Добри Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Подгорица? Албания или Гърция? Мисля си, че става дума за период от Итало-гръцката война. Не. Повтарям втория жокер: тук надписът на италиански води.... (втори жокер, че е трудно) на изток от Италия, към родните ни ширини 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Следвам и друга традиция на домосед - да се пускат снимки с надписи които насочват към една държава, а тя да е друга. Той го стори с колата с надпис DENMARKм, намираща се в РЮА, а тук надписът на италиански води.... (втори жокер, че е трудно) на изток от Италия, към родните ни ширини В такъв случай, нека предположим, че реката е Дунав, а фашисткият слоган е обстрелван от някоя партизанска чета - може би става дума за Сърбия (тогавашна Югославия)? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Река Дрина? Връзка към коментар
Добри Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 (редактирано) Seagull29 - първо косвено попадение - реката наистина е Дунав. Държавата е България. Айде, трети жокер, ама много бързам: Що се касае за фашисткият слоган - помислете хубаво. Дейвид Линч твърди, че совите не са това, което са. Дали е възможно да съм сложил и втора уловка като например там да се е снимало кино? Редактирано 18 януари, 2017 от Бай Добри 4 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Става все по-хубаво. От половин час си блъскам главата как да свържа разстрела на Мусолини /защото това е най-логичната връзка/ с друга държава извън Италия, но за кино въобще не се сетих. 3 Връзка към коментар
cumalissa Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Странно, а аз от половин час търся превода на "obbedire" по разни речници и нищо Странно, а аз от половин час търся превода на "obbedire" по разни речници и нищо Дааа,излезе Връзка към коментар
pamela Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 И единствената връзка за филм за Мусолини, сниман в България, излиза за такъв през 2010 г. в Плевен. Който град не е на Дунав, но може снимките да са продължили и някъде другаде. 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Ами, на мен не ми остава друго, освен да налучквам - тъй като се пита в задачата "кое е населеното място от снимката", аз залагам на Русе Връзка към коментар
Емика Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 (редактирано) Албания ли е? През 20-те години на миналия век тя е била протекторат на фашистка Италия. Редактирано 18 януари, 2017 от Емика Връзка към коментар
pamela Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Е, ако ще я караме на налучкване, аз ще кажа Никопол. Просто, продължавайки логиката ми от предишния пост, е по-близо до Плевен. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Твърде подвеждаща загадка 2 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Твърде подвеждаща загадка Твърде подвеждаща, но и доста интересна. От типа, дето почти е невероятно да си я видял, няма как да я намериш в интернет и трябва да правиш някакви логически връзки, ама те са висш пилотаж. 4 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 И единствената връзка за филм за Мусолини, сниман в България, излиза за такъв през 2010 г. в Плевен. Който град не е на Дунав, но може снимките да са продължили и някъде другаде. Твърде подвеждаща загадка Филмът е маргинален италиански, исторически и неизвестен. Използвани са само епизодични сцени от тук. Но зарежете филма. Насочвам вниманието към един по-беден регион в ъгъла на СЗ България, който освен, че позволява евтини снимки, е запазил автентичността на селцата си, има разрушена римска крепост и архитектура с румънски, сръбски и австроунгарски популярни вкусове. Прекрасно място за каяк, риба и разходки с колело лятото. А и там живее много интересна етническа група. Да видим кой първи ще отвори картата вече и навърже доволната информация, която дадох с чичо Гугъл и малко нюх. Така де, в тоя сняг да се поизпотите малко с търсене. Храмове, църкви и известни забележителности под път и над път. Ама наши си перли - да си ги търсим и пазим. Айде, не стигнахте ли до там вече? 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Видин. Връзка към коментар
Добри Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Видин. Видин? Топло. Още по-на северозапад. Връзка към коментар
pamela Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Видин би било твърде просто. Поне според мен. Връзка към коментар
Зани Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 (редактирано) Редакция - Флорентин? Редактирано 18 януари, 2017 от Зани Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 единственото място , което се свързва с филм в тази посока е Ново село. ???? Връзка към коментар
Добри Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 (редактирано) Редакция - Флорентин? Много топло! Още по-на северозапад и....подебителят е.... единственото място , което се свързва с филм в тази посока е Ново село. ???? Ц, давай още по-нагоре Редактирано 18 януари, 2017 от Бай Добри Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Връв, но признавам си ползвах гугъл мапс !!! 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Наистина трябва да е Ново село. Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Бай Добри ни разби :) 2 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Много топло! Още по-на северозапад и....подебителят е.... Ц, давай още по-нагоре Връв?! 3 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 18 януари, 2017 Сподели Публикувано: 18 януари, 2017 Пу, предавам се Така може да си налучкваме до нощес и да изпусна филма от МЕНАР. Явно никой не го е виждал. Връв, но признавам си ползвах гугъл мапс !!! Току що се разходих из цялото село, къщите им обърнах, в дворовете им влизах, не видях къщата от снимката на Бай Добри. Офффф, голяма краста е тази игра 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега