Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Палячи, приемам отговора ти за верен.В Женева е,но виж,зад него!

Докато мислиш,можеш да пуснеш следващата загадка,моля!

А аз ще обясня по късно .

:) счупения стол пред сградата на ООН ли?

ето я моята загадка:

post-1714-0-32154400-1440657491_thumb.jpg

post-1714-0-35758200-1440657513_thumb.jpg

Редактирано от palia4i
Връзка към коментар

Защо така се умълчахте? :blush:  Тази сграда има някакви знамена в червено и бяло и още едно синьо, но не се вижда бялото по него какво е. Мога да предположа, че е някаква обществена сграда, но само толкова. :blush: По метода на изключването - червено-бели знамена имат няколко азиатски държави, но това не е азиатска архитектура. В Европа държавите с червено .бяло знаме са няколко, не съм била в Дания и Швеция - да не би да е там? Тъмносин флаг с бял надпис не се сещам на коя държава ще да е националният флаг. :unsure:

Връзка към коментар

провинция Кебек (погрешно наричана Квебек).

Не може да се каже чак че е "погрешно", просто така е прието названието на провинцията в българския език. ;)

Иначе ще излезе погрешно, че казваме Париж , а не Пари, или пък това, че казваме Вашингтон, а не Уошингтън ;)

И това не е само в българския език - във всеки език географските названия се прознасят/пишат по начин, който по една или друга причина се е наложил във времето, както италианците казват на Париж - Париджи, или пък както франсетата казват на Лондон - Лондр и т.н.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Кметството на Монреал. Синьото знаме с бял фльор делиз (ако така се изписва на български) е знамето на провинция Кебек (погрешно наричана Квебек).

Не ми изглеждаше като да има 4 символа /лилии/ на синьото знаме, по-скоро като надпис. Но щом казваш, сигурно е това. :)

Да се яви палячи и да каже. ;) ;) ;)

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...

Много сте бързи. :) 

Ето няколко думи за загадката:

Храмът Дебод. Храмът е построен първоначално на петнадесет километра южно от Асуан в южната част на Египет в непосредствена близост до река Нил и е посветен на богинята Изида. През 1960 г., в резултат на строителството на язовира Асуан, ЮНЕСКО прави голям международен проект, за да се спаси богатото историческо наследство на Египет и се запазят от заливане от водите на язовира на многобройните паметници и археологически обекти. Те биват пренесени на сигурно място, а храмът Дебод е подарен на Испания от египетската държава през 1968 г. като благодарност за оказаната голяма помощ по спасяването на храмовете на Абу Симбел. Храмът е възстановен в един от парковете на Мадрид - Parque del Oeste, в близост до Кралския дворец в Мадрид, и е открит за обществеността през 1972 г.

И една снимка, на която в далечината се вижда площад Испания.

post-2803-0-38571400-1452459199_thumb.jpg

Връзка към коментар

Поздравления за възраждане на играта... Дълго време и аз бях част от нея :) 

Храмът Дебод и друг път е задаван като загадка, но при толкова много страници и ако не си следил от самото начало играта няма начин да се знае.

Ще поглеждам в темата :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.