chandni Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Топло, топло ... и хем мислите са ти съвсем точни, хем снимката не е от Сирмионе Топло, но не е там Museo del Castello Scaligero - Torri del Benaco? 4 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 (редактирано) Топло, топло ... и хем мислите са ти съвсем точни, хем снимката не е от Сирмионе ... Заблуди ме еднаквата горна част. Torri del Benaco ни показваш и Castello Scaligero там. chandni беше по-бърза. Редактирано 27 декември, 2016 от Mary 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 chandni беше по-бърза. Да, но Mary беше тази, която позна Castello Scaligero, а chandni просто разрови Google earth, така че заслугата е твоя и ти трябва да пуснеш следващата загадка 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 (редактирано) Museo del Castello Scaligero - Torri del Benaco? castello scaligero museo.png Brava, Bravissimo, chandni ! - имаме верен отговор! Brava, Bravissimo на Mary, която спомена Castello Scaligero и много правилно написа, че Castello Scaligero се намира в Сирмионе. Само че уловката се състои в това, че има Castello Scaligero в Сирмионе, обаче има има Castello Scaligero в Малчезине, а също така има Castello Scaligero в Тори дел Бенако, откъдето всъщност е снимката, както позна chandni Ето и снимка на крепостта: Понастоящем в нея се помещава етнографски музей свързан с местните традиции и рибарите от езерото Гарда. Някой с право ще се запита защо и трите крепости са "Scaligero". скалиджеро (scaligero) на италиански означава "нещо свързано със Скала", в случая тези крепости са свързани с известната фамилия дела Скала (della Scala) от Верона. Редактирано 27 декември, 2016 от Фичо 12 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Да, но Mary беше тази, която позна Castello Scaligero, а chandni просто разрови Google earth, така че заслугата е твоя и ти трябва да пуснеш следващата загадка Ти давай загадката. 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 В очакване на загадката Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Ти давай загадката. Добре, благодаря. Хайде една по-лесна, че последната много ни "изпоти" 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Япония Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 И аз съм за Япония. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Че е Япония, Япония е... Но къде/какво? Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 (редактирано) Хирошима, Паркът на мира. Редактирано 27 декември, 2016 от iaia_mama 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 (редактирано) Хирошима, Паркът на мира. Приемам отговора ти за верен Наистина е Хирошима и наистина е паркът на мира, а още по-конкретно - мемориалът на Садако Сасаки. А ето и целият паметник. Редактирано 27 декември, 2016 от Георги 11 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Сменям посоката Моята загадка: Това е порта. Но на какво е тази порта и къде се намира? 5 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Тюбинген.Портата към замъка. 2 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 (редактирано) Тюбинген, Германия, замъка E, днес за втори път ме изпреварват за малко, но не бях видяла отговора на Сосче преди да пиша. Редактирано 27 декември, 2016 от pamela 2 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 pamela ,ако сме познали-играй ти! Връзка към коментар
pamela Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 Благодаря ти, но така не е честно. Давай снимка ти, а аз ще съм упорита и все някога ще успея. Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 27 декември, 2016 Сподели Публикувано: 27 декември, 2016 iaia_mama ,в очакване "на присъдата"сме -познал -не познал? Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 (редактирано) Браво на вас, веднага познахте Точно така, тази красива ренесансова порта е главният вход на замъка Хоентюбинген, който се извисява над един от най-старите университетски градове в Европа -Тюбинген. За пръв път в аналите на града се споменава за този замък по времето на Хайнрих IV през 1078г. Първоначално там живеят управниците на града, след около два века те го продават на графовете на Вюртемберг. През 1477г. граф Еберхад V, по-късно станал първият херцог на Вюртемберг, официално открива Тюбингенския университет, един от първите университети в Европа. Към средата на 18 век университетът придобива част от стаите на замъка, а през 1816г. крал Вилхелм I прехвърля собствеността на замъка изцяло на университета. В него се оформят библиотека, химическа лаборатория и астрономическа обсерватория. Основен ремонт на замъка е направен през 1979-1994г., след което там са изложени археологическите колекции на университета. Понастоящем замъкът Хоентюбинген е един от най-големите европейски университетски археологически музеи, съдържащ колекции с експонати от ранната човешка история, античността, древен Египет и Близкия изток. Ренесансовият портал (на снимката) е в този си вид от 1606г.Хайде, Сосчето е наред или Памела, както се разберете Редактирано 28 декември, 2016 от iaia_mama 8 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 Хайде, Сосче, твой ред е. Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 Благодаря! iaia_mama , много хубаво сте го написали.Признавам ,че интереса ми в тази посока беше свързан основно с университета и не съм била на място ,но ще се поправя! Сега да попитам и аз: 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 Мостът в Авиньон, Франция. 5 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 Мостът в Авиньон, Франция. Ура! Позна! Давай следващата загадка! Малко по късничко ще пиша за моста ,за което се извинявам.Блгодаря! 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 Ок, благодаря. Къде се намира тази сграда? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 28 декември, 2016 Сподели Публикувано: 28 декември, 2016 Букурещ? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега