AlexandraKo Публикувано: 8 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2016 Точно така. Твое ред е. Ама, моля, сега ти трябва да разкажеш за града, за моста. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 8 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2016 На мен ми е по-интересно каква е ръбестата сграда в парка насреща? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 8 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2016 (редактирано) Ако подсказката е мостът на заден план, Фичо е прав. Жокерът помогна да се насоча към Китай и наистина мостът в дъното се оказа решаващ, защото това е най-големия мост в света от подобен тип (арковидна метална конструкция) - разстоянието между подпорите на моста Чаотянмън над река Яндзъ е половин километър. А иначе ще е интересно, както се оформи традицията в тази тема, Guinness да разкаже малко повече за снимката, за града и за впечатленията си. Редактирано 8 ноември, 2016 от Фичо 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 8 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2016 Ама, моля, сега ти трябва да разкажеш за града, за моста. Съжалявам, но нямах време сутринта. Ето малко информация и впечатления: Мостът Чаотянмът официално е открит на 29 април 2009 година и е най-големият мост в света с арковидна конструкция. Той е разположен над река Яндзъ и се състои от три части, като обхваща 1,741 м. дължина. Височината е 142 м. Горната част на мостта включва общо 6 ленти за движение - по 3 на посока и пешеходна зона от двете страни. На долния етаж има две ленти за движение от всяка страна, а по средата два коловоза за градското метро. За съвсем кратко време мостът се е превърнал в една от най-големите забележителности в Чончинг. За самия град нямам особено добри впечатления. Въздухът беше адски мръсен и от смога не се виждаше нищо на по-голямо разстояние. Никъде, дори в метрото, нямаше табели на английски. Строителството кипи с големи темпове и като навсякъде в Китай се вдигат небостъргачи. Направи ми впечатление, че строят китайски вариант на Madison Square Garden, който ще е готов до няколко години. Очакванията са, че до 2030 година градът ще е най-многолюдният в света. 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2016 Фичоооо,давай, ти си наред!Забрави ли?)) Връзка към коментар
iMari Публикувано: 4 декември, 2016 Сподели Публикувано: 4 декември, 2016 (редактирано) Ето,една снимка за коледно настроение!Фичо,извинявай От къде е снимката и коя е сградата? Редактирано 4 декември, 2016 от Мари Николова 4 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 4 декември, 2016 Сподели Публикувано: 4 декември, 2016 Аахен 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 4 декември, 2016 Сподели Публикувано: 4 декември, 2016 Много бързо ,браво!А коя е сградата? Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 4 декември, 2016 Сподели Публикувано: 4 декември, 2016 Империалската катедрала? Дай сега подробностите 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 4 декември, 2016 Сподели Публикувано: 4 декември, 2016 Ей,сега давам подробностите,а ти пускай снимка 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 4 декември, 2016 Сподели Публикувано: 4 декември, 2016 Пускам ама си чакам и подробностите А това къде е? 4 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 19 декември, 2016 Сподели Публикувано: 19 декември, 2016 Някой да се сеща? Сърцето ми спря, като я видях! Връзка към коментар
Zara Публикувано: 19 декември, 2016 Сподели Публикувано: 19 декември, 2016 (редактирано) Прашна брана ще да е Опс, нещо се обърка, сякаш Двуцветко си чака все още разпознаването! Редактирано 19 декември, 2016 от Zara 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 19 декември, 2016 Сподели Публикувано: 19 декември, 2016 Прашна брана в Прага. 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Прашна брана в Прага. Да, Zara i iaia mama, Прашна брана е! Бравос! Малко снимчици от вътре, за който не е влизал 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Прашна брана ще да е Опс, нещо се обърка, сякаш Двуцветко си чака все още разпознаването! Мдаа, някой ме прескочи .. Жокер от мен - на юг е. Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Пускам ама си чакам и подробностите А това къде е? Нямам представа, но налучквам на база посетените ти държави - символичен гроб на Дж. Кук? Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Студено до замръзване. Тази посетена държава (остров) не съм отбелязал в Посетени държави. Връзка към коментар
Емика Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Студено до замръзване. Тази посетена държава (остров) не съм отбелязал в Посетени държави. Започва да ми напомня за въпрос от кръстословица "никому неизвестна пътечка в Хималаите" Дай още един жокер-колко на юг от България? Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 На 1061км от София 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 На 1061км от София Малта? Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Не. Още един жокер - това е изписано на надгробната плоча. Къде и на кой е този гроб? 1 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Страшно ми възбуди любопитството с този гръцки надпис. Идея нямам какво значи, че е втори, но ме стана много любопитно. Да не е в Австралия? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Да не е в Австралия? На 1061км от София Много голяма тая Македония бе! 6 Връзка към коментар
lyubo21 Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 Студено до замръзване. Тази посетена държава (остров) не съм отбелязал в Посетени държави. Някъде в Сицилия трябва да е... Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега