Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Коя е катедралата и къде се намира?

Мехелен?

... OK, в грешка съм.

Но все пак много прилича да е нейде в Белгия.

Редактирано от master_of_germs
Връзка към коментар

Руанската катедрала „Света Богородица“ (на френски: Cathédrale Notre-Dame de Rouen) е разположена   в историческата част на града. Тя е една от най-впечатляващите постройки в града. В нея се намира гроба на предводителя на викингите Ролон.  В "маслената кула" се намира един от гробовете на Ричард Лъвското сърце (във Франция има три - този е най-важен, тъй като тук се намира сърцето му).

Тя е най-високата катедрала във Франция . Шпилът на централната кула е с височина 151 m, което прави Руанската катедрала най-високата сграда в света между 1876 и 1880 година, когато е „детронирана“ от Катедралата в Кьолн  Руанската катедрала държи още един рекорд – ширината на западната й фасада е 61,60 м.

Катедралата започва да се изгражда през XII век и приключва през XVI, но в някои източници се посочват и промените от XIX в. като край на строежа
Лявата кула е построена в епохата на ранната готика, а дясната е завършена едва през 16 век. Виктор Юго нарича Руан града на стоте кули, а импресионистът Клод Моне е пресъздал руанската катедрала в 36 картини.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Да ! Но кое е мястото?  :)

Не е ли бившата болница?

Има негова картина , даже, май не е само една на градината, двора, сградата на болницата.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Значи е дворът на болницата в Арл, художникът е моят любим Ван Гог.. Не че съм бил там, но все пак.. как можах да не се сетя :) Александра, браво!

Ааа, без жокера нямаше да се сетя. :(И на мен ми е любим и веднага прелистих тука една книга с репродукции - та се подсетих нацяло. :)

Намерих я и в нета:

vincent-van-gogh-the-courtyard-of-the-ho

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Точно така, бившата болница Hôtel-Dieu-Saint-Espirit, а  сега е Espace Van Gogh

Ван Гог е хоспитализиран там, след като отрязва част от ухото си.

Ето как е изглеждала от прозореца на стаята му. 

hopital_van_gogh_imagelarge.jpg

Александра, ти си  :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ааа, без жокера нямаше да се сетя. :(И на мен ми е любим и веднага прелистих тука една книга с репродукции - та се подсетих нацяло. :)

И аз нямах никакъв шанс, но ми трябваше само да кажеш Арл, за да направя връзка с картината :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Точно така, бившата болница Hôtel-Dieu-Saint-Espirit, а  сега е Espace Van Gogh

Ван Гог е хоспитализиран там, след като отрязва част от ухото си.

Ето как е изглеждала от прозореца на стаята му. 

Александра, ти си  :)

Нека seagull  29 да сложи следващата загадка, моля!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.