север, до Шабла, в Крапец. Ама те, всички плажове си приличат, няма за какво да се хване човек в твоята снимка, че да се ориентира. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 юни, 2015 Сподели Публикувано: 23 юни, 2015 Къде се загуби питащият? :rolleyes: Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 23 юни, 2015 Сподели Публикувано: 23 юни, 2015 Той е тук, ама по другите теми Аз залагам на Дуранкулак. Връзка към коментар
adreno Публикувано: 23 юни, 2015 Сподели Публикувано: 23 юни, 2015 Ако е наш, има такъв плаж до Синеморец, има и на север, до Шабла, в Крапец. Ама те, всички плажове си приличат, няма за какво да се хване човек в твоята снимка, че да се ориентира. Горещо, горщо - сега ако кажеш и как се казва Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 юни, 2015 Сподели Публикувано: 24 юни, 2015 Горещо, горщо - сега ако кажеш и как се казва Прилича ми на Липите, едно заливче недалеч от Бутамята. на времето там е имало много липи, ама са ги изпосекли и сега почти няма. Връзка към коментар
adreno Публикувано: 24 юни, 2015 Сподели Публикувано: 24 юни, 2015 Плаж Листи е - сигурно един от най девствените плажове по нашето черноморие. Намира се посредата между Липите и Силистар - на по 45 минути ходене е и от двете точки, достъпен е само пеша (е, и по вода), като има участъци ходене по много тесен път по скалата или преминаване през гъста гора. По пътя има няколко малки заливчета между скалите и е общо взето приказно - там съчетанието на море, скали, плаж, гора е уникално. 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юни, 2015 Сподели Публикувано: 27 юни, 2015 Хоп, една снимчица за мислене: Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 (редактирано) Виетнам, Хуе,театъра или музикалната зала в императорският град Редактирано 28 юни, 2015 от strelec72 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 (редактирано) Виетнам, Хуе,театъра или музикалната зала в императорският град Точно, браво! strelec72, ти си, моля, за следващата загадка! Много се радвам, че позна, мястото е много впечатляващо за мен! Редактирано 28 юни, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 Хюе е древната виетнамска столица. В центъра на града има непристъпна крепост с ров, висока каменна стена и втори ров, които опасват Императорския /Забраненият пурпурен град/, построен по подобие на Забранения град в Китай. В онези времена там са живяли императорите, техните семейства, придворните и слугите. Много сгради са пострадали или разрушени от американските бомбардировки. Днес, под защитата на ЮНЕСКО пострадалите сгради се възстановяват и могат да бъдат видяни. Това на снимката е императорският театър - впечатляващо красив, всичко вътре е от червено, ръчно обработено лакирано дърво, идеално запазено и бих казала - много елегантно. Ето още няколко снимки от Императорския град: 4 Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 (редактирано) Първо искам да споделя ,че днес е един много щастлив за мен ден. Чувствам се особено горда от себе си.Първо успях да се включа в играта и второ да позная загадката на AlexandraKo--жената енциклопедия . Ето и моя принос към играта. Кой е този Ват,къде се намира и какво изобразява мозайката............ Редактирано 28 юни, 2015 от strelec72 2 Връзка към коментар
VladimirK Публикувано: 28 юни, 2015 Сподели Публикувано: 28 юни, 2015 Първо искам да споделя ,че днес е един много щастлив за мен ден. Чувствам се особено горда от себе си.Първо успях да се включа в играта и второ да позная загадката на AlexandraKo--жената енциклопедия . Ето и моя принос към играта. Кой е този Ват,къде се намира и какво изобразява мозайката............ Мозайката изобразява "Дървото на живота" във Wat Xieng Thong, Лаос. Не съм посещавал този храм и тази страна (че и тази част на континента). Помогнаха ми изображенията на дърво и паун и една популярна търсачка 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 юни, 2015 Сподели Публикувано: 29 юни, 2015 Първо искам да споделя ,че днес е един много щастлив за мен ден. Чувствам се особено горда от себе си.Първо успях да се включа в играта и второ да позная загадката на AlexandraKo--жената енциклопедия . Ето и моя принос към играта. Кой е този Ват,къде се намира и какво изобразява мозайката............ Благодаря , пожелавам ти да ме настигнеш скоро! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега