Guinness Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Това означава ли, че съм аз да пускам снимка? Би трябвало да си ти, но нека изчакаме отговора на Rainy 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Това означава ли, че съм аз да пускам снимка? Точно ти си. Благодаря, че ме изчакахте да се наспя Това е статуята на Големия Буда от Камакура. Представлява бронзова статуя на Амитабха (Амида) Буда, която се намира в храма Котокуин. С височина от 13.5 метра това е втората най-висока бронзова статуя на Буда в Япония. Тя датира от 1252 г. и първоначално е била разположена във вътрешността на храма. От 1495 г. статуята стои на открито след като стените на храма са били разрушени на няколко пъти от тайфуни и приливни вълни. Перфектен отговор - благодаря! А това е лицето... Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Ето и от мен, коя е катедралата и къде се намира? Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Да дам жокер, ето катедралата от вън. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Мексико? Да, къде точно? Връзка към коментар
eloena Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 (редактирано) Катедрала Санта Приска, Таско, Мексико. Намерих ти пътеписа http://patepis.com/?p=67528 Редактирано 8 януари, 2017 от eloena Връзка към коментар
mililia Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Да, къде точно? Елена е дала отговора. Аз просто познах архитектурата, но не знам мястото. Отивам да чета пътеписа ти. 3 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 (редактирано) Катедрала Санта Приска, Таско, Мексико. Намерих ти пътеписа http://patepis.com/?p=67528 Ха ха, да, разкри ме, ти си. Редактирано 8 януари, 2017 от slujitel Връзка към коментар
eloena Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Я да видим дали не Ви подценявам много 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Сицилия, Palazzo dei Normani, случайно да е? Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Прилича ми и на мен на стените на Ватикана в посока музеите. Връзка към коментар
eloena Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Дам, даже и покрива на Сикстинската капела се вижда Зара беше първа. Връзка към коментар
Zara Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 С удоволствие отстъпвам на някой, който не е имал възможност до сега, да пусне новата загадка. Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Ще се възползвам. В кой град и кое е това място? Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Рим? Да. Кое е мястото? Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Пантеон. Връзка към коментар
eloena Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 domus aurea - Златната къща на Нерон, в която все не успявам да вляза 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 (редактирано) domus aurea - Златната къща на Нерон, в която все не успявам да вляза Да. Това е най-впечатляващото място в Рим за мен. Domus Aurea. Започва да се разкопава / буквално/ в средата на ХХ век. Разположена е на хълм до Колизеума, срещу Сан Клементе. При първоначалните разкопки се открива приблизително правоъгълна форма, в последствие и полукръг. Археолозите са се чудили защо няма симетрия в тази сграда. Следва доразкриването на октогоналната зала с купол, който сме виждали в Пантеона и нататък започва да се появява повторение на правоъгълната, вече разкрита структура. Оказва се, че кръглата зала е центъра на симетриалната ос на вилата. Тя е била с изглед към градини и лозя, за първи път там има вътрешен Нимфеум - водонапорна система, завършваща с фонтан - светилище. Огромни сводове, уникална система от прозорци, трансформираща светлината през помещенията. Най - впечатляващи са фреските. Били са открити случайно в средните векове, като са вярвали, че това са пещери - гроти. В пролуките от 1-2 м са се вмъквали и Микеланджело и Рафаел и много други, за да ги изучават. Стилът, с който са изписани Ренесансовите сгради , в това число Сикстинската капела и стаите на Рафаел, вила Фарнезиана и т.н се нарича "гротеска" / от грота - пещера/ Характерните "стики" - обемните контури на медальоните, три-измерните картини - всичко това го видях в Домус Ауреа. Препоръчвам най-горещо да се посети! Прави се с тур с гид, трае час и половина. Редактирано 8 януари, 2017 от Цвете 13 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 Някой ако има готова снимка, да пуска. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега