Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Абсолютно точен отговор!!! :)

Ако бях ти казал дали църквата е музей,веднага щеше да се сетиш,не че отговора ти закъсня много.

Тази дървена църква датира от 1600-1606 година.В днешно време е музей на Владислав Оркан

Рабка е "Градът на Децата на света"

Той е известен с това,че се е утвърдил като здравен курорт за деца.

В Рабка е имало и германско училище за Охранителна полиция и Тайна полиция/разузнавателна полиция в разпореждане на СС/ 

Сега си ти на ред.

Благодаря, нека някой друг да пусне , че нямам компютър със снимки под ръка. :)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 5 седмици по-късно ...

Да не отварям нова тема, ще пусна тук едно бързо питане с чисто информативен характер. Случайно попаднах на красотата по-долу и се зачудих къде е точно на картата:

11811527_681814441951935_758118099818792

:)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ах! Запалих се! Как са полетчетата? :)

Не съм била там за съжаление :)

Чичко Гугъл ми помогна да открия от къде  е снимката.

Ryanair имат полети от  Лисабон до Ponta Delgada и могат да се намерят евтини.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ах! Запалих се! Как са полетчетата? :)

Ето тук, тук и тук е ставало дума ...

Но за добиря сезон цените са по-височки

И аз точа лиги от известно време по таз дестинация :rolleyes:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

И аз точа лиги от известно време по таз дестинация :rolleyes:

А не може ли междувременно, моля, да туриш една снимка, за да продължи играта?

Оставих ви малко без надзор и до къде сте я докарали? :unsure: :unsure: :unsure:

Връзка към коментар

Не съм била в Африка и ще се опитам да поразсъждавам. Ако това Rhino е bihorn, трябва да е черен носорог, в една енциклопедия на внучката пише така. Белият бил с един рог. Сега разбрах от къде се е взела много модната момичешка играчка " Розов еднорог" - все се чудех какво животно ще да е това, а то си е най-обикновен носорог. ;) ;) ;) Ама розАв ;) ;) ;)

Черният бил разпространен в цяла субсахарска Африка, но 90% са били избити до 1970 година.

Сега се срещал в Южна Африка, Кения, Намибия, Танзания и Зимбабве. Като знам, че Домосед е бил навсякъде, много е трудно да се познае. Козите не ги броя, сигурно ги има навред. :)

Залагам на Намибия ;)

П.П И моля Домосед да каже дали това за роговете е така. :)

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Има една непозната загадка пусната от Tedy....?!? ;)

Относно загадката на Домосед си мисля,че е ...... САЩ /странен отговор/

Редактирано от krasen_denev
Връзка към коментар

Ами тя Теди съвсем я забрави. :rolleyes: Моята снимка е от Мец, базиликата Сейнт Пиер, построена през 4 в.

The building was originally built in 380 AD as a gymnasium for a Roman spa complex. In the 7th century, the structure was converted into a church, becoming the chapel of a Benedictine nunnery. A new nave was constructed in the 11th century with further interior renovations. In the 16th century, the building became a warehouse, and remained so until the 1970s, when it was restored and opened for concerts and exhibitions

Връзка към коментар

Не съм била в Африка и ще се опитам да поразсъждавам. Ако това Rhino е bihorn, трябва да е черен носорог, в една енциклопедия на внучката пише така. Белият бил с един рог. Сега разбрах от къде се е взела много модната момичешка играчка " Розов еднорог" - все се чудех какво животно ще да е това, а то си е най-обикновен носорог. ;) ;) ;) Ама розАв ;) ;) ;)

Черният бил разпространен в цяла субсахарска Африка, но 90% са били избити до 1970 година.

Сега се срещал в Южна Африка, Кения, Намибия, Танзания и Зимбабве. Като знам, че Домосед е бил навсякъде, много е трудно да се познае. Козите не ги броя, сигурно ги има навред. :)

Залагам на Намибия ;)

П.П И моля Домосед да каже дали това за роговете е така. :)

Аз не съм Домосед ;) ама да кажа, че за рога не е баш така...

,,Външната разлика между белия и черния носорог е устройството на горната устна: при черния носорог тя е заострена и виси като хобот над долната. С помощта на тези устни животното захваща листата от храстите. При черния носорог има по-къса глава, отколкото при белия, а рога е насочен повече напред (при белия- почти вертикално нагоре). Черния носорог е по-издължен, като цяло има по-леко телосложение от белия.,, (zoomania).

Има разлика и в други детайли, но тази е най-характерната. 

По загадката - стреляне в тъмното: Южна Африка. Там съм виждала статуи на носорози  не тази де :) В Ботсвана не разбрах да има носорози...

Връзка към коментар

Загадката беше майтап, разбира се. 

Статуи на носорог може да има навсякъде по света. Също и кози. Даже не си струва да давам жокери за налучкване.

Правилният отговор е Дания.

Все пак наградата (следващ ход) отива у Rainy заради правилното разяснение за белия и черния носорог.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Все пак наградата (следващ ход) отива у Rainy заради правилното разяснение за белия и черния носорог.

Яяяяя :) Благодаря!

Убедена съм, че моята няма да ви затрудни. Кое е градчето? :)

DSC08975.JPG

Връзка към коментар

Това ми прилича на Колмар.

Ама за носорога пак не разбрах - има ли с два рога или всички са с един?

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Не е Колмар, но е близо ;)

П.С. Всички носорози са минимум с два рога... Ако пуснеш търсачка, веднага ще изскочат обяснения :)

Поправка - говоря за африканските носорози. Индийските носорози (Indian rhinoceros, Rhinoceros unicornis) имат един рог и кожа, която е покрита с многобройни гънки.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.